Din 1881…

Națiunea 

– continuitate pentru neam și țară –

Națiunea – numărul din 10 mai 1946

„Națiunea” este cel mai vechi săptămânal post-decembrist din România și duce mai departe concepțiile înaintașilor care au stat la bazele acestei gazete de-a lungul vremurilor, de la Dimitrie C. Brătianu, George Călinescu și Tudor Arghezi la Artur Silvestri, Ștefan Zaides, Pavel Coruț, Ioan Măgineanu, Ion Coja, Alexandru Păduraru și, mai ales, marele cărturar și patriot Iosif Constantin Drăgan,

De altfel, cel mai vechi săptămânal social-politic a reușit să-și păstreze locul ocupat în peisajul jurnalistic românesc în data de 21 Iunie 1881, când D. Brătianu a editat primul număr al ziarului „Națiunea”, un lucru redutabil, mai ales în aceste timpuri caracterizate prin dispariția a zeci de publicații.

Națiunea în 1991

Editat din 2010 sub egida Grupului de presă Alcero (având ca director și redactor-șef pe Cezar Adonis Mihalache), „Națiunea” a adus pe piața publicistică și un nou concept jurnalistic, pe lângă apariția periodică pe hârtie (sub formula „Națiunea – continuitate pentru neam și țară”), constituindu-se și într-o publicație on-line (www.ziarulnațiunea.ro) menită a fi o platformă media dinamică, în care cititorii să aibă un cuvânt important de spus. Atât prin secțiunile rezervate comentariilor, cât și prin articolele scrise chiar de ei ori prîn dialogurile derulate prin platformele de socializare.

Națiunea în 2007

Cu o redacţie dinamică, având printre colaboratorii permanenți și nume ce vin din vechea „gardă” a gazetăriei, „Națiunea” duce mai departe misiunea sa pentru neam și țară, păstrându-și același statut de publicaţie responsabilă.

„Naţiunea” este un destin… Iar continuitatea sa publicistică s-a împlinit ca un gest de recunoştiinţă pentru cei ce au zămislit-o…

Comentariile sunt închise.