Avocatul lotrilor și abuzul „în meserie”!

Pompier, polițist, pilot, miner, scafandru ori salvator? Sunt meserii banale, cu zâmbetul pe buze și chef de relaxare! De aceea, când punem riscul pe scara lui maximă, e de prost gust să amintim despre acestea… În România, ne râcâie Victor Ponta neștiința cu știința lui de plagiator, cea mai periculoasă meserie este cea de… primar. Și mai să-l crezi când te gândești câți primari au ajuns la spital în urma cascadoriilor lor cu banul și bunul public. Că au ajuns la spital să nu stea carecumva pe la „beciul domnesc” ori direct în găzduire la „mititica”, nu mai contează, meseria lor e grea – în fața deciziei cum să mai fure și de unde, dezumanizantă – în fața maldărului de bani care le desfigurează imaginația în încercarea de a-l pune pe căprării, epuizantă, până la starea de leșin medical în playbak de sanitar, ori general metastazantă, precum abuzul de cancer testicular (pe care alții îl fac în… gât, dar tot așa se notifică medical!), toate de-a dreptul invazive ca număr de ani în contravaloarea lor de infracțiuni pe mandat.

Prim-infractorul țării, pentru că așa se întâmplă când lași hoția nesancționată, pungașul se face avocat de lotrii și începe să tragă de guler (dar nu de ăla al lui, că n-are el „rever” de onorabilitate nici măcar pentru un lat de curea de ceas), cinstea și demnitatea, reclamând infracțiunea celor onești în încercarea lor de a taxa „cinstea” primarului de România, așadar, copiuță de furăciune ne-a luat la rost.

Treaba e că, de vrei să aperi hoții, chiar de ești imunizat cu serul politic al lotrilor, nu poți să nu „injectezi” tot minciuni. Și trecem peste faptul că Victor Ponta face o confuzie (neintenționată, desigur, dar așa își pune el mănușile să nu lase amprente în cazierul viitorilor colegi de celulă politică), clamând activitatea de primar ca… meserie. Și nu funcție ce stă pe umerii unor, într-adevăr, profesii și meserii… „Fostul”, cam tânăr pentru a fi deja istorie (politică), dar având tot viitorul în față pentru mandatul de aprofundare a adevăratelor meserii, sezoniere!, de tâmplar ori scriitor de pereți în spații rectangular închise, reclamă în numele primarilor „proletari”, uniți sub stindardul partidelor protectoare de pungășii, oricum la vremurile următoare, tor ei și la primării (și nu doar la cele de sectoare!), ne reclamă, dară, continuitatea nerușinării de a acuza, și nu a priori, ci pe fapte, furăciunile unor, aici e drept, mai mult viitori decât foști, primari.

„Abuzul în serviciu”. Ba, pentru a păstra puțul gândirii nesecate a „fostului” (premier), abuzul în… meserie. Pentru că nu este corectă, ne dojenește Victor Ponta la ora de neconștiință civic-politică, nu este normală răspunderea penală a primarului pentru ceea ce semnează! Iar „Abuzul în serviciu” ar trebui eliminat din Codul penal! Pesemne, pentru a fi mutat în sarcina cetățenilor ce-și permit să-i ia la întrebări pe aleșii locali pentru ceea ce au făcut, prost și hoțește, dar și ceea ce nu au făcut, pe conflict de interese ale terților de partid și clică.

Și, totuși, de ce se limitează Victor Ponta doar la exonerarea abuzului în funcție pentru primari? De ce nu și o prevedere colaterală a exonerării pentru abuzul în firea-i de primar a alesului?!

Adevărul e că periculoasă nu este existența unor meserii… periculoase, ci a unor gânditori ce fac playback pe propriul copy-paste al bolovanilor din puțul lor de (ne)gândire… Și când te gândești ce bolovan a dus țara asta pe umerii ei… Dar parcă mai sinistră decât gândirea „pietrelor” a fost tot nerațiunea noastră…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*