O nouă mituire a presei…

Chiriaşii etajelor superioare ale U.E., din gruparea nealeasă de nimeni, cu denumirea oficială, Comisia Europeană (C.E.), au devenit specialişti în escrocherii colective şi evaporarea banilor publici ai statelor membre. C.E. a anunţat, săptămîna trecută, lansarea unui program de finanţare destinat mass-media, de peste 11 milioane de euro pentru două acţiuni distincte: prima, în cuantum de 6 milioane de euro, „destinată pentru finanţarea colaborărilor transfrontaliere între organizaţiile mass-media de ştiri şi, a doua, de 5 milioane de euro, are ca scop crearea de programe de subvenţionare pentru organizaţiile mass-media care contribuie direct la viaţa democratică”. Mai clar, acest anunţ al C.E., formulat sub sigla unor sofisme sau silogisme, bazate pe utilizarea aspectelor neesenţiale ale acţiunii şi inducerea în eroare a oamenilor, în scopul manipulării adevărului, este o mituire mascată a mass-media, ca să joace pe tastatură conform ordinelor primite de la „finanțator”. Un alt fragment din sofismul Comisiei Europene sună aşa: „Finanţarea este destinată consorţiilor de organizaţii active în sectorul mass-mediei (organizaţii mass-media non-profit, publice şi private, asociaţii mass-media, ONG-uri etc)”. Unde este independenţa presei? Presa nu mai e demult cîinele de paza al democraţiei. Presa a devenit cîinele de companie al dictaturii, al stabilimentului manipulator, care nu permite adevărului să stea la aceeaşi masă cu cetaăţeanul.

Să ne amintim de mituirea mass-media, anume ca să umfle în pene şi să îngrozească omul cu pandemia Covid! Şi au reuşit, dar, între timp lumea s-a trezit din efectul sedativului administrat. E de notorietate mituirea presei în mandatele lui Iohannis, a guvernelor sale, din anii pandemiei. Zeci de milioane de euro au fost cheltuite în acest scop, doar într-un an, scrie solidnews.ro. Alo, DNA, nu e legal ca statul să dea mită mass-media! Fenomenul nu e local, e global, dar asta nu ne mîngîie. Aşadar, Comisia Europeană cumpără, cu milioane de euro, presa internă, cumpără tăcerea şi supuşenia hoardele de propagandişti şi flaşnetari. De aceea latră toţi în cor. Banul cumpără lesne mintea slabă! Vorbim de cea mai ruşinoasă capitulare a mass-media în faţa banului! E drept, nu toţi sărută dreapta comisiei. Cînd primeşti bani şi declari că eşti independent, lesne de înţeles, independenţa e pusă pe sîrmă de cel care plăteşte. Nu prea mai avem presă independentă, decît în declaraţiile politicienilor şi ale naivilor care-i cred. Campania UE, e plătită din banii noştri ca sa fim manipulaţi, minţiţi, potrivit voinţei stăpînilor din afară.

Nu degeaba se spune că presa este a patra putere în stat. Cele mai cutremurătoare imagini, cele mai agravante voci, cele mai apocaliptice ştiri, cele mai mari catastrofe, evenimente şi predicţii cu privire la viitorul planetei, al omenirii, au loc în studiourile de fabricat ştiri şi mai puţin în mediul real. Orice scînteie planetară, orice vînt, în platoul tv. şi pe prima pagină se transformă în vălvătăi şi „ţunami”. Orice catastrofă planetară, nu justifică lipsa de precauţie şi de fabulaţie a jurnaliştilor. Nu justifică actul de manipulare în scopul inoculării fricii. Mituirea repetată a mass-media şi transformarea unor instituţii de presă în oficine de manipulare a populaţiei de către putere a devenit sport naţional. Pentru bani, tot mai mulţi jurnalişti, făcuţi la apelul de seară, acceptă să fie puşi în lanţuri, slujesc campaniilor mizerabile de dezinformare, fac mătănii în faţa puterii, exagerează în creşterea debitului de manipulare, servitute şi, mai ale, prostie. Adevărata miză a unor slujbaşi din mass-media este alipirea de putere şi mersul pe mîna ei, fără de care ar zbura şi unii şi ceilalţi, odată cu huzurul.

Acest soi de jurnalişti, plătiţi regeşte, pun umărul la prăbușirea societăţii. Ei vînd zilnic, catastrofe, pornografie, incultură, corupţie, crime, orori, transformînd instituţia mass-media într-un bordel de şi pentru obsedaţi. Presa şi-a pierdut valenţele informative, devenind, în mare parte, instrument de minciună şi propagandă. Pentru a rezista concurenţei acerbe de pe piaţa media, pentru a-şi păstra publicul pe care l-a acaparat mişeleşte, trusturile de presă vor capital de imagine, dezinformarea servind acestui scop. Prea puţini sunt cei care mai atenţionează publicul asupra aspectelor prin care este înşelat şi orientat într-o direcţie greşită, care înfăţişează ceva ce nu există. Mass-media serveşte la intoxicarea cu un standard moral deplorabil, care compromite identitatea naturală şi alterează esenţa ei divină, pînă la stadiul de animalitate. Presa manipulează, manipulată la rîndu-i de forţe oculte din afară. Suprasaturată de bombardamentul mediatic, populaţia nu mai poate diferenţia răul de bine, falsul de adevăr. În scopul unui profit cît mai mare, gustul mulţimii este modelat de mass-media, care nu şomează niciodată la capitolul senzaţional, fabricînd de fiecare dată un munte dintr-un muşuroi de cîrtiţe. Presa cu caracter informativ trebuie practicată de jurnalişti cu moral sănătos. Sper că etapa prin care trece mass-media astăzi, puternic ideologizată şi tabloidizată, să fie de scurtă durată. Să se revină la jurnalişti verticali, echidistanţi, competenţi şi imparţiali, care să servească adevărului, naţiunii, nu unor interese ale forţelor oculte. Mai sper, că după ce aţi lecturat articolul să înţelegeţi cine şi cum v-au manipulat la demonstraţii şi la vot! Sinistra maşinărie de propagandă şi manipulare şi-a pierdut credibilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*