Adevăr? Sau… nu! (Teoria conspirației)

Motto. Pe o plăcuță pusă pe Statuia Libertății este scris: „Aceia care renunță la libertate pentru a obține puțină siguranță, nu merită nici libertate, nici siguranță”. Benjamin Franklin Demult de tot, acum 30 de ani, când mustăcioara mea începuse să mijească a sclipiri de nea îmi încercam norocul pe la Facultatea de drept. Profesorul, un om extraordinar mai mergea cu mine pe un balcon la o țigară. Într-o zi îmi spune: – Acești oameni mari ce conduc lumea, vor să o schimbe. – Ce vor să mai facă din ea…? – Să o împartă altfel…! Am crezut că vorbește aiurea, dar era profesorul meu, cum să-l contrazic. Totuși am urmărit schimbările de-a lungul timpului, iar dacă atunci mă gândeam la ,,Teoria conspirației” astăzi observ cum lumea s-a schimbat. Guvernanții din umbră pun umărul pentru dominarea planetei și asistăm la ultimele etape pentru a reuși. În anul 1897, într-o localitate din Elveția, Bâte, a avut loc un Congres Francmasonic unde au fost puse bazele unor Protocoale secrete. Aplicarea acestor protocoale secrete ,,pas cu pas” au dus în timp la rezultatele pe care le vedem.

Acum eu știu că este vorba de o accelerare neobișnuită, eu nu o înțeleg, dar probabil ocrotitorii acestor protocoale se grăbesc. Astăzi am să scriu primul protocol, menționez că ele sunt în număr de 24, iar pe parcursul articolelor mele am să le și dezvolt.

,,Primul protocol secret – Dreptul constă în forță – Libertatea este o idee himerică. Liberalismul și anarhia. Credința. Autonomia. – Dușmanul intern. Mulțimea trebuie păcălită. Anarhia și efectele ei. – Politica și morala nu trebuie să aivă nimic comun. Dreptul trebuie să fie al celui mai tare. Puterea ascunsă, a noastră, trebuie să fie de neînvins. – Scopul nostru justifică întotdeauna mijloacele. Mulțimea este oarbă și de aceea poate fi atât de ușor manipulată. Alfabetul politic secret. Discordiile partidelor. Forma de guvern care conduce cel mai bine este autocrația. – Lichiorurile tari și băuturile alcoolice în exces, care în exces, care fac să slăbească conștiința oamenilor. Clasicismul. Desfrâul generalizat. – Teroarea necesară. Libertate, Egalitate, Fraternitate sau marea minciună. – Principiul guvernului dinastic. – Privilegiile aristocrației creștine trebuie să fie cât mai repede nimicite. Noua aristocrație care trebuie să apară. – Abstracția utopică a libertății. Amovibilitatea (revocarea) reprezentanților poporului”. De ce această Conspirație a fost numită Teorie…? Pentru a accentua în mintea naivilor lipsa de realism, teoria este locul abstract unde se întâlnesc mai multe fapte în mod speculativ. Mă întorc la Adevăr sau mă gândesc la neadevăr, cert este un lucru, sunt mulți oameni care de sute de ani se gândesc la un model de control în masă. Au trecut de atunci 200 de ani și ce au prevăzut protocoalele, parcă se întâmplă astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*