Vacanţă fără plată…

Activitatea parlamentarilor noştri e o catastrofă! În ţară nu se văd decît distrugerile „democraţilor” străini, care, în acest tîrg al sclaviei, sug seva naţiunii române. Într-un cuvînt, binele făcut României de parlamentarii români încape într-o pungă de plastic. Cel mai probabil, nici 20 la sută din efectivul parlamentarilor români nu cunosc etimologia cuvîntului democraţie sau, mai grav, ce rol au ei acolo.

Cu toate că numărul zilelor libere dintr-un an este aproape egal cu numărul de zile lucrate în adormire şi chiul, başca, zilele scurte ale fiecărei săptămîni, parlamentarii primesc, pe perioada verii, încă două luni de concediu post natal, în urma unui travaliul în care s-au scremut să nască un fiasco dolofan cu mutaţii legislative, cu dizabilităţi politice, economice şi sociale. Parlamentul României, cea mai „fantastică” instituţie, îşi va plăti două luni de zile lehuzele, ca să stea cu burţile la soare în paradisuri turistice. Dulcea „meserie” de parlamentar oferă nenumărate avantaje: cel mai flexibil şi libertin program de lucru, două vacanţe lungi (de iarnă, aproximativ, 40 de zile, de vară, 60 de zile), îndemnizaţii care explodează de la an la an, diurne şi sume forfetare, felurite gratuităţi, cum ar fi telefonul mobil, transportul şi cazarea în Capitală, decontate de la bugetul de stat. Mîine-poimîine, parlamentarii vor veni cu propunerea de decontarea a unor operaţii de schimbare a sexului.

Fie că lucrează, sînt în concediu sau vacanţă, cei aproape 600 de parlamentari îşi primesc îndemnizaţiile uriaşe. Fie că lucrează sau nu, nimic nu se reflectă pozitiv în nivelul de trai al românilor. Ba, în ultima vreme, chiar în detrimentul lor, preţurile din magazine crescînd ca aluatul la dospit. Ori la Parlament, ori pe coclauri, tot nu fac mare lucru. Nu se obosesc să citească nici măcar documentele propuse spre aprobare. Votează precum oile la îndemnul unui lider. Habar n-au ce anume implică acţiunea lor. Chiar dacă le-ar citi, mulţi ar avea nevoie de dicţionar ca să înţeleagă limbajul şi sensul.

Din 365 de zile ale unui an, aproximativ 140 sînt prezenţi în plen, votînd cu două mini, cugetînd, în plictiseala lor patologică, la nemurirea sufletului, preocupaţi de lucruri personale sau prin circumscripţii unde nu-i poate nimeni verifica. Restul zilelor din an se transformă în vacanţe, zile libere sau „uichenduri” prelungite. Vacanţele pricinuiesc parlamentarilor stres şi oboseală, aşa că vor merita odihnă deplină la întoarcere în fotoliile Parlamentului, în dictatura privilegiului politic. Voi continuaţi să-i votaţi, consimţind la neruşinarea lor. Acest Parlament nu mai reprezintă interesele României, iar poporul ar trebui să le dea vacanţă definitivă, fără plată.

Sub dictaturile Băsescu şi Iohannis, românii au traversat toate formele de criză, pînă la infernala criză de astăzi, servită la comandă prin lanţul trofic-toxic Davos-Washington-Bruxelles-Londra-Paris via Cotroceni. Ducă-se în vacanţă, în spaţiu, fără retur, capitalismul acesta mizerabil! Cu Dolar şi Euro cu tot! Să mai vină cînd îl voi aduce eu în spate! Miza obţinerii unor profituri uriaşe de către aleşii neamului a dus la înstrăinarea unor bucăţi de istorie românească străveche, a unor părţi vitale din economie, a unei jumătăţi din pămîntul ţării, din fiinţa naţională, inadmisibil negociabilă.

Aşadar, taraful găştilor de la putere, psihologia de haită şi cumetria politică, care au făcut foarte mult rău României, intră în vacanţă. Pentru că tot e vacanţă parlamentară şi norodul trebuie ţinut în priza politicii mioritice, mass-media nu vrea să şomeze la capitolul senzaţional şi încearcă fabricarea unor munţi falşi din muşuroaiele de cîrtiţe ale lui Zelenski. Senilul Şef de Cuibar de la Poiata Albă ne anunţă că începînd cu căderea frunzelor urmează o altă pandemie… aşa a citit Biden pe notiţa îndrumătoare, pe care o ţinea invers, surprins fiind de reporteri, notiţă prin care Biden era îndrumat pas cu pas pentru conferinţa de presă. Idiotul, însă, a ţinut lista cu faţa spre presă, care a desluşit toate instrucţiunile. Iată cine duce omenirea în rîpă! Senil şi incapabil, îşi pune singur frînă. În mod sigur, nu nimereşte singur uşa casei sale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*