Un kaghebist mediocru compromite măreția Rusiei…

Măreția Rusiei? Da, dacă ne gândim la cultura ei originală, la splendoarea artei ruse, la fenomenala vatră de valori și talente artistice! Da, dacă ne gândim la valoroșii ei sportivi, modele de urmat în toate competițiile sportive, la unele, ca gimnastica și patinajul artistic, dovedindu-se imbatabili. O pepinieră mondială de valori culturale, artistice și sportive! Da, dacă ne gândim la credința sa pravoslavnică, model de religie ortodoxă! Da, dacă avem în vedere fantasticul ei folclor, frumusețea bâlinelor rusești! Da, dacă știm cât de mult iubesc rușii viața, cu trăirile lor patetice, cu umorul lor inegalabil! Da, dacă ne gândim la savanții ei reali, nu artificiali, pompați, așa cum i-au pompat sovieticii, care i-au considerat pe toți savanții lumii de origine rusă, care au vrut să demonstreze că merele pot fi cât pepenii, cum făcea Miciurin.

Pe această direcție, cantitatea de umor involuntar este neîncăpătoare într-o bibliotecă normală. Și tot pe această direcție, s-a derulat discursul lui Putin din ziua de 9 mai! Mi-este greu să mai vorbesc de măreția Rusiei, să o asociez cu acest fost kakebist mediocru, care nu a realizat nimic, care nu este model de urmat în nimic, nici în sport, nici în artă, nici în familie, nici în politică, dimpotrivă, își arată pe zi ce trece micimea! Cum este posibil ca măreața Rusie să producă un asemenea element (era să scriu ex… ment)? El compromite măreția Rusiei, compromite tot ce a creat mai nobil această țară, acest popor cu o istorie milenară! Compromite însăși ideea de patrie, de națiune! Cum este posibil să suprapună eroismul și sacrificiul soldaților ruși care au înfrânt Germania hitleristă peste masacrele din Ucraina, să compare vitejia sovieticilor de pe frontul celui de al II-lea război mondial cu vitejia celor care ucid acum ucraineni în Dombas? Cu asta se mândrește Putin la parada din 9 mai, cu masacrul de la Bucea, cu distrugerea nemiloasă a orașului Mariupol, cu exodul a peste cinci milioane de oameni forțați să-și părăsească locul natal, cu uciderea mamei cu 11 copii, care își apăra cuibul? Asta numește el vitejie, victorie, măreție?! Victorie cu mâinile pătate de sângele a mii de mame și copii uciși? Asta numește el de-nazificare?! Ca o reacție schizoidă la faptul că „naziștii din NATO” urmau să atace Rusia!! S-a comportat ca un zombie! Dacă era un om, trebuia să defileze cu steaguri în bernă, trebuia să-și toarne cenușă pe cap în fața întregii lumii și să-și ceară iertare!

Aceste fapte arată mediocritatea acestui turnător kaghebist, incapabil să creeze ceva! Rusia are mii de genii. Cum de aceste genii nu se revoltă? Cum de nu văd dezastrul? Cum de nu văd că acest maimuțoi, ce se crede țar, nu are nici o politică, nici un țel? Care este țelul lui? Să izoleze Rusia, să o aducă la condiția anului 1917, când frații se ucideau între ei, când „roșii” îi masacrau pe „albi”, ca în filmul lui Ciuhrai, Al 41-lea, și considerau că asta înseamnă victorie! Așa face și acum, când orcii au defilat de 9 mai cu mii de drapele roșii, având însemnul stalinist „Secera și Ciocanul”, în timp ce își masacrează frații, pe ucraineni și pe rușii ucraineni care nu-l primesc pe marele Putiomkin cu flori!

Ce țintă are el? Să revină la Rusia sovietică, adică la rusificarea cruntă (deportările în Siberia de care vorbește Soljenițîn!) a atâtor popoare, care în 1991, după perestroika, și-au recăpătat independența! Și jalnicul kaghebist susține că acele teritorii sunt pământ rusesc. Ucraina e pământ rusesc, susține el la 9 mai! Patria noastră comună! Maika Rassia! Nu-i mai ajunge teritoriul, uriașul teritoriu al Rusiei, cea mai mare țară de pe pământ, mai vrea, tot mai vrea teritorii. În loc să se ocupe de teritoriul pe care îl are, în loc să-și hrănească poporul sărăcit și îndobitocit, a ajuns să fure grânele de la poporul vecin, cum ni le furau nouă sovieticii „eliberatori” cu vagoanele!

