În incompatibilitate cu poporul român!

Vom rîde şi vom plînge pe săturate în vacarmul pe care îl va isca electoriada! Aleşii de la sate şi comune vor hotărî, în nepăsarea sau îngustimea minţii, cît mai pot duce cetăţenii în spinare, prin noroaiele pînă la genunchi, cît mai pot vedea fără curent electric (avem zeci de mii de gospodării şi sate întregi neelectrificate) pentru că ei vor avea în mînă soarta localităţilor rurale, unele arătînd şi azi ca în evul mediu. Cum a mai rămas cîte ceva de perfectat pentru ocuparea noastră totală, söröşiştii şi membrii unei noi dinastii bolşevice strîng rîndurile şi ocupă, unul cîte unul, fotoliile Puterii de la Bucureşti. Avem un nou ministru la Cultură, „dictat” de Mungiu Pippidi, în persoana Corinei Şuteu, vechea pupilă a lui Patapievici, cunoscută din scandalul poneiul roz cu svastică de  la I.C.R. – New York. Aceştia doi şi-au bătut joc de România culturală şi au întors-o pe dos, la vremea aceea, în ochii internaţionali! Să vedeţi de acum înainte cultură sexi sau sex-cultură în patrimoniul românesc! Dar, cum e turcul şi pistolul! Numirea Corinei Şuteu a venit după ce Dacian Cioloş l-a revocat din funcţie pe Vlad Alexandrescu, pentru că a îndrăznit să spună adevărul în cazul scandalului de la Opera Naţională.

În sfîrşit, e oficial, Băsescu e urmărit penal, Boc a făcut potecă la D.N.A., iar Cioloş se depunctează singur, prefăcîndu-se că-şi urmăreşte prin lupă miniştrii. Înainte de a fi trecut la evaluarea activităţii miniştrilor, unii dintre ei, veniţi de pe esplanada Bruxellesului, ca o calamitate pentru ţară, era necesar ca Cioloş să se evalueze pe sine. Indubitabil, cel mai slab premier din istoria postdecembristă, Julien Cioloş n-a fost priceput nici la agricultură. Vitejiile sale ne sînt cunoscute din vremea mandatului de comisar european pentru Agricultură, cînd a sprijinit şi aplicat experimental în România „Codex Alimentarius”, demers criminal prin care ţara noastră a fost prima ţară obligată să aplice experimentul culturilor otrăvite cu iniţium. Dacă Cioloş şi Iohannis n-au ştiu că de arhivele spitalelor şi de dezinfectanţii  falsificaţi, folosiţi în spitale, se ocupă evazioniştii cu dosare penale (Miron Panaitescu a furat 100 de miliarde de lei), racheţii şi un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru devalizarea bursei, atunci, e foarte grav. Ambii se află în incompatibilitate cu poporul român şi se impune demisia.

Domnilor Iohannis şi Cioloş, faceţi un simplu exerciţiu, vă rog! Nu doare! Ca simpli cetăţeni, aţi putea trăi cu salariul minim pe economie! Aţi putea trăi într-un sat neasfaltat, fără curent electric şi cu privata în fundul grădinii? Nu prea cred! Averile voastre şi ale clanurilor de interlopi politici au crescut cum creştea Făt-Frumos din poveste, cum, nejustificat, a crescut preţul vieţii românilor, suportat cu greu din cele mai mici salarii din uniune. Haideţi să vedem de ce spune Cioloş că nu sînt bani pentru măriri de salarii şi pensii şi cine sînt ciocănitorile care fac gaură în Buget. La capitolul gaură de miliarde de euro se înscriu pensiile speciale ale aleşilor, Administraţia Prezidenţială, care a făcut o gaură în buget de peste 17 milioane de lei, în mare parte pe excursii externe, numai în primele în trei luni ale anului, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe. Apoi, navele la mîna a doua, achiziţionate recent din Marea Britanie, care, cu sume uriaşe, au fost reparate şi aduse la linia de plutire, la standardele N.A.T.O. Fregatele britanice prezentate drept marea achiziţie a Marinei Române sînt, de fapt, o mare ţeapă. Pe lîngă starea tehnică jalnică, mai au o hibă: consumul uriaş de combustibil. Cele doua fregate tip 22, construite în 1984, rebotezate „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”, sînt dotate cu patru turbine care consumă peste 30 tone de motorina pe oră. Prin comparaţie, cea de-a treia fregată a Marinei Române, autohtona Mărăşeşti (de aceeaşi vîrstă cu fregatele englezeşti), consumă patru tone/oră – ceea ce era considerat înainte drept o risipă de combustibil, scrie „Gîndul ştiri”.

Dacă flota românească a dispărut miraculos cu dosare penale cu tot, am devenit coşul de gunoi al Angliei, care s-a descotorosit, în schimbul unor sume de bani uriaşe, de nişte fregate propuse pentru casare. Nu-i bai! Se pare că sîntem şi coşul de gunoi al S.U.A. – via Portugalia, în cazul avioanelor F16 de mîna a treia, deocamdată, „invizibile” în spaţiul aerian românesc. Oficialii noştri bătuţi în cap de soare au dat gratuit nişte palate de patrimoniu românesc fostului rege, care ar fi trebuit să moară pentru ţara sa, nu să abdice la mica înţelegere cu tătucul popoarelor, plecînd spre o destinaţie de lux, unde a beneficiat de o rentă viageră frumuşică, sistată de Ceauşescu. Guvernul va mai cheltui, oare cît?, pe nişte avioane ultramoderne din afară pentru Iohannis, vreo 4-5 la număr, după cum a declarat Cioloş. De ce, avioane de la companiile străine, cînd pot fi cumpărate de la Tarom, care are probleme financiare serioase, dom’le premier? Pe ce a a mai cheltuit guvernul banii, vom vedea la rectificarea bugetară. Însă românii vor un guvern adevărat, pentru care bunăstarea poporului să fie prioritară, nu a interlopilor din politică. După cum a demonstrat, acest Guvern de cursă scurtă, condus de F.M.I., se întrece în cheltuitul banului public, spulberînd în acest an sume uriaşe pe acţiuni de protocol (200.000 de euro), transport (2.079.600 de euro), convorbiri telefonice (200.000 de euro pe an). Cap de afiş sînt două stilouri pentru ceremonii oficiale, fiecare în valoare de peste 1.000 de euro, potrivit RomâniaTV. Urmează chiriile pentru aleşi – 700.000 de euro pe an, biletele de avion – 140.000 de euro, închiriere aeronave zboruri speciale – 20.000 de euro, închiriere spaţii pentru protocol în aeroport – 3.230 de euro, cazarea în vilele RA-APPS – 6.457 de euro/lună, cerneală pentru fotocopiator – 100.000 de euro,  colile A4 – 26.000 de euro, pixuri – 7.000 de euro. Ei, în toate acestea, în altele neştiute, în miliardele furate de corupţii neamului, sînt majorările de salarii şi punctul de pensie cuvenite românilor, dar refuzate de Cioloş! De ce nu, şi în sistemul de irigaţii de o jumătate de milion de euro, achiziţionat pentru cîţiva arbori, ronduri de flori şi tufişuri din curtea Palatului Cotroceni! Ne merităm soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*