Lista trîntorilor care primesc mii de euro de la stat

Cu impertinenţă rar întîlnită, adulatorii fostului rege Mihai vor să ne impună, în Republica România, o casă regală ilegală, în condiţiile unei reale trădări istorice a Ţării. De ce se abat atîtea rele asupra poporului român? Pentru că statul de drept e tot timpul în pauză de masă, mut şi indiferent în faţa demolării istoriei, culturii şi religiei poporului nostru, indiferent faţă de valorile umane şi morale. Singurul rol al statului de care ne bucurăm este cel de control asupra mărunţişului din buzunare. Un întreg aparat politic şi de stat, în care investim banii noştri, a eşuat în mod lamentabil. Cu aceste lichele de stat şi politice, care au făcut potecă la tribunale, cu acest preşedinte excursionist, ignorat şi pus la colţ de ceilalţi preşedinţi de state la întîlnirile internaţionale, un preşedinte preocupat de navetă săptămînală Bucureşti-Sibiu şi retur, de confortul personal (cu tipăritul cărţilor a lăsat-o moale,  probabil, i-a ajuns la ureche criticile dure despre „opera” sa de două parale), pericole imense ne pîndesc din toate punctele cardinale. Rămăşiţele monarhiilor care mai supravieţuiesc în Europa sînt nişte decoruri extrem de scumpe, greu de suportat de scena contemporană, nişte exemplare opulente şi leneşe, nişte colonizatori care au adunat uriaşe bogăţii, subjugînd şi taxînd popoare şi state, unele dintre ele şi astăzi, colonii, imaginea acestor capete regeşti fiind continuu alimentată de un întreg aparat propagandistic. Însă, nu e departe vremea cînd gîdilaţii aceştia între coarne, vor simţi prăpastia la picioarele lor şi se vor piti care pe unde vor putea.

Anual, familiile regale europene primesc sume uriaşe de la bugetele naţionale, iar averile lor, umflate artificial, sînt păstrate la secret. În sînul acestor aşa-zise familii nobile, care trăiesc doar din titlul nobiliar, fără să aibă carte de muncă, luxul, distracţia şi lenevia sînt la mare căutare, fapt pentru care, acuzele şi criticile cu adresă directă s-au înmulţit pe fondul nemulţumirilor sociale în Europa. Membrii caselor regale din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Spania, Suedia şi Danemarca au fost acuzaţi că „aruncă banii pe fereastră, în timp ce oamenii de rînd sînt puternic afectaţi de recesiunea economică.” Să vedem care sînt cele mai costisitoare case regale din Europa, în condiţiile în care banii sînt daţi de guverne pentru cheltuieli şi distracţii personale, pentru întreţinerea palatelor şi zecilor de reşedinţe în care locuiesc în funcţie de anotimpuri, pentru servitori, gărzi, bucătari, grăjdari, cameriste şi toate armatele de trepăduşi de la curţile capetelor încoronate, pardon, încornorate, aceşti trîntori cheltuind de fapt ceea ce ei nu cîştigă.

Regina Elisabeta a Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord primeşte de la buget 70 de milioane de euro pe an, familia regală engleză fiind cea mai costisitoare din Europa. Conform publicaţiei „Las Vanidades”, banii provin din impozitele mari pe care le plătesc lunar cetăţenii regatului.

Regele Albert II al Belgiei, primeşte 12 milioane euro de la buget, grăitoare în acest sens fiind cartea lui Thierry Debels – „Het verloren geld van de Coburgs” – „Banii pierduţi ai Coburgilor” –  care dezvăluie că averea dinastiei belgiene ar fi de sute de ori mai mare decît cea făcută publică. Potrivit publicaţiei „Independent”, casa regală belgiană a fost implicată într-un uriaş scandal de corupţie, cînd un grup de 15 ofiţeri de marină a deturnat zeci de mii de euro către prinţul Laurent, fiul cel mic al regelui, care în acea perioadă îşi făcea serviciul militar în marină, fondurile fiind folosite pentru reamenajarea palatului său, prinţul Laurent fiind cunoscut în Belgia mai mult prin stilul său de viaţă opulent şi nonconformist.

Albert al II-lea de Luxemburg sau potrivit titlului său kilometric care stîrneşte rîsul, Marele Duce Henri Albert Gabriel Felix Marie Guillame, Prinţ de Nassau, primeşte 11 milioane de euro de la buget, avînd şi ceva „afaceri”  imobiliare. Cît de curate pot fi imobiliarele la acest nivel, ştie, probabil, şi Iohannis, implicat în afacerea imobiliarelor de la Sibiu, pe cînd era primar.

