Guvernul izolează politic din nou Diaspora de România?

Devine evident că guvernanților de la București Diaspora e „oaia neagră”, pentru care le strică jocurile politice dâmbovițene. Din păcate, la fiecare ciclu de alegeri parlamentare și prezidențiale Diaspora e umilită, batjocorită și împiedicată să voteze, ținând-o la cozi interminabile și rușinoase în fața ambasadelor și consulatelor pentru a nu se strica rezultatul electoral aranjat a priori din țară de către găștile transpartinice.

Instabilitatea politică de la București și extinderea corupției cu complicitatea unor interese multinaționale și cu implicarea unor ambasadori ce stau la masă cu „penalii” pentru a aranja afaceri oneroase împotriva intereselor economice românești ar putea arunca România în 2018 într-un nou ciclu electoral și organizarea de alegeri anticipate. De Centenar în loc să celebrăm 100 de ani de unitate națională în coeziune vom fi ocupați cu lupte politice sterile din care ies învingători interesele financiare ale unor mari puteri care ne oferă lecții ipocrite de democrație în alianță cu corupții din țară. Pentru că Diaspora ar putea încurca jocurile politice balcanice ale guvernanților și efectele luptei anticorupției Guvernul Tudose se folosește de remanierea guvernamentală pentru a desființa Ministerul Românilor de Pretutindeni, cel care, pe lângă Biserică, ține trează conștiința națională, cultura românească și eficientă legătura instituțională cu românii din Diaspora.

PSD a convocat pentru luni 8 ianuarie Comitetul Executiv, o ședință în care se va proceda la restructurarea Guvernului. Premierul Mihai Tudose a prezentat un plan de restructurare a Guvernului, în cadrul căruia Ministerul Diasporei va dispărea, fiind comasat cu Ministerul Afacerilor Externe. Ministrul Diasporei, Andreea Păstârnac, este acum angajată într-o campanie de convingere a liderilor PSD că ministerul pe care îl conduce merită să rămână în viață. Umilirea românilor din străinătate de Centenar face parte dintr-un plan mai larg de a bloca Diaspora să voteze în caz de alegeri anticipate și coaliția PSD-ALDE să rămână la putere, iar lupta anticorupție să fie doar o marotă în slujba intereselor unor ambasade sau multinaționale? Diaspora este un bloc românesc compact care perpetuează identitatea națională, conștiința culturală, demnitatea și spiritul democratic. Ca urmare, pentru găștile politice de la București subordonate unor interese de afaceri controversate din interior și exterior, Centenarul nu contează, iar Diaspora este o piedică în calea guvernanților de a face ce vor. Teodor Meleșcanu, vechi și alunecos diplomat din perioada comunistă, este un specialist în manevrarea viitoarelor alegeri în stilul fostului minsitru Titus Corlățean? Să ne așteptăm la noi cozi interminabile în fața secțiilor de votare din străinătate, pentru ca vocea Diasporei să nu se audă și să nu schimbe ecuația politică dâmbovițeană. De restructurarea Guvernului și desființarea Ministerului Diasporei se pare că nu e străin nici UDMR care sprijină alianța PSD-ALDE, când e vorba să încetinirea luptei anticorupție și de ignorarea Centenarului în străinătate? La bursa zvonurilor, influentul vicepreședinte ICR va fi recompensat cu o frumoasă sinecură la ICR Viena?

Desființarea Ministerului Diasporei e un semnal că pentru guvernarea dâmbovițeană, românii din străinătate chiar nu contează. Bucureștiul vrea să-i lase „orfani” pe românii din străinătate. Românii din Diaspora sunt izolați intenționat de România pentru că aceștia încurcă afacerilor camarilei politice dâmbovițene? Unitatea națională nu e doar pentru compatrioții din țară, ci pentru toți românii din întreaga lume. A refuza legăturile cu românii din Basarabia, Timoc, Bucovina de nord, Ucraina, Europa, Israel sau America e un act de inconștiență politică și de ignorare programată a intereselor poporului nostru de către politicienii coruptibili, care afectează siguranța națională. Fiecare român ar trebui să se opună desființării Ministerului Românilor din Străinătate, acest contribuitor și promotor, după Biserică, a legăturii și unității naționale pentru toți românii din țară sau de afară. Diaspora nu trebuie să fie izolată de România, pentru că este hârtia de turnesol a primenirii, redeșteptării, regenerării și promovării identității noastre, precum și a singularității noastre europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*