PSD + Rezist = boicot referendum!

Am fost implicat legal în procesul electoral și cunosc foarte bine situația organizării și derulării votului. Trebuie să spun răspicat că cei din conducerea Coaliției pentru Familie au dreptate când acuză PSD de boicotarea referendumului. Liderii social-democrați doar au mimat sprijinul inițiativei cetățenești. Câțiva lideri în frunte cu Liviu Dragnea au mers la vot și au sprijinit doar declarativ organizarea și derularea referendumului. În realitate, conducerea social-democrată a boicotat scrutinul electoral în timp ce creiona parteneriatul civil pentru parlament.

La Bruxelles reprezentanții Guvernului și Liviu Dragnea au dat semnalul că acest referendum nu va trece și așa și a fost. În 2015 europarlamentarii PSD au votat în grupul parlamentar socialist european realizarea căsătoriilor homosexuale în restul țărilor din UE. Românii s-au prins repede de ipocrizia PSD și au perceput declarațiile liderilor social-democrați ca mincinoase și fățarnice. Pe de altă parte baronii social-democrați, guvernul și Liviu Dragnea nu au mișcat un deget să mobilizeze uriașa mașinărie de partid ca să scoată oamenii la vot. Nu a existat nici interesul și nici nu s-a dorit asta pentru că PSD privind această agenda minoritară are aceleași puncte de vedere cu mișcarea „rezist”. Din punct de vedere ideologic PSD și „rezist” au rădăcini comune în gândirea marxist – leninistă. De altfel, în Ardeal, filiale locale social-democrate acționează pe aceeași linie politică și ideologică cu USR, având precepte comune într-o armonie incredibilă de parcă ar fi același partid. Pe de altă parte PNL a susținut referendumul doar prin vocea liderilor Victor Orban și primarul Bolojan de la Oradea, în rest liberalii au făcut non-combat cu pesediștii. S-a văzut lucrul acesta și în secțiile de votare unde partidele tradiționale nu s-au implicat deloc. Mai mult, conducerea ministerului de interne și SRI au obturat cât au putut chemarea cetățenilor la vot. Este deja cunoscut cazul polițiștilor care le spuneau oamenilor să nu meargă la vot. Se știe că personalul din poliție și jandarmerie din preajam secțiilor a evitat să voteze. De ce? A fost ordin pe unitate? Conducerea SRI, care prin directorul ei face parte din familia politică opusă lui Donald Trump, explică ignoranța sau neînțelegerea serviciului secret în problema familiei. Dezamăgirea vine și din partea liderilor UDMR, care nu au reușit deloc să mobilizeze electoratul la vot. UDMR nu a avut oameni la secțiile de votare dovedind că, încă această formațiune, a rămas cantonată doar în problematici entice, nu în cele de larg interes comunitar și civic. Cel mai mare absenteism a fost în Harghita și Covasna.

Televiziunile, presa și ong-urile au dus o campanie dură, finanțată de multinaționale împotriva referendumului pentru familie. În aceste condiții grele o inițiativă cetățenească a unor privați avea foarte puține șanse să reușească. Obținerea a circa patru milioane de voturi pentru un proces democratic firesc și european de către o coaliție de ong-uri românești și creștine, sabotate de partide, ambasade, presă și multinaționale este o victorie fără precedent a spiritului electoral în România. E un caz unic în istoria noastră ca o acțiune națională private să obțină patru milioane de voturi fără sprijinul partidelor și a ambasadelor străine. Cei care au inițiat acest referendum trebuie să fie mândri de reușita lor împotriva tuturor evidențelor contrare. Este de apreciat și faptul că BOR a reușit încurajarea a patru milioane de români să iasă la vot, ceea ce nu e puțin lucru. E o forță electorală și morală pe care se poate construi pe viitor o mișcare mai largă pentru drepturile românilor creștini care au ajuns minoritari și discriminați în România, un stat ce pare controlat de forțe puternice din afara țării, care din păcate ne monitorizează serviciile secrete? Românii care au boicotat referendumul au fost induși în eroare de alianța între Liviu Dragnea și mișcarea „rezist” în această chestiune, care au politizat o chestiune strict cetățenească, democrată și europeană, după modelul al altor 14 țări din U.E. Este de apreciat mobilizarea Diasporei care a înțeles foarte bine ce înseamnă cenzura și îngrădirea libertății de expresie în țările vestice din UE.

Concluzia acestui referendum este pozitivă. Românii creștini s-au cernut, nu s-au lăsat manipulați de politic și au descoperit că sunt o „minoritate” etnico-religioasă într-o țară numită România. Ca minoritate românii creștini pot acționa mult mai eficient se pare în legislația europeană foarte restrictivă doar pentru majorități și credincioși? Nu vreau să par ironic, dar așa cum am mai spus-o românii creștini au ajuns să trăiască aproape un regim de apartheid și discriminare pozitivă în România, fără ca CNCD să se sesizeze, iar Bruxellul să condamne încălcarea libertății religioase? Până când?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*