„Dacă nu ești de acord cu mine, te mușc de nas!” („Sau îți mânc urechea…”)…

Deputatul Dan Vîlceanu, un ales al poporului liberal, a sărit ca o panteră la beregata colegului Florin Roman pentru că acesta i-a cerut să plece de pe locul rezervat parlamentarilor PNL fiindcă fusese dat afară din partid pentru evaziune fiscală. (Și-a dat demisia de onoare”…). Scena a fost grotescă, dar cazul ține de Bălăceanca… Ca un adevărat muschetar, Dan Vîlceanu i-a spus lui Florin Roman să iasă pe hol la o cafteală. Roman s-a dus pe holul răfuielilor discrete, dar scena a fost totuși filmată. Pantera i-a sărit în cap, l-a prins de gât, i-a tras un genunchi în mufă, apoi s-a chinuit minute în șir să-l apuce cu dinții de ureche. Păcat că nu a reușit fiindcă am pierdut un moment canibalic. Mie mi s-a părut că tot de nas la prins… Deputatul Florin Roman a explicat care a fost motivul pentru care a fost agresat de Dan Vîlceanu. „I-am reproșat domnului Dan Vîlceanu prezența lui, ca deputat neafiliat, în băncile grupului Partidului Național Liberal, ceea ce contravine regulamentului, moment în care domnia s a avut o ieșire, aș spune, pe care nu puteam s-o anticipeze în niciun fel. Într-un val de furie s-a ridicat, practic m-a agresat, strângându-vă în zona gâtului, solicitându-mi să iasă la bătaie. Pentru a evita orice discuție vizavi de o situație neplăcută în plen am ieșit afară, a încercat să mă muște în zona urechii. E și o cameră, eu am solicitat imagini de pe această cameră, pentru că aici a avut loc incidentul. Moment în care, sigur, m-am ferit, iar în acel moment am primit o lovitură golănească, un genunchi drept în zona nasului și cam asta este ceea ce a rezultat după tratamentul domnului Vâlcean. Așa înțelege domnia sa să se comporte.” – a spus Florin Roman.

Dan Vîlceanu (n. 5 februarie 1979, Bumbești-Jiu, Gorj, România) este un deputat român, ales în 2016. Pe 18 august 2021 a fost învestit în funcția de ministru al finanțelor publice, și pe 8 septembrie 2021 a mai fost învestit și în funcția de ministrul al transporturilor și infrastructurii. în Guvernul Florin Cîțu. În 26 septembrie 2021, a devenit secretarul general al Partidului Național Liberal pana pe 2 aprilie 2022 . Pe data de 7 aprilie 2022 a demisionat din functia de ministrul al Investitiilor si Proiectelor Europene din Guvernul Nicolae Ciucă.

Înainte de a ajunge ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu a fost anchetat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un dosar de evaziune fiscală. Dosarul se referea la Trefo SRL, firmă deținută de mama lui, Elisabeta Vîlceanu. Politicianul a fost director economic la firma respectivă până în 2016. Dan Vîlceanu a fost membru PSD până în anul 2009. El a fost președinte la tineretului Social Democrat Gorj din 2006 în 2009. Ulterior a trecut la Partidul Democrat Liberal (PDL) unde a fost președinte al filialei din Gorj din 2013 în 2015. Și consilier pe judetul Gorj de pe 21 iunie 2012 până pe 21 iunie 2016.

După cum ziceam, este un caz care ține de psihiatrie. Parlamentarul ar trebui să fie „sănătos la trup și la suflet”, dar nu se face nimic în acest sens. Așa se nimerește că tot felul de nebuni și pârnăiași au ajuns demnitari în România. Eu zic să-i mai votăm o dată, poate se fac bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*