Un „păsăroi” pre limba lui „Channel 4”…

Are el nume „boieresc” dar gândește, vorba aceea, cu mintea în lan de cucuruz! Că dacă ne-am lua după logica lui, am putea spune și noi orice despre el. De la cât de tâmpițel era când se duce cu „gașca” de la TSD, să protesteze la reuniunile opoziției (!), închipuindu-se un fel de „che ghuevara” ong-ist, până la prostia de care a dat dovadă când, coleg de partid fiind cu alde Mircea Cosma, Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Bunea Stancu, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Radu Mazare și alții s-a apucat să-i acuze pe actualii lideri ai PNL (rebrenduirea outdore a vechiului PDL!) că sunt în funtea unui partid care s-a finanțat – când era PDL – în stil mafiot!

Am putea spune dară orice despre el! Nu ar conta și nu ar trebui să-l deranjeze, esențial fiind doar ceea ce spune el despre sine și eventual modul în care are grijă de propria-i imagine (de la cum își face sprâncenele până la gelul pe care și-l toarnă în cap!). Pentru că așa a rezolvat Mihai Sturzu, pășitor politic pe urmele lui Victoraș, epigon al epigonului plagiator, mizeria pe care ne-a aruncat-o în cap regizorul scandalosului documentar „Vin străinii!”. Cică, să n-avem grija a ceea ce spun străinii despre noi! Pentru că, înainte „de ne gândi cum au alții grijă de imaginea României”, să vedem „cum avem noi înșine grijă de ea”. Adânc, nu-i așa?! Păiʹ, măi Mihai non(H)IQ, a avea grijă de imaginea țării nu implică și obligația de a reacționa când fel și fel ratați ne fac ferfeniță?! Ba, pare că actualul membru de comisie de (sub)cultură (!), deputatul-cucuruz Mihai, pare a fi căzut într-o admirație cinematografică profundă, luând apărarea producătorului documentarului cu pricina cu o replică la fel de tâmpă: „Channel 4, care a finanțat și difuzat documentarul, are obligații față de publicul Channel 4, și nu față de brandul de țară al României”.

Evident, vorba nu a fost scoasă pe post de premiu de gâgă pentru șefia tineretului pesedist, ci într-o golănească acțiune de desconsiderare a țării. Una în care amestecă lucrurile, transformând „suis-generis” țigănia din documentarul respectiv în brand de țară. Iar pentru a accentua ideea „adevăratului” brand de țară pe care îl vede el, a azvârlit fulminanta comparație a șatrei de pe Tamisa cu frunza românească, punând în balanță documentarul „Vin românii!” cu… „Gala Bute”, după mintea (puțină, dar răscolită rău!) a lui Mihai moț-de-cucuruz, aceasta din urmă neputând fi considerată „imagine de succes, deși s-au cheltuit trei milioane de euro”.

De ce s-a desfoliat așa rău Mihăiță? S-a emoționar că l-a întâlnit pe regizorul mizeriei anti-românești la un festival de film documentar! Desfășurat chiar la noi în țară, la Timișoara, în elogiul pe care îl aduce PSD-ul „mândru că e (anti)românesc” celor ce ne denigrează. Și cărora le finanțează evenimentele la noi acasă!

Nu de aia au protestat românii noștri în Marea Britanie după difuzarea serialului documentar?! Să nu se mai difuzeze acolo, ci în țară, ba, ca să fie totul ca într-o bâză de căldărari politici, în cadrul unui eveniment organizat și pe banii noștri, cu susținerea de excepție din partea Centrului Naţional al Cinematografiei şi cea a Consiliului Judeţean Timiş! Să afle și „CNA”-ul britanic că s-a înșelat când a declarat, investigând postul de televiziune Channel 4 în urma celor peste 120 de plângeri, „că natura plângerilor şi sesizărilor a vizat un material potenţial ofensator care nu era justificat de context”!

Asistăm, dară, la continuarea acțiunii „pontano-iohanesiene” de sfidare și ridiculizare a voinței Diasporei, încă o dată Puterea dând mesajul că protestele de acolo nu schimbă nimic aici! Nici organizarea electorală, nici modul în care românii de afară așteaptă să reacționeze autoritățile când imaginea țării este făcută pulbere de fel și fel de derbedei cu aere de regizori și impresii de artiști.

Or, de ce să o mai dăm după cucuruzul lui de OTS-PSD, să organizăm direct festivalul filmului străin documentar denigrator! Că sunt destule de producții! Să ne punem cenușa tăciunilor țigănești, de denigrare, în capul imaginii de țară, iar în locul frunzei din să desenăm un ceaun bătut în moalele capului de călădărarul politic Mihai Sturzu.

Pentru că așa vor alde cucuruzi pesediști să avem grijă de imaginea noastră: lingând în tuciul ceaunului după cum ne dictează alții! Aidoma „curajosului” nostru politician, rămas celebru prin lașa sa reacție când, luat la rost de câteva asociații pentru postarea pe facebook, de către un comentator, a unei fotografii cu Mareșalul Antonescu, a căzut în genunchi cerându-și iertare pentru necuvenita postare.

Vorba aceea: ia încearcă Mihai cu o secvență din documenetarul tău preferat! Să vezi ce de laude o să primești. Ba, poate o să ti se ofere și coloana sonoră pentru următoarea peliculă anti-românească!

One Response to Un „păsăroi” pre limba lui „Channel 4”…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *