Merkel vrea o UE hiper-centralizată, un URSS la indigo. România ce face?

Ceea ce scriu de circa trei ani de zile, că UE devine un stat supra-centralizat, o federație unică în care statele naționale suverane și independente dispar, se pare că va deveni curând realitate. Tot mai mult, UE se aseamănă cu fosta URSS, doar că metropola sau capitala nu mai va fi la Moscova, ci la Bruxelles, deși centrul de putere de facto va fi în realitate Berlinul, care va deveni Al IV -lea Reich, în loc de zvastică va reflecta pe steag steluța comunistă. Un stat demn de romanul „1984” scris de George Orwell pune la cale Germania și Franța. Nu întâmplător, televiziunea poloneză de stat, TVP, a făcut public un document pe care ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, l-ar fi prezentat luni după-amiază la Praga, în fața Grupului de la Vișegrad, din care fac parte Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria. Documentul, care cuprinde nouă pagini, le este atribuit lui Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe și omologului său german, Steinmeier.

După Brexit, televiziunea de stat poloneză a adus în atenția opiniei publice acest document secret care deconspiră intențiile dictatoriale ale Germaniei și Franței, de fapt se developează interesele Berlinului, pentru că Franța, ca și între 1940 – 1944, este doar o anexă, iar Hollande un fel de reprezentant mai euforic al regimului de la Vichy. Polonezii care sunt ca și în 1939 poporul fidel și îndatorat Marii Britanii au făcut public documentul pentru a justifica moral Brexitul. Se dovedește că Anglia a părăsit UE, cu acceptul SUA, pentru a scăpa de încorsetările panzerului german reprezentat de Merkel. Ce propune frăția franco-germană pentru noua UE e demn de fostul URSS, cu state fără armate, bănci centrale și fără monedă sau armată proprie. Potrivit documentului, în Europa ar urma să fie creat “un super-stat dominat de marile ţări”, situaţie în care ţările membre ar trebui practic să renunţe la propriile forţe armate şi la serviciile speciale naţionale: Țările membre vor renunța la armata proprie, la serviciile speciale, vor adopta un cod penal comun și un sistem fiscal comun, vor renunța la valuta proprie (cei care nu au renunțat deja) și la banca națională a fiecărui stat.Politica în privința imigrației și granițelor va fi comună, „refugiații” vor fi distribuiți țărilor membre, iar politica internațională față de terțe țări și organizații internaționale va fi și ea comună. Ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski a preiczat deja că Varşovia respinge categoric propunerea franco-germană.

Lucrurile sunt mult mai complicate acum după Brexit, iar semnalele pe care le primesc de la foști luptători din trupele de elită sovietice mă pune pe gânduri. România cade, ca în 1940, pe o tectonică geopolitică dramatică. În primul rând, presa mainstream nu vorbește de căderea bursei și despre câștigătorii în urma Brexitului sau despre turbulențele financiare ca în anul 2007, înainte de criză. Germania lucrează pentru ca Scoția și Irlanda de nord să se rupă de Anglia. Irlanda de nord prin referendum se va uni cu Irlanda, care e stat membru UE, iar Scoția se va folosi de uniune ca să scape după 600 de stăpânirea engleză printr-un nou sufragiu. Uniunea Europeană se vrea un stat hiper-centralizat cu Germania stăpână pe continent, lucru care nu prea convine SUA, care a sprijinit în subsidiar Brexitul, ca un contrabalans la creșterea forței Berlinului. Brexitul dovedește că Europa a devenit un continent german și nu întâmplător Klaus Iohannis este președintele „german” ales de români în fruntea României. Să nu uităm că toate resursele naturale, ca și majoritatea firmelor de asigurare merg spre componenta austriaco-germană. Germania nu ar fi reușit să controleze UE dacă nu ar fi înțeleasă și cu Rusia.

Ce se va întâmpla în acest caz cu România? Va accepta să devină un județ al UE sub controlul Berlinului? Dinspre Rusia vin de două zile propuneri ciudate și interesante, dar presa mainstream de la noi le ignoră complet. Partidul Rusia Unită a lui Vladimir Putin a propus o uniune de state sud-est europene ortodoxe pentru a fi pace în Europa centrală. Din această uniune pan-ortodoxă ar trebui să facă parte Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bulgaria, Grecia și România. Mai mult, un politolog de la Kremlin apropiat de Putin pur și simplu a cerut României să aleagă între a fi „cordon sanitar”, stat predispus la conflictul geopolitic între est-vest sau să aleagă a fi membră a federației de state pan ortodoxe sud-est europene. Și de data aceasta presa mainstream a ignorat știrile, cum se ignoră faptul că tancuri rusești au intrat recent în orașul Mariupol din sudul Ucrainei, că se urmărește, pe lângă înființarea Republicii Populare Odessa și înființarea unei Republici Populare Basarabene cu care se joacă soarta Republicii Moldova la ruleta ucraineană. Vladimir Putin s-a împăcat cu Erdogan, lucru care confirmă zicala unui politician român că Marea Neagră devine un „lac rusesc”.

Nu cred că aceste jocuri geopolitice se fac fără știința atotputernicei Germanii, care prin Brexit, a scăpat de rivalul englez, ca să poată face ce vrea în Europa. Situația României de azi devine tot mai dramatică, la fel ca în vara anului 1940, iar clasa noastră politică e paralelă cu realitatea din ce în ce mai dură pentru românii, care se simt tot mai izolați, între panzerul german și ursul rusesc, într-o UE, care se aseamănă izbitor, tot mai mult cu URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Ungaria Mare, nebunia ungurilor (1)

Click aici pentru film
de Matei Mihai
  • PARTENERI