Din 1881…

Națiunea 

– continuitate pentru neam și țară –

La câteva luni de la închiderea brutală din octombrie 2010, gazeta „Națiunea” și varianta electronică a publicației, www.ziarulnatiunea.ro, au revenit în peisajul media. Ca ziar sub identitatea de „Națiunea” – continuitate pentru neam și țară, dar și ca publicație on-line sub formula www.ziarulnatiunea.ro.

Ziarul Națiunea din data de 13 mai 1923, directorul ziarului Tudor Arghezi.

În acest fel, cel mai vechi săptămânal social-politic a reușit să-și păstreze locul ocupat în peisajul jurnalistic românesc din 21 iunie 1881, când D. Brătianu a editat primul număr al ziarului „Națiunea”, un lucru redutabil, mai ales în aceste timpuri caracterizate prin disparitia a zeci de publicații.

Națiunea - numărul din 10 mai 1946

Națiunea – numărul din 10 mai 1946

Națiunea în 1991

Publicată sub egida Grupului de presă „Alcero” și Editura Națiunea, având o nouă structură redacțională și sub un nou concept jurnalistic, publicația on-line se va constitui într-o platformă media dinamică în care cititorii vor avea un cuvânt important de spus. Atât în secțiuniile de „comentarii”, cât și prin articolele scrise chiar de ei ori în dialogurile derulate prin platformele de socializare. Publicația va rămâne tributară și tiparului pe hârtie, într-o formulă de periodic.

Națiunea în anul 2001

„Națiunea”, practic cel mai vechi săptămânal post-decembrist din România, cu o apariție neîntreruptă până în octombrie 2010, relansându-se sub logoul „Continuitate pentru Neam și Țară”, duce mai departe concepțiile înaintașilor care au stat la bazele „Națiunii” ca ziar de-a lungul vremurilor, de la Dimitrie C. Bratianu, George Călinescu ori Tudor Arghezi la Artur Silvestri, Ștefan Zaides, Pavel Coruț și Ioan Măgineanu, dar, mai ales, marele cărturar și patriot Iosif Constantin Drăgan. Să nu-i uităm nici pe directorii post-decembriști ai Națiunii, Ion Coja ori Alexandru Păduraru, care au contribuit la menținerea spiritului național și naționalist.

Națiunea în 2007

Cu o redacţie tânără şi dinamică, având printre colaboratorii permanenți și nume ce vin din vechea „gardă” a gazetăriei, „Națiunea”  își va păstra și sub acest concept rolul de publicaţie responsabilă şi activă care va evita să cadă în plasa articolelor mondene ori a acelora care reflectă doar „senzaţionalul”.

Sub semnul continuității, Sfinxul, Națiunea revine în peisajul media cu un nou concept: revistă on-line, publicație tipărită, dar și platformă multimedia radio-TV.

Diplomă de onoare acordată în anul 2001 Ziarului Națiunea de către Cercul Militar București

Diplomă de onoare acordată în anul 2001 Ziarului Națiunea de către Cercul Militar București

Diplomă aniversară primită în 2008 din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război

Diplomă primită în 2009 din partea Consiliului Național al Minorităților Române din Novi Sad și revista Floare de latinitate.

Diplomă de excelență acordată în 2010 de Societatea literară Tibiscus din Uzdin.

Diplomă aniversară acordată în 2010 de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere

„Naţiunea” este un destin… Iar continuitatea sa publicistică s-a împlinit ca un gest de recunoştiinţă pentru cei ce au zămislit-o. Ne-am întors cu forţe noi în tranşeele publicisticii, iar reînnoirea certificatului de marcă OSIM a „Naţiunii”, acum sub egida Grupului de presă Alcero, constituia un pas firesc.

Cezar Adonis Mihalache
Director editorial/Redactor Şef

Comentariile sunt închise.