După războiul hitlerist, a urmat un război rece, apoi unul concurențial. Rusia a intrat în concurență cu țările dezvoltate, a început să se integreze cu valorile ei culturale, sportive și științifice în lumea liberă, în țările occidentale. Se crease un dialog, o competiție solidă și necesară. Dar ce-a descoperit măruntul kaghebist, Marele Tikun? Că Rusia nu poate concura Statele Unite și țările dezvoltate, Suedia, Norvegia, Anglia etc. Față de Rusia, aceste țări occidentale sunt cu 200 de ani mai avansate. Și atunci, ce și-a spus micuțul kaghebist? Bine, nu vă putem întrece cu mijloacele voastre, o s-o facem cu mijloacele noastre, adică vă radem de pe fața pământului! A visat că aruncă bombele nucleare în Europa și America, le distruge, și devine el țarul planetei, un țar stăpân pe cenușă atomică, fără să se gândească la efectul de bumerang, că aceste arme se întorc împotriva sa, a Rusiei, că și Rusia devine cenușă.

Ceea ce filmele SF anticipează, ceea ce ele propun ca ipoteze ale unui dezastru nuclear, iată că impotentul kagebist e pe cale să facă. A constatat că viața e scurtă, se duce, și el nu rămâne cu nimic în istorie. Și atunci s-a grăbit, să fie primul care apasă pe butonul nuclear. Dacă nu poate să fie în fruntea bucatelor pe cale pașnică, să nu-i lase nici pe alții, să radă de pe fața pământului viața, orice mișcă, așa, ca în vorba „după mine potopul”, așa, ca la Mariupol!

Vultanul kaghebist nu are nici un model, nici o altă țintă. Umană. Și când mă gândesc că atunci când a invadat Ucraina, Trump l-a numit „geniu”. Cine putea să-l numească așa? Tot unul ca el, care s-a pus serios să distrugă America, să-i conteste valorile, democrația, să lovească în Obamacare (în sănătatea oamenilor), să-și distrugă propriul popor și să răstorne pământul, să atace UE, să impună o nouă ordine mondială. Numai că americanii au dovedit că sistemul funcționează. Trump a vrut să invadeze Mexicul, țară pe care înaintașii lui au masacrat-o, i-au răpit tot pământul californian. Dar sistemul a funcționat. Și l-au stopat. Însă el nu s-a lăsat, a făcut un zid la granița cu Mexicul. De, dacă a existat zidul Berlinului, trebuia să aibă și el un zid. Apoi, când a fost debarcat, a făcut o putiniadă și mai mare, simpatizanții lui au invadat Capitoliul, simbolul democrației americane. E ca și cum orcii lui Putin ar invada Kremlinul. Da, dar Putin a fost și mai original, n-a făcut un zid la granița cu Ucraina, ci a invadat-o pur și simplu, aruncând în luptă soldați tineri, imberbi, transformându-i în carne de tun!

Sigur, sunt și alți trump-iști pe lume. Omenirea este condusă în momentul de față de mulți dictatori, precum Kim Jong-un, Orban sau Lukașenko, este rău bolnavă, din lipsă de conducători înțelepți. Dovadă că nici unul dintre conducătorii care l-au vizitat pe Putin, care l-au cunoscut, nu se poate lăuda că l-au cunoscut bine. Ei sunt primii vinovați că nu au avertizat lumea că acolo, la Kremlin, există un kaghebist mediocru, periculos, de la care ne putem aștepta la un război atomic.

Toți l-au confundat. Din rațiuni politice sau economice (gaz, petrol) au închis ochii, ba l-au considerat pe amartaloi (citește satanizat) „prieten”. Prieten cu dracul! O spuneau și germanii, fiindcă și la ei sistemul funcționează. Dar în Rusia nu funcționează un sistem democratic. Cum vor scăpa rușii de Putin? Dacă sunt ca el, putinei, nu vor scăpa, ci îl vor alege din nou, iar orcii ruși vor defila cu el pe post de sperietoare. Iată noua imagine a măreției Rusiei, sperietoarea planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*