„Copilăria, pentru mine, are gust de vișine!”

Miercuri, 4 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, a avut loc Gala de Premieră a filmului „OCTAV”, cu Marcel Iureș în rolul principal, la Sala Palatului din București. Pe covorul roșu și-au făcut apariția actorii: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan,  Eric Aradits, Alessia Tofan.  Regizorul filmului este Serge Ioan Celebidachi, iar directorul de imagine Blasco Giurato.  Publicul prezent la Sala Palatului a fos întâmpinat, încă de la intrare, cu o inedită expoziție de fotografie, realizată în premieră pentru România: actorii din filmul „OCTAV” sunt prezentați în diferite ipostaze prin fotografii din arhiva personală, din primii ani de viață, până în prezent.

Printre actorii menționați și prezenți pe covorul roșu am sesizat prezența absolventului Facultății de Teatru din cadrul Universității Spiru Haret din București Alexandru Mandu. Acesta s-a născut la 18 aprilie 1992 și a fost student la clasa profesorilor Mirela Gorea și Dana Voicu. În timpul facultății a jucat roluri deosebit de complexe, atât de comedie, cât și de dramă. Spectacolul de absolvență a fost „Recviem pentru un Iepuraş” de Mihai Ignat (cu Gabriel Huian, Vlad Milotoi, Ruxandra Hule, Marius Rotaru, Mioara Dima, Alexandru Mandu, Adina Şteţcu, Alexandra Mojoiu). Proiectul a fost coordonat de asist. univ. dr. Dana Voicu, de la clasa conf. univ.dr. Mirela Gorea.  Spectacolul, după ce s-a jucat la studioul studențesc „Black Box Studio Sud” și a fost prezent în cadrul Festivalului „Zilele Teatrului Studenţesc”, a fost preluat de „Teatrul de Artă” din București. După examenul de licență, Alexandru a urmat un masterat în Artă Teatrală la Universitatea Hyperion din București.

În filmul „Octav”, ce rulează în cinematografe din 6 octombrie 2017, Dana Rogoz este actrița ce o interpretează pe Ana (la adolescență), marea dragoste a lui Octav, interpretat la tinerețe de către actorul Alexandru Mandu. Actrița, înzestrată cu o forță creativă surprinzătoare, reusește în filmul Octav să ne amintească de dorul inocent și usor zglobiu al primului zbucium sufletesc, dragostea. Actorul Alexandru Mandu intervine complementar în acest traseu al iubirii timpurii, adăugând un plus de sensibilitate personajului Octav din adolescență. Împreună, cei doi ne amintesc de prima dragoste, de acel sentiment pur și nealterat de vâltoarea și obstacolele vieții. Lung-metrajul Octav, aflat în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Din distribuția filmului fac parte nume importante ale cinematografiei românești: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Silviu Biriș și multi alții.

Alexandru Mandu, tânăr actor de teatru și film, joacă în teatrul independent la mai multe teatre din București precum, Teatrul Coquette, Godot Cafe, La Scena și În Culise. Astfel, dacă dorești să afli secretul din spatele unei crime, cu patru personaje și patru posibili suspecți, poți viziona spectacolul „Magnolii și cianură” de Olga Delia Mateescu (regia: Ingrid Bonța; cu: Irina Ungureanu, Orodel Olaru, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu) la Teatrul Coquette din București Dacă aveți un suflet de copil, sau aveți un copil drăgălaș, puteți să îl vedeți pe Alexandru Manu în piesa „Prâslea cel voinic și merele de aur”, după Petre Ispirescu (distribuție: Claudia Drăgan, Cristian Dionisie și Alexandru Mandu), El mai joacă în „Monstrul de sub pat” de William Brooks (teatrul „La Scena”) și „La capătul lumii” de Eric Bogosian (adaptare după „Humpty Dumpty” de Eric Bogosian), la „Godot Cafe – Teatru”. Pentru că perioada copilăriei este importantă în formarea noului artist, l-am întrebat pe Alex ce amintire îl urmărește de atunci, din perioada când se juca „de-a joaca” și descoperea lumea, cu toate minunile sale. Răspunsul: „Copilăria, pentru mine, are gust de vișine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*