
Văd o revistă „Historia” mai veche în colțul biroului. Pe copertă un titlu: „August 1944 Pleacă Nemții, vin Rușii” Atunci mi-am adus aminte că am fost mereu cu cineva care ne-a „ajutat”. Probabil că doar Dacii au fost liberi, în rest au plecat unii și au venit alții. Deci bătălia aceasta, cine este președinte, este între unii și alții. Să aruncăm o privire în istorie Perioada lui Decebal și începuturile românilor. Decebal a fost regele dacilor în perioada 87-106 d.Hr. și a condus Dacia până în momentul cuceririi romane în 106 d.Hr. de către împăratul Traian. Aceasta marchează începuturile istoriei teritoriale a poporului român, care a fost influențat de romani, daci și alte populații din zonă. După retragerea romanilor (secolul al III-lea), zona a fost populată de diverse triburi migratoare și populații autohtone. În secolele următoare, teritoriul actual al României a fost influențat de Imperiul Bizantin, maghiari, slavii și turci. În Evul Mediu, s-au format principatele Valahia (Valachia) și Moldova, precum și Transilvania. Transilvania apoi a fost parte a Regatului Maghiar și apoi a Imperiului Habsburgic.
În secolul al XVI-lea și al XVII-lea, au apărut primele forme de organizare statală în principatele românești. În 1859, s-au unit Valahia și Moldova, formând România Mare sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Aceasta a fost un moment crucial în constituirea statului modern român. În 1877-1878, România și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman, fiind recunoscută oficial prin Tratatul de la Berlin din 1878. La începutul secolului XX, România a participat la războiul ruso-turc din 1877-1878 și a extins teritoriul în urma războaielor balcanice și a Primului Război Mondial. Primul Război Mondial sau Marele Război pentru Unire. După încheierea Primului Război Mondial, în 1918, România și-a extins teritoriul pentru a include Basarabia, Bucovina, Transilvania și Banatul, unificând astfel teritoriile locuite de români într-un stat unitar. În perioada interbelică, România a fost o monarhie parlamentară, cu perioade de stabilitate și criză politică. În anii 1930, situația politică s-a deteriorat, cu ascensiunea extremelor politice, inclusiv a mișcărilor naționaliste și a dictaturii regelui Carol al II-lea. În 1939, odată cu începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, România a fost implicată în conflicte și a făcut alegeri geopolitice complexe, inclusiv alianțe cu puterile Axei și apoi încercări de a-și păstra teritoriile. Aceasta este o privire de ansamblu asupra principalelor momente din istoria României până la al doilea război mondial. După al Doilea Război Mondial, influența politică asupra României a fost dominată în principal de Uniunea Sovietică și, ulterior, de statele blocului sovietic. Uniunea Sovietică a avut o influență decisivă asupra României după război. Armata sovietică a ocupat România și a exercitat presiuni pentru instaurarea unui regim comunist. În această perioadă, partidele politice tradiționale au fost uitate sub influența și presiunea sovietică, iar partidele pro-comuniste au început să câștige teren.
În 1947, regele Mihai a fost forțat să abdice, iar România a devenit o republică populară sub influența Uniunii Sovietice. Partidul Comunist Român (PCR), susținut de sovietici, a preluat controlul complet asupra țării. România a fost parte a lagărului sovietic și a fost condusă de lideri comuniști, precum Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu. Sovieticii au avut un rol dominant în politica, economia și societatea românească, impunând modelul sovietic de guvernare și dezvoltare. În 1989, regimul comunist s-a prăbușit în urma Revoluției Române, iar România a început tranziția către democrație (oare). Statele occidentale, în special Statele Unite și statele membre ale Uniunii Europene și NATO, au devenit principalele influențe politice și economice în noua Românie.
Domnul colonel Daniel Florea a publicat pe rețelele sociale un articol al domnului general Gomoi Cristian Marian. Ascultați, eu i-am dat dreptate: „Călin Georgescu s-a luat la trântă cu Globaliștii și a câștigat. Datorită faptului că i-a învins, au anulat alegerile și nu a mai fost lăsat să candideze. Pentru că-i snopea pe Globaliști/Neonarxiști. Călin Georgescu ne-a adunat sub un stindard, acela al apărării Neamului, al Identității, al Demnității, al Creștinismului, al viitorului copiilor noștri. În partea cealaltă este Globalismul Neomarxist, Subjugarea Națiunii, Colonia Franței, Pervertirea Copiilor la Ideologia Genului, în care sexele sunt înlocuite cu Genul. Copilul nu are nici un sex la naștere, el singur își stabilește pe la șase/șapte ani Genul. El, consiliat de propagandiști genderi, care-i spun că există o multitudine de genuri, de la neutru la binar și ce mai vreți”. Nu știu cine a ieșit președinte, nu știu cu ce forță statală se face schimbul, adică: „Pleacă rușii vin Nemții” ca în acel August 1944. Să fie pace!
Lasă un răspuns