„Vortexul” a rupt tăcerea…

Să fim însă veseli! Justiția a fost înfăptuită în cadrul basmului „Scufița Roșie” în emisiunea „Morning Glory” la Pro-Tv unde au găsit un avocat, apoi au stabilit vinovăția lupului care a mâncat scufița. Cred că am fost tot atât de surprins de această emisiune ca în acel moment cultural de mare respirație, când la Cotroceni cu girul președenției a fost inaugurată expoziția de pictură cu vulva. Pot spune că a fost un moment istoric legat de marea cultură europeană dar și de altele…

Se tot pune întrebarea cum au dispărut cele 20 de miliarde din buget, eu știu că cei care au făcut magia ar trebui să răspundă între-bare, dar sunt mulți dintre ei la butoane și nu au timp. La această întrebare răspund tot pensionarii care vor fi sancționați cu o recalculare meritorie în funcție de aportul pe care l-au adus la suma obținută prin vânzarea fabricilor și uzinelor socialiste. La acest capitol eu propun: au fost date gratis- să rămână fără pensii, au fost date pe doi lei- pensia să fie de un leu și cinzeci de bani. Așa este echitabil, iar toate acestea, pentru ca cei care au semnat în colțul din dreapta sus, pentru vânzare, să rămână cu vilele lor scumpe, cu nunțile lor din zonele cu soare, dar și cu mașinile lor extravagante. Da, totul să fie transparent. Doar așa am văzut și noi cum arată un avion închiriat pentru o călătorie în Japonia de președintele unei țări „eșuate”.

M-am luat cu gluma și râsul a emigrat din pădurile noastre împreună cu arborii sacrificați pe altarul prieteniei între popoare. Noi rămânem cu plânsul, iar ei rămân cu râsul de noi. Schimb echitabil. Dar dacă primește domnul ministru de la externe un trabuc Cubanez, iar președintele un teren de golf, noi o să rămânem fericiți și bucuroși atâta timp cât mai avem o țară.

Am citit despre întrevederea dintre președintele Chinei cu onorabilul președinte francez. Singurul care a vorbit despre pace în Europa, a fost președintele din China: „Convorbirile de pace ar trebui reluate cât mai curând posibil, ținând cont de preocupările rezonabile de securitate ale tuturor părților cu referire la Carta ONU… căutarea unei rezoluții politice și construirea unui cadru de securitate european echilibrat, eficient și durabil”… Iar Robert F. Kennedy Jr. spune cu amărăciune: „Prăbușirea influenței SUA asupra Arabiei Saudite și noile alianțe ale Regatului cu China și Iran sunt embleme dureroase ale eșecului abject al strategiei Neocon (Neoconservatorism) de a menține hegemonia globală a SUA cu proiecții agresive ale puterii militare. China a înlocuit Imperiul American, proiectând, în schimb, puterea economică. În ultimul deceniu, țara noastră a cheltuit trilioane bombardând drumuri, porturi, poduri și aeroporturi. China a cheltuit echivalentul construind la fel în lumea în curs de dezvoltare. Războiul din Ucraina este prăbușirea finală a „secolului american” de scurtă durată al Neoconseratorismului. Proiectele Neocon (Neoconservatorism) din Irak și Ucraina au costat 8,1 trilioane de dolari, au golit clasa noastră de mijloc, au făcut de râs puterea militară și autoritatea morală a SUA, au împins China și Rusia într-o alianță invincibilă, au distrus dolarul ca monedă globală, au costat milioane de vieți și nu a făcut nimic pentru a promova democrația sau a câștiga prietenii sau influență.”

Să fie pace!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*