Un paradox: galeriile și ultrașii, garant al demnității, suveranității și integrității României?!

Trăim un paradox greu de înțeles într-o țară civilizată și membră UE. În România călcată în picioare de interesele superioare coloniale ale marilor puteri, care ne țin parcă în batjocură la poarta Schengen, deși suntem flancul de sud al NATO, garantul demnității naționale a ajuns să fie, în aceste zile de foc ale provocărilor moscovite prin filera budapestană, frăția galeriilor române strâns unite sub tricolorul roșu, galben și albastru. Deși avem președinte, premier, ministru de interne, ministru de externe și servicii secrete, cu întregul siaj de pensii speciale, de la 45 de ani, gardianul demnității, suveranității și integrității naționale sunt băieții romantici și patrioți din peluzele echipelor de fotbal românești. Ultrașii își iubesc patria, apără demnitatea națională și suveranitatea națională doar din profunda dragoste de țară și de istoria națională. Ultrașii din galerie iubesc țara gratis, fără sinecuri, pensii speciale și salarii ca demnitarii de stat și unii ofițeri secreț, care în ultimele luni nu și-au făcut datoria față de țară. Transilvania a devenit se pare o regiune cu statut de co-suveranitate pe bani cu miros de gaz siberian, președintele Ungariei și premierul de la Budapesta purtându-se ca niște neo-grofi pe moșia personală, la fel ca înainte de 1918, fără ca autoritățile statului să se sesizeze, măcar și pentru faptul că de pe teritoriul României se fac apeluri pentru dezintegrarea UE? Singurii care au reacționat față de acest atentat la suveranitatea și demnitatea națională au fost galeriile unite ale peluzelor românești. Tribunele românești au luat foc. Galeriile unite au dat imediat un comunicat de presă luat în seamă cu celeritate de oficialii FRF.

Apelul este emblematic și un document istoric: „Scrisoare deschisă – Către toţi cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate şi dragoste faţă de această ţară. Ne aflăm în faţa unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populaţiei minoritare din mijlocul ţării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniţă de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naţionalele U18 ale Ungariei şi ţinutului secuiesc.Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă naţională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă şi că este doar începutul? Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federaţia Română de Fotbal şi Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea ţării noastre. Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunţam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfăşoare în „cele mai plăcute” condiţii pentru dânşii.Dacă aşa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma şi ne vom apăra ţara cu toate forţele posibile. Ştim, aveţi nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstraţi pentru cine luptaţi cu adevărat. Doar România! Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timişoara, Peluza Şepcile Roşii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iaşi, Peluza Nord Galaţi, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeş), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniţi Sub Tricolor, Ploieşti România, Dulce Românie, Ultra România”. Doar niște tineri frumoși și patrioți puteau să scrie astfel „către toţi cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate şi dragoste faţă de această ţară”.

Îi vedeți pe Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu, Bogdan Aurescu, Eduard Hellvig sau vreun minsitru de interne trecător, având „o fărâmă de o onoare, demnitate şi dragoste faţă de această ţară”, ca a băieților din galeriile românești? Mă îndoiesc!

La apelul comun al galeriilor oficialii au reacționat imediat. „Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal a făcut următoarele precizări: „Meciul la care faceți referire nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal. Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.. Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș: Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.”

Sigur că Viktor Orban a făcut cea ce a dorit inima lui în Ardeal zilele acestea, pentru că politicieni și demnitari patrioți nu mai există într-o țară ca a noastră în care statuile lui Avram Iancu și Mihai Viteazul sunt demolate. Serviciile secrete (o parte) și procuratura (unii procurori) par că sunt ocupate doar de pensii speciale și interese economice pe filieră diplomatică, nu de menținerea demnității, suvernaității și integrității teritoriale. România trăiește un paradox, ca la 1848. Atunci, țăranii, scriitorii și meseriașii au fost fermentul renașterii naționale, astăzi galeriile de fotbal românești sunt paznicii democrației, demnității și suveranității românești. Mai bine am avea lideri de galerie președinți, șefi de guvern, miniștrii și șefi de servicii secrete? Poate doar atunci România va fi iarăși mare, bogată, unită și, mai ales, demnă. Galeria a devenit un spațiu al afirmării libertății noastre. Uniți sub Tricolor în peluze, românii regăsesc demnitatea de altădată, de a spune nu tuturor celor care ne calcă în picioare și atentează la valorile și memoria istorică românească…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*