Regina Beatrix a Olandei primeşte 900.000 de euro de la buget, dar, prin aceleaşi minuni regeşti deţine un procent considerabil din acţiunile gigantului petrolier Royal Dutch-Shell, acţiuni la Unilever şi proprietăţi imobiliare de lux. Regele Harald al Norvegiei a moştenit majoritatea proprietăţilor actuale, mai ales în Marea Britanie, de la tatăl său. În jur de 150 de milioane de euro în total. Regele Carl Gustaf al Suediei,  cu o avere estimată la circa 20 de milioane de euro, primeşte în fiecare an 15 milioane de euro de la buget pentru cheltuielile Coroanei. Regina Margrethe a II-a a Danemarcei primeşte 12 milioane de euro anual de la buget şi trăieşte exclusiv din alocaţia de stat.

Regele Juan Carlos al Spaniei (care a anunţat că a decis să abdice în favoarea fiului său, Felipe), un rege venit pe tronul Spaniei după dictatura lui Franco, „fără niciun şfanţ în buzunar”, la fel ca regii noştri, are acum o avere de cîteva sute de milioane de euro, fiind finanţat de stat cu 16 milioane de euro anual. Fiul său, Felipe, Principe de Asturias primeşte separat, tot de la stat, 14 milioane de euro în fiecare an, consemnează „Independent”. Mai adăugam faptul că aceşti nobili leneşi şi opulenţi, pe lîngă miile de privilegii din partea statelor, circulă cu avioanele în toate colţurile lumii fără să plătească, îmbracă gratuit haine extrem scumpe ale celebrelor case de modă.

Noi sîntem prea săraci ca să mai finanţăm de la buget armatele de servitori şi luxul unei foste familii regale, vinovată de trădarea Ţării. Afară cu „nobilii” leneşi, care au trăit şi vor să trăiască pe spinarea românilor! La muzeu cu regii şi regalitatea! Poporul român, sărăcit de penalii politici şi de stat, n-are de unde să întreţină aceste păsări de pradă, să finanţeze o aşa-zisă casă regală cu suma  de 45 de milioane de euro pe an, în realitate, ei fiind urmaşi ai unui dublu trădător de Ţară: la 23 august 1944 şi în 1989, cînd a semnat infama Declaraţia de la Budapesta, care stipula ca Ardealul nu e pămînt românesc. Un trădător cu atîtea morţi pe conştiinţă, ce nu a catadicsit măcar o singură dată să prezinte scuze poporului român! Margareta nu poate fi principesă moştenitoare decît la reşedinţa privată din Elveţia, de la Aubonne, pentru că, după ce şi-au văzut sacii în căruţă, ştiuta locuinţă din Versoix a devenit neîncăpătoare pentru ditai casa regală. În România n-are de moştenit decît păcatele senectuţii sale. România nu este regat, iar coroana nu-i decît piesă de muzeu.

România este Republică, iar Republica nu este un brevet al comunismului, ci o formă de guvernare precizată ca atare în actul fundamental al Ţării, Constituţia României! Care regină Ana, a cui regină?! Margareta s-a născut în străinătate după ce Mihai a abdicat şi a fugit din ţară, el nefiind căsătorit cu Ana cît a fost rege. Dragi români, nu uitaţi că fostul rege Mihai are mîinile pătate cu suferinţele şi sîngele celor 175.000 de militari români, luaţi prizonieri de ruşi după catastrofala „Proclamaţie” citită – dar nu făcută de el, la 23 august 1944! Nu uitaţi că, alături de Ana Pauker, fostul rege a numit şi girat guvernul comunist Petru Groza şi ne-a aruncat sub talpa comunismului bolşevic. Avem destui regi de teapa lor în ţară: regii manelelor, regii lumii interlope, regii şoselelor, regii asfaltului, regii Cioabă, regii justiţiei, regele fotbalului, regii imobiliarelor, regii morţilor secrete (de la Tinu pînă la Condrea), regii corupţiei, ba chiar şi un împărat. Ce-ar fi ca şi ei să ceară finanţări şi coroane de la stat?

Un răspuns la “Lista trîntorilor care primesc mii de euro de la stat”

  1. Mihai spune:

    In Spania e rege Felipe al IV-lea din 19 iunie 2014! Adica de peste doi ani! Update!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*