Două fracturi de civilizație

Cultura unui popor reprezintă o acumulare a realizărilor precedente. După cele mai dezastruoase circumstanțe, care par mortale, cultura viguroasă renaște, precum pasărea Phoenix, păstrând valorile și idealurile poporului. În secolul XX, am făcut cunoștință cu două situații de fracturare tragică de civilizație a poporului român, la trecerea forțată la varianta de export a două tipuri opuse de civilizație.

Prima fracturare, cu semne de revoluție socialistă de export și holocaust  antiromânesc realizat de minoritarii etnici, a fost consecința împărțirii zonelor de influență/dominație posbelică britano-sovietică între premierul britanic, W. Churchil și liderul Uniunii Sovietice, I.Stalin, la Yalta (1945). Pe celebrul șervețel de hârtie de la masa tratativelor, Churchil a scris oferta britanică,  concis, sub formă de fracții, în care, la numitor era procentul de dominație proiectat pentru Marea Britanie, la numărător era procentul de dominație oferit Uniunii Sovietice. Darnicul englez a oferit rușilor România în proporție de 90 la sută. Rușii, pe urmă, au rotungit procentajul… Partajarea dominației în Ungaria și Iugoslavia era plănuită astfel: 50/50.

Orice revoluție socială urmărește înlăturarea/suprimarea clasei sociale vetuste. În România, procesul revoluției socialiste a fost complicat  tragic de un fenomen unic: holocaustul antiromânesc. În celelale țări revenite influenței sovietice nu a existat holocaust antinațional paralel cu revoluția socială. De ce? Al Doilea Holocaust antiromânesc era o operațiune specială a agresorilor cu  steluța  cu 6 colțuri. Scopurile.: „lichidarea românilor și a României, în paralel cu crearea unui stat de rezervă pentru poporul ales” (dr. Gh.Funar).

Primul Holocaust antiromânesc a fost realizat de către unguri, în Ardeal, după Dictatului de la Viena (1940). Atrocitățile sălbatice ale hortyștilor urmăreau depopularea Ardealului de români. Pentru crimele  de genocid săvârșiete de unguri, la insistențele îndelungate ale cetățeanului român și american, Anton Lixandroiu, Ungaria a fost obligată de ONU să-și ceară scuze.

Al Doilea Holocaust antiromnesc a fost realizat de către evrei. Majoritatea acestora , de multă vreme era hotărăt ostilă Statului Român. Sub acoperirea cu lozinci socialiste, elita evreiască, după război, a deschis front de exterminare a elitei politice și culturale românești, a tuturor purtătorilor de conștiință națională, a rescris umilitor  istoria românilor, a interzis studierea scrierilor marilor patrioți români, inclusiv a celor din Mișcarea Legionară. A fost interzisă publicistica lui M. Eminescu, care oglindise cu statistici rolul saprofit-ostil al elitei evreieși în România și Bucovina. Acest Holocaust antiromânesc a produs prima fractură de civilizație românească din secolul XX. De un timp, un anumit segment de inși, constituit din  șmecheri și din zăpăciții de anticomunism liberal, bat câmpii cu „condamnarea comunismului”. În loc să solicite demascarea făptașilor concreți ai Holocaustului antiromânesc, șmecherii și zăpăciții vor condamnarea teoriei.  O comodă ascundere de responsabilitate a criminailor.

Al Doilea Holocaust antiromânesc s-a produs, în câteva etape, în anii 1944 – 1965, până la începutul epocii conducerii României de către promotorul socialismului naționalist, Nicolae Ceaușescu. Ultima etapă fiind cu vărsare de sânge românesc.

Al Treilea Holocaust antiromânesc a început la sfârșitul anului 1989, cu lovitura de stat antisocialistă și antinațională, realizată, cum scria Vasile Zărnescu, „spre folosul aripei evreiești a societății civile din România”. Într-adevăr, primul președinte capitalist al României a fost iudeo-țiganul I.Iliescu, primul prim-ministru capitalist  a fost evreul P.Roman, primul președinte caitalist al Senatului României – evreul A. Bârlădeanu… ș.a.m.d. Acest Holocaust continuă până în prezent, căscându-se prăpăstios o fracturâ a  civilizației românești, mult mai profundă și mai gravă decât în anii 1944-1965.

În Al Treilea Holocaust anti-tot ce-i românesc, se deosebește radical de cel de Al Doiea Holocaust prin următoarele: jefuirea avuției naționale se produce cu metode de colonizare, anularea ideologiei statale naționale, afumarea „intelectualității” cu anicomunism,  antinaționalism, cu extinderea nejustificată a toleranței, cu nihilismul post-modernist care rupe legătura prezentului cu valorile trecutului.

Despre scopurile demolatoare antiromânești, dr.Gh.Funar scria: „Stăpânii străini ai României, de după anul 1989, împreună cu regimurile politice obediente pe care le-au instalat la București, au acționat pentru atingerea următoarelor obiective: 1. Holocaustul împotriva Poporului Român, urmașul Poporului Primordial al geto-dacilor …”; „2. Ștergerea României de pe harta Europei”; „3. Jefuirea Avuției Naționale și transformarea țării într-o colonie”; „4.Realizarea proiectului „Israel în România”.

„La comandă străină, regimurile Iliescu-Constantinescu-Băsescu au făcut praf și pulbere agricultura românească: au lichidat fermele agricole din unitățile de stat și cooperatiste; au distrus complexele zootehnice și sistemul național de irigații; au închis fabricile de tractoare și mașini agricole; au decimat efectivele de animale; au înmormântat stațiunile de cercetări agricole și fabricile din industria alimentară; au permis și au încurajat vânzarea pământurilor strămoșești la străini. În Israel pentru vânzarea pământului se aplică pedeapsa capitală” (dr. Gh. Funar).

Au fost lichidate cinci milioane de locuri de muncă. Circa 95 la sută din sistemul bancar românesc au trecut în mâini străine. „Poștă, aeronautică, energie, sănătate: în toate sectoarele România a vândut. Vânzările au fost impuse de FMI…” (Vl. Gavril).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*