Acești ,,doctori” (ce) ne îmbolnăvesc de ,,inimă rea”…

Un american îi spune unui rus: În USA suntem atât de liberi, încât pot să strig în fața Casei Albe: Să-l ia dracu’ pe președinte! Rusul îi răspunde: Asta nu înseamnă nimic. Eu pot să stau în fața Kremlinului și să strig „La dracu’ cu președintele tău”. Domnule de când a fost lansat sloganul „Păstrați distanța socială” eu nu îmi mai revin, de ce nu au spus: Păstrați distanța fizică, distanța de 1,5 metri. Nu, direct distanța socială…! Atunci eu m-am gândit, bine domnule eu care am muncit 35 de ani trebuie să păstrez distanța față de noii parveniți care am auzi eu cum ei nu au făcut nimic până acum.

Am auzit despre un ,,mare” om politic, care a fost nevoit să-și facă „Cartea de muncă” o dată cu funcția de premier. Sau am văzut cum proaspătul ales al Bucureștiului aleargă prin ploaie la mașină, dar așteaptă un paznic să-i deschidă ușa. O lume aiurea și pe dos, cred că am început să înțeleg noul val, sau sângele proaspăt din politică, o dată cu secvența aceea în care președintele nou ales al nostru, aruncă cu paltonul de capota mașinii că nu a fost cineva care să-i deschidă ușa. Dar ce mă mir…? Priveam blondina care se pregătește să rezolve ea problema pensiilor (dar a spus că are nevoie de ajutoare externe pentru că ea nu știe nici câți ani are exact) cum spunea unui om al muncii care vorbea despre concedieri: „Privește în ochii mei, puțini au avut ocazia să privească în ochii mei”. O lume chinuită domnule, chinuită de fostele statui din Țările Nordice care au ajuns să conducă destinele culturii naționale.

Să nu mai vorbesc despre unul care a scăpat ochelarii pe jos și a chemat valetul să-i ridice. Mă gândeam, oare ne întoarcem la feudalism…? Cine știe, poate așa este noua ordine „gastronomică” cu viermi de mălai proaspeți. Mă întrebam retoric. Ce s-a câștigat sau pierdut prin încheierea războiului rece? Mă gândeam la ce a spus przedintele Bush în anu 1989 ,,Războiul rece se va încheia doar când Europa va fi întreagă și liberă”. De atunci au fost mai multe țări europene care au fost sfârtecate în felii mici și mijlocii, la ce să ne așteptăm cu acești savanți de mărime „medievală” care ne conduc. Ei au o singură dorință, să le deschidem ușile sau eventual să pastrăm distanța socială fără să privim în ochii lor „privilegiați”. Am demolat statuile din piețe și le-am înlocuit cu statuile vorbitoare. În Piața Unirii din Oradea a fost demolată statuia lui Mihai Viteazul ca o mișcare a transilvanismului secesionist. Dar ce poți să mai spui când vezi că marele Mihai Viteazul este înlocuit cu Regele Ferdinand iar prima mare unire o să fie ștearsă din conștiința poporului. Mihai Viteazul a redat poporului demnitatea, iar slugile trădătoare de astăzi nu pot ierta asta. Păstrați distanța socială, domnilor.

Noi dăm din gură și ajutăm la ,,parandărătul” banilor dumneavoastră, voi nu ați făcut nimic, ați muncit doar ca să avem noi ce vinde pe nimic. Nimic pentru voi, doar ceva cozonac pentru noi. Așa ca să termin tot cu un banc. Un catolic un protestant și un evreu, vorbeau cu un prieten care tocmai aflase că mai are de trăit doar șase luni. – Tu ce ai face dacă doctorul spune că mai ai de trăit atât? Întreabă pe catolic. – Aș dărui toate bunurilebisericii și m-aș împărtăși în fiecare dimineață. – Dar tu? Întreabă omul pe protestant. – Ei aș vinde tot și aș pleca într-o călătorie să văd lumea. – Și tu? Întreabă evreul. – Eu? Eu aș consulta alt doctor. Cert este un lucru, avem nevoie să ne facem bine la cap, de alți „doctori”. Acești doctori ne-au îmbolnăvit de „inimă rea”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*