Avem nevoie de candidați valabili! Avem nevoie de Dumneavoastră pentru a-i desemna!

Candidații noștri vor fi persoane care îndeplinesc condițiile impuse de lege, dar, în plus, și criteriile noastre, ale Grupului de inițiativă LISTA NAȚIONALĂ și ale PNDC, Partidul Național Democrat Creștin, pe ale cărui liste și sub a cărui siglă vom participa la alegeri.

Criteriile după care cineva poate fi înscris pe LISTA NAȚIONALĂ DE CANDIDAȚI sunt următoarele:

  1. Bună reputație în comunitatea locală, atât prin activitatea profesională, cât și prin viața de familie.
  2. Fără antecedente penale.
  3. Cu o cunoscută disponibilitate față de problemele și nevoile comunității, ale Celuilalt.

Să le luăm pe rând:

prima condiție se referă la (1) statutul moral al candidatului, așa cum acest statut este recunoscut de către colegi, vecini, subalterni sau șefi, după cum este cazul. Intră în calculele noastre și (2) viața de familie, măsura în care persoana în cauză este membru al unei familii de oameni serioși, cu rușine de oameni și frică de Dumnezeu! Buna (3) pregătire profesională, dovedită și recunoscută, trebuie să conteze decisiv în lumea noastră de azi, când suntem copleșiți de numărul mare de impostori și incompetenți care au invadat clasa politică și determină cursul dezastruos al vieții social-economice din România.

Lupta noastră este în primul rând cu incompetența și impostura. Din experiența trăită ne-am dat seama că, de cele mai multe ori, incompetența îl expune pe individ la acte de corupție și trădare a intereselor comunitare. Faptul că nu poate răzbi în viață pe propriile picioare, prin forțe proprii, îl face pe omul slab să accepte sau să caute căi dosnice, ilicite, imorale. A pune  un incompetent într-o funcție de răspundere care nu i se potrivește înseamnă să faci un mare deserviciu nu numai comunității, ci și, în primul rând, persoanei respective!

A doua condiție este prevăzută și de lege. Noi însă vom aplica nu numai litera legii, ci și spiritul ei. Știm cu toții că după 1990 au scăpat de pedeapsa legii o mulțime de infractori. Comunitatea îi cunoaște bine. Parte dintre ei au făcut obiectul unor anchete sau dosare penale, care nu s-au mai finalizat. Facem apel la presă și la opinia publică să bareze prezența pe listele noastre a unor astfel de persoane care, deși nu au cazier penal, sunt bine cunoscuți ca infractori, ca indivizi „penali”. Bunăoară, de exemplu: dacă cineva ni l-ar propune pe numitul Traian Băsescu să fie primar la Jilava – alegerea circumscripției nu este întâmplătoare!, el nu ar fi acceptat pe Lista Națională, a PNDC, în virtutea acestei condiționări: deși nu are cazier penal, se cunoaște bine în câte dosare penale a fost făcut scăpat și a rămas neatins de brațul legii.

Cea de a treia calitate care îl poate recomanda pe un viitor candidat este generozitatea sa, altruismul. Cei din anturajul candidatului au avut timp să-l cunoască și sub acest aspect: este sau nu un ins meschin, certăreț sau arogant, obsedat de propria persoană, egoist și rapace? Este sau nu capabil „să pună osul” pentru binele satului, al comunei, fără să aștepte o plată pentru gestul său de solidaritate cu ceilalți, de compasiune cu suferința altuia, cu suferința și nevoile Neamului?

Pentru ALEGERILE LOCALE. În măsura în care timpul și sursele materiale ne vor permite, intenționăm să organizăm mici anchete sociale în comunitățile locale. În cât mai multe. În primul rând în marile orașe pentru a identifica cei mai buni candidați la postul de primar. Ne punem și în acest caz nădejdi mari în mass media locală, ale cărei relatări sau anchete propriu zise vor putea orienta corect atât electoratul, cât și instanțele care decid, în fiecare partid, componența listelor. Apelăm la intelectualii satelor și ai comunelor, la preoți și profesori, ingineri, medici, la gospodarii funtași, să nu se simtă în afara sau deasupra dezbaterilor privindu-i pe viitorii candidați! Le punem la dispoziție listele noastre pentru a fi completate cu numele celor mai serioși și merituoși concetățeni! Îi încurajăm să se auto-propună chiar, mai ales atunci când văd că se ivește pericolul alegerii unor candidați obraznici, veleitari vădit lipsiți de valoare și de chemare pentru răspunderea de a reprezenta interesele altora, ale celorlalți, ale comunității.

În sensul celor de mai sus, pe cei interesați și doritori să se implice în alcătuirea listelor de candidați, îi invităm la gestul minim: expedierea unui mesaj către grupul nostru, mesaj care să conțină următoarele:

 

  1. Numele și prenumele persoanei propuse, localitate, telefon, Email (dacă este cazul).
  2. Funcția pentru care este propus: primar, consilier local sau județean, președinte al Consiliului județean, cu precizarea localității și a județului.
  3. Scurtă motivare a propunerii.
  4. Numele celui care face propunerea și o adresă de contact. (Asigurăm discreția noastră privind identitatea celor ce fac propuneri.)

Evident, se pot face mai multe propuneri, pentru mai multe funcții, ba chiar și pentru aceeași funcție, de primar, să zicem, urmând ca noi să deliberăm și, pe baza unor date suplimentare, să decidem asupra persoanei care va candida. Chiar subliniem faptul că așteptăm o listă de propuneri de la cei care vor răspunde la acest Apel.

Propunerile se vor trimite la adresa electronică listanationala@yahoo.comsau la adresa poștală ION COJA, Oficiul Poștal 41, c.p. 30

 

Notă. Unii ne întreabă și implicit ne reproșează că (de ce) nu am declanșat mai din timp această acțiune. Răspundem: ne-am temut de abuzurile autorităților. Legea electorală este astfel alcătuită încât dreptul de a participa la alegeri poate fi ușor suspendat dacă puterea politică decide în acest sens. Se pot ușor de tot inventa pretexte …legale. Să ne amintim câte abuzuri și manevre au stat în calea reînființării PUNR!… Am avut motive să fim prudenți, să nu stârnim prea devreme reacția de apărare a clasei politice, a sistemului „ticăloșit”! În momentul de față niciun abuz imaginabil nu ne mai poate opri să participăm la viitoarele alegeri! De-acum totul depinde numai de noi și de publicul alegător pentru a avea prestația dorită.

Firește, mai rămâne problema corectitudinii alegerilor. Nu pierdem din vedere că există și acest risc. Ținem seama și suntem preocupați în acest sens. Doamne, ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*