„Quo Vadis”…

Unde vom ajunge și unde am ajuns? Vrem o țară ca afară…! Am adoptat cultura altor țări și am transformat totul într-un haos creator cu ,,de toate”. Un fel de șaorma de casă ,,Levantină” cu ingrediente multiculturale. Prima carte văzută de mine în librării (atunci mai aveam librării și încă ne credeam civilizați) după revoluție, a fost „Violul” de Sandra Brown. O carte în care totul se întâmpla în toate pozițiile și pe toate părțile. Atunci mă gândeam: Ce mult înseamnă libertatea de exprimare și de spirit…? Apoi mi-am adus aminte de o carte zărită la începutul vieții mele în biblioteca părinților, ea se numea „Așa s-a călit oțelul” de Nicolai Ostrovski, cartea prin care s-a pus amprenta socialismului multilateral dezvoltat. Mergeam pe stradă și vorbeam cu mine: Deci fiecare perioadă are un semn cultural al recunoașterii celui mai puternic. După călirea oțelului urmează violul în grup și vorba unui judecător celebru „dacă animalul nu țipă este voie orice”. Culturalismul (care prin definiție reprezintă școala americană de antropologie care admite întrepătrunderea culturilor și a personalității indivizilor) a fost înnobilat prin muzică, maneaua deschizând un drum uriaș spre „civilizarea” urechii îndoctrinate de muzica ușoară românească și muzica clasică.

Am parcurs spre ,,progres” un drum uriaș cu pași de melc, iar melcul „a pornit cu cornul stâng” și a ajuns „nătâng”. Am importat până și genuchiul pe gât care a dus la asasinarea lui George Floyd, dar la ei a fost cu deranj mare, au fabricat și o mișcare mondială pe care o vedem la fiecare meci de fotbal (fotbalul un sport onest care nu a avut legătură cu sclavia) prin îngenucherea sportivilor. Iar la noi moartea unui biet om, (inginer care a muncit până la pensionare pentru a avea ei ce vinde) pentru „marele” motiv că nu avea mască. Dar la noi nimeni nu l-a plâns înafară de familie. Vrem o țară ca afară…! Dar noua „țară” distruge societatea, așa am trecut de la internaționala comunistă la cea neoliberală. Mi-am adus aminte de un banc mai vechi. Leonid Brejnev îi arată mamei lui apartamentul de lux în care locuiește, limuzina, vila de la țară pe care o are, iahtul, elicopterul, iar mama îi spune: Dar ce ai să faci dacă se întorc comuniștii? Este căutat noul „progres” într-o logică medievală, elitele noastre au început să slăvească acest trecut. Avem astăzi o nouă burghezie, însă, mai „cool” și progresistă. Este foarte greu să combați un politician îmbogățit în noaptea de Sânziene care susține că îi pasă de săraci sau de minoritățile defavorizate.

Ei de fapt sunt complici la îndepărtarea omului simplu. Chiar au elaborat un discurs prin care au ostracizat omul normal și simplu. De fapt ce vor ei? Vor bani pe care să-i folosească pentru „burtica” lor. Îmi aduc aminte despre o așa zisă „elită” care făcea reclamă la un medicament de slăbire și care abia avea loc într-un fotoliu, un fotoliu mare cât un pat pentru două persoane. O lume ce se pierde în devenire, o lume anormală dar îmbrăcată normal. În timp ce erau anunțați câștigători la Eurovision, soliștii mai trăgeau pe nas o doză de „întăritor” de moarte albă. Vrem o țară ca afară și importăm tot ce este mai rău și trist. Dar să încheiem tot printr-o glumă. Mereu am spus: Am trecut voioși de comunism pentru că bancurile cu Bulă ne-a ținut veseli. La reuniunea G8, Angela Merkel, ca să-l sâcâie pe Putin, spune: – Am visat azi noapte că am să fiu președinta Pământului. Biden spune și el: -Eu am visat că o să fiu președintele Universului! Putin ia încet o gură de cafea și le spune calm: -Iar eu am visat că nu v-am aprobat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*