UDMR-ul interzis la alegeri ?

Între solicitările recente ale manifestanţiilor din stradă au apărut şi unele prin care se cerea interzicerea participării UDMR la alegerile viitoare în România. Care să  fi fost cauzele acestor solicitări? Să se fi săturat românii, sau cea mai mare parte dintre ei, ca un „partid” ce reprezintă cinci la sută din electorat să mai tot facă parte din coaliţiile de guvernare, în interes strict numai şi numai pentru etnia pe care o reprezintă, să le decidă lor, majorităţii, destinele şi viitorul României ? Să se fi săturat românii de activitatea segregaţionistă pe care udmr-işti o practică constant, de la înfiinţare şi accederea în Parlamentul României, în scopul înfăptuirii autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc şi să fi conştientizat majoritatea românilor, în sfârşit, că această autonomie teritorială înseamnă dezmembrarea statului naţional unitar român? Să se fi săturat românii de jocul şantajist al UDMR, îndeosebi în cadrul actualei coaliţii, când susţin coaliţia guvernamentală la putere, dar în schimbul acesteia, cer cât mai multe beneficii pentru etnicii maghiari, chiar dacă prin unele dintre acestea se încalcă Constituţia României şi chiar dacă prin acestea se atentează la integritatea teritorială a României? Acesta este un caz unic într-un stat din Uniunea Europeană! Să se fi săturat românii de veşnica nemulţumire, fără nici o bază reală, a UDMR că statul român nu ar asigura îndeajuns drepturile şi libertăţile, apărarea identităţii minorităţii maghiare când realitatea este cu totul alta?

Da, cu siguranţă că cei care solicită măsuri legale ca UDMR să fie interzis în alegerile viitoare  sunt extrem de nemulţumiţi, indignaţi, revoltaţi şi stupefiaţi  de modul în care această formaţiune şi liderii ei au încălcat grav legislaţia românească, începând cu legea fundamentală, Constituţia României.

Da, românii s-au săturat, între altele, de nesfârşitele declaraţii pro autonomist-teritoriale ale celor mai mulţi lideri udmr-işti. Români s-au săturat să asiste la incitările şi propaganda pro autonomist-teritorială maghiară făcută prin cârdăşia ticăloasă dintre unii lideri politici din Ungaria şi unii lideri UDMR pe teritoriul statului român. S-au săturat românii ca în schimbul toleranţei cu care ei i-au gratulat pe aceşti minoritari – timp în care în unele state membre ale Uniunii Europene nu sunt nici măcar recunoscute minorităţile –  să fie răsplătiţi, de către respectivii, cu obăznicia, aroganţa şi tupeul cu care cer românilor să scoată din Constituţia României sintagma de „stat naţional”, adoptarea unui „Statut al minorităţilor” prin care România să-şi piardă caracterul de „stat naţional, unitar şi suveran”, recunoaşterea minorităţii maghiare ca şi „co-naţiune” ca element constitutiv al statului şi deci consacrarea statului multinaţional, acceptarea unei reorganizări administrativ-teritoriale prin care să ia fiinţă „Regiunea de dezvoltare Ţinutul Secuiesc”, cu statut special !?, statuarea limbii maghiare ca limbă oficială, pe lângă limba română, în Transilvania.

Da, românii s-au săturat şi nu mai acceptă ofensa adusă simbolurilor lor naţionale, drapelul tricolor, imnul naţional şi a unor personalităţi culturale şi istorice dragi lor, în zonele României controlate, în prezent, de UDMR! Da, românii s-au săturat de umilirea românilor şi batjocorirea limbii române, limba oficială a ţării, a istoriei românilor, în zonele cu populaţie preponderent maghiară.

Da, românii consideră toate acestea  şi multe altele de acelaşi gen, drept o lipsă de loialitate elementară şi de jignire la adresa ţării lor care le-a oferit drepturi şi libertăţi de care minorităţi din alte tări nu beneficiază şi nici nu îndrăznesc să spere vreodată să beneficieze. Ele sunt o parte din  motivele pentru care se doreşte ca UDMR să fie interzis la alegerile viitoare. În nici o ţară democrată din lume nu poate exista un partid, recunoscut legal, dacă acesta acţionează împotriva constituţiei statului respectiv! În România există UDMR, care, mai mult, face parte şi din parlament şi din coaliţia de guvernare!!! Se impune ca instituţiile abilitate ale statului român să verifice legalitatea unora dintre activităţile acestei formaţiuni politice, în principal al celor care vizează obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru minoritatea maghiară, şi să ofere românilor răspunsul la această problemă. Asta dacă pentru acest „partid” mai există obligativitatea respectării legii, în România.

Nu este exclus, ca în acest an electoral românii să  mai ceară ceva: ca şi udmr-iştii care au încălcat legea să răspundă penal în faţa acesteia, pentru că ei nu  se află deasupra legii, nu au şi nu vor avea niciodată drepturi suplimentare, faţă de alţi cetăţeni, în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*