La Palatul Mogoșoaia-Ghețărie, din incinta Palatului Brâncovenesc din Mogoșoaia, un loc încărcat de istorie, a fost vernisată expoziția curatoriată de criticul de artă Mihai Plămădeală, care a cuprins lucrări artistice realizate în diferite tehnici, precum sculptură, pictură, grafică, fotografie, artă decorativă, dar și tehnici mixte, realizate de către profesorii – artiști din județul Ilfov. Au participat cu lucrări: Arsene Iuliana, Badea Mihnea, Boboc Mihai, Ciumeică Dumitru, Irimia Eugenia, Melnic Georgeta, Mocanu Cătălin, Mocanu Mihaela, Popescu Roxana, Savinescu Emilian. Tema propusă a permis artiștilor să mexploreze latura spirituală a creațiilor lor, într-un mod autentic și profund. Conceptul de „Numinos” reprezintă sacralitatea fără un sistem moral atașat. „Este o mare bucurie, o inițiativă nu doar foarte frumoasă, ci și salutară, pentru că pe fundalul scăderii dramatice a nivelului de educație la nivel mondial, rezistența prin cultură este un act de curaj și o datorie de onoare”, a afirmat Mihai Plămădeală. Expoziția, realizată la inițiativa profesorului Mihnea Cristian Badea, a reunit profesori din județ care, pe lângă rolul lor didactic, sunt și artiști absolvenți ai unor instituții de învățământ superior în domeniul artelor vizuale.
„Consiliul Județean Ilfov ține să recompenseze profesorii de artă plastică. Așa ne arătăm recunoștința față de munca lor de formare a copiilor, pentru că nu este o muncă ușoară. Ei lucreazpă cu copii de la vârste mici, până la liceu, rezultatele fiind extraordinare. Am obținut premii aproape la toate concursurile la care am participat cu lucrările de artă ale elevilor din jdețul Ilfov” a declarat Alexandrina Niță, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov. În urma acestui eveniment s-au acordat și binemeritate premii. Astfel Premiul I a mers la Eugenia Irimia, Premiul II la Roxana Popescu, Premiul III la Cătălin Mocanu, iar Premiul Special al Juriului la Mihaela Mocanu. S-a evidențiat astfel excelența tehnică și emoțională a lucrărilor expuse, subliniindu-se importanța unei astfel de inițiative în peisajul cultural ilfovean.
Proiectul cultural „Artă și educație” din care face parte și expoziția sus menționată, își propune să ofere comunității și iubitorilor de artă, o incursiune aflată sub semnul vizualului, al emoției artistice și a expresiilor culturale diverse. Totodată, ne propunem să promovăm activitatea profesională și artistică a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc și sublinierea rolului avut de aceștia în formarea unor viitori artiști. Evenimentul reprezintă rezultatul efortului comun al tuturor profesorilor care au contribuit la organizarea și succesul acestui eveniment cultural deosebit. Organizarea aparține Consiliului Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și Asociației „Ost Cultural Events”.
Lasă un răspuns