Libertatea de exprimare

Pentru guvernanți libertatea de exprimare înseamnă, de fapt, politica pumnului în gură. Libertatea de gândire și libertatea de exprimare trebuie să fie garantată și limitată de lege, dar și respectată de ambele părți: guvern, cetățean. Libertatea de a batjocorii, spurca, defăima demnitatea umană nu poate exista în acestă lume „modernă”. Așa cum auzeam că ne este spus politic: doar proștii nu vor să se vaccineze. Să fie și aceasta o formă de libertate…?

„Stai în casă să arăți că-ți pasă” un slogan aruncat de autorități în numele acestei false „griji” pe care o au față de sănătatea noastră, dar în farmacii nu găsești medicamente iar în spitale (reduse ca număr) tronează spaima de a nu fi infectat sau carbonizat de viu. Atunci unde se pierde această grijă, în sloganul repetat pe un disc stricat de patefon…? Acum recunosc, îmi este insultată inteligența prin impuneri în numele libertății tale, politice, de a lua decizii, iar singurul meu drept este să tac și să te urmez și accept..! Să fie aceasta o formă de Libertate…? Probabil este o formă de libertate, dacă nu taci poți să ajungi ca jurnalistul Julian Assange, unul dintre cei mai mari eroi ai mass-mediei, fondatorul WikiLeaks sau omul care a dezvăluit uneltirile secrete ale departamentului american de stat. Așa cum scrie și jurnalistul de investigație Iosefina Pascal, este omul care a dezvăluit cum au dispărut banii încasați de Fundația SMURD a lui Raed Arafat în numele victimelor de la Colectiv. Libertatea de exprimare „cu pumnul în gură” o radiografie perfectă a vremurilor pe care le trăim. Există libertate de exprimare în „noua normalitate”…? Sau este „normală” noua normalitate când această pandemie ar trebui legată de o problemă medicală și nu de o problemă coordonată politic…? Câte întrebări ne punem noi, noi care stăm acasă pentru că ne pasă, care ascultăm și ne supunem autorităților. Victima redusă la nivelul de supunere al animalului torturat psihologic prin: frică, singurătate, mască.

Am ascultat ce spunea, în Parlamentul European, europarlamentarul Cristian Terhes care vorbea despre conferința de presă a doamnei Ursula Von Der Leyen de la 1 Decembrie 2021 și care spunea: „Sunt 150 de milioane de oameni în Europa care nu sunt vaccinați. Eu Cristian Terhes am fost șocat. Noi nu trebuie să vedem 150 de milioane de oameni care nu sunt vaccinați și pe ceilalți ca posibil vaccinați. Noi vedem 400 de milioane de indivizi, persoane, cu drepturi fundamentale, care au dreptul la libertate sau cel puțin ar trebui să aibă în actuala Uniune Europeană, pentru a decide dacă vor să-și administreze un tratament medical sau nu. Așa că această conferință de presă este un punct de cotitură pentru civilizația vestică în Uniunea Europeană.”

Un punct de cotitură al civilizației în general, spun eu. Iosif Stalin spunea: „Moartea unui om este o tragedie, dar moartea a milioane de oameni este statistică”. Am ajuns cu această ,,statistică” comandată să avem doar un singur drept, să ne supunem în numele unor oameni care nu au fost aleși de nimeni și se cred Dumnezei care doar ei au dreptul să decidă între viață și moarte. Iar ei se exprimă prin legi…!

Scriitorul și jurnalistul german Martin Werle a explicat acest fenomen în cuvinte simple dar demne de a fi cunoscute: „Dacă nu vreau să mănânc spanac, nu înseamnă că sunt un dușman al spanacului.”

Lasă un răspuns