Să furăm pensiile acum! Strategia tip Olguța

PSD prin vectorii săi din guvern nu se lasă de furt. Doamna ministru Lia Olguța Vasilescu nu doarme noaptea de grija pensiilor viitoare. Ea nu este sigură dacă românii care contribuie acum la pilonul II de pensii vor avea în viitor pensii. La fel de îngrijorată s-a arătat a fi și doamna Viorica Dăncilă sau măcar așa părea a fi când citea ca o școlăriță compunerea de clasa a III -a din fața domniei sale.

Să le lăsăm pe cele două doamne să bată câmpii și să spunem adevărul – PSD caută să fure bani de la cei care îi produc, se gospodăresc și să îi dea la clienții săi politici cu pensii speciale. Nu mai ajunge anvelopa, cretin cuvânt, care îmbracă pensiile în plată.

Doamnele în cauză vor ele să pună mâna pe banii noștri. Chipurile ele îi cheltuie mai bine!

Să explicăm pentru cei care nu înțeleg despre ce este vorba în ciorba de limbă vândută de amazoanele psediste.

Fiecare angajat poate contribui la trei sisteme de pensie. Pilonul III este facultativ și deci acolo contribuie doar cine plătește pentru a avea o pensie mai bună, pentru a acumula bani etc. Rămân pilonul I gestionat de stat și pilonul II cu gestionari privați. Este bine de precizat că pilonul II are mult mai puțini bani decât pilonul I pentru că prin lege, modificată apoi de Olguța Vasilescu prin ordonanță de guvern la finalul anului trecut, statul este cel care are în sarcină plata pensiilor.

Acum la pilonul II contribuțiile, și așa firave, sunt bazate exclusiv pe principiul contributivității adică din contribuția plătită la pensie un procent de 3,7 la sută se duce la fondurile private din pilonul II iar restul de 96,7 la sută se duce la pilonul I gestionat de stat. Din banii stânși primești pensia pilonului II.

Ce se întâmplă cu banii?

La pilonul II banii se duc direct în conturile beneficiarilor, bazate pe CNP-ul fiecăruia. Anual gestionarii pilonului trimit informări contribuabililor iar datele din conturi pot fi accesate online de aceștia. Fiecare știe exact câți bani sunt în cont. Mai mult, firmele care gestionează fondurile prin lege sunt obligate să investească în fonduri de stat cu preponderență. Indirect tot statul garantează aceste fonduri și beneficiază de ele dar plătește dobânzi. Adică avem transparență totală. Banii de la pilonul II sunt proprietatea celui care contribuie. Dacă mori înainte de a avea vârsta de pensie urmașii tăi primesc acești bani pentru că sunt privați!

Ce se întâmplă la pilonul I? Păi imediat cum sunt virați banii de către contribuabili ei sunt absorbiți de pensiile în plată. Știe cineva cât a contribuit și ce pensie va avea? Nu! Știe cineva cum se gestionează fondul de pensii de stat? Nu! Nimeni nu dă nici o informare, nu are nici o răspundere. Totul este din pix. Poți contribui cu zece lei la pensie și să primești 10000 de lei pensie pe lună.Cum? Prin ordonanță de guvern se alocă o pensie specială. Cui? Tocmai ție, șmecherul care nu ai contribuit dar care vrei pensie mare, că doar ai tăi sunt la putere! Nu contează realitatea, nu contează corectitudinea, nu contează că nu ai contribuit. Ai mușchi politici îți ei! De unde? De la proștii cei mulți! Pilonul I de pensii este pe deficit. Adică plătește mai mult decât contribuie. De unde vine diferența? Simplu … de la bugetul de stat!

Ce vor amazoanele să facă? Să naționalizeze cei cca șapte miliarde de lei strânși de pilonul II. Acești bani ar acoperi deficitul bugetului de pensii de stat actual iar banii care mergeau la pensii din bugetul de stat se pot duce la firmele partenere gen Tel Drum.

Au redus contribuția la pilonul II, pentru a mai echilibra pierderile la pilonul I de stat, de la cinci la 3,7 la sută actualmente dar lucrurile tot stau rău pentru pensiile de stat. Atunci singura soluție este să fure acești bani de la cei care contribuie și care în marea lor majoritate nu votează PSD și să îi dea printr-o spoială legală la cei aflați în plată și care nu au contribuit pentru acești bani dar care votează PSD.

Asta e tot. Restul gândiți singuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*