Bogații și politicienii își sporesc averile în Panama, săracii lumii plătesc taxe și impozite!

Pentru mine nu reprezintă nicio surpriză scandalul „Panama Papers”. Știu din istorie că bogații și elitele politice în general, întotdeauna au găsit soluții pentru a își proteja averile uriașe făcute pe seama săracilor lumii. Morala cazului Panama e că bogații devin mai bogați, iar săracii tot mai săraci. Săracii lumii sunt condamnați să plătească taxe și impozite, iar bogații lumii să fenteze fiscul prin firme offshore în Panama sau aiurea. Sunt sigur că păpușarii politicienilor noștri au banii depuși în aceste firme offshore, în timp ce românilor li se cer să-și plătească la zi taxele, fiind speriați cu ANAF-ul.

Aceste decalaje financiare duc în anumite perioade istorice la revoluții sau la implementarea cu succes a unor regimuri radicale, ca și comunismul, fascismul sau militarismul. Uriașa scurgere de informații financiare din ultimele zile, cunoscută sub numele de „Panama Papers”, arată că mii de politicieni, oameni de afaceri, sportivi, celebrități, precum și rețele infracționale se numără printre beneficiarii unor conturi offshore, în care își ascund averile sau ocolesc plata taxelor, cu ajutorul firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca. Ramon Mora, directorul si cofondatorul companiei de avocatura Mossack Fonseca, susține că firma sa este victima unui atac de piraterie, operat de pe servere străine. Posibil să fie vina unor servicii secrete.

Astfel, au apărut peste 11 milioane de documente care conțin informații despre mai mult de 200.000 de firme. Oricum numeroși oameni de afaceri români au conturi offshore în Panama. În scandal e implicat și premierul britanic David Cameron, care încă nu și-a dat demisia, dar și apropiați ai lui Vladimir Putin. De scandal nu a scăpat nici comunista Chină. Aici este însă tacere totală, deși în scandal apar apropiați ai președintelui chinez Xi Jinping și al altor șase conducători ai partidului comunist. Doar în Islanda premierul a avut bunul simț să demisioneze. Sigmundur Gunnlaugsson, şi-a prezentat marţi demisia, în contextul dezvăluirilor din scandalul Panama, privind conturile sale secrete. Mii de islandezi au protestat prealabil, în Reykjavik, solicitând demisia premierului după ce ancheta “Panama” a dezvăluit că acesta ar fi ascuns investiţiile în paradisuri fiscale.

Că bogații și politicienii lumii sunt lacomi, imorali și ipocriți cunoaștem cu toții, nu numai cei români, dar cel mai ticălos lider al lumii este pro-europeanul bruxellez Petro Poroșenko, ”eroul” Euromaidanului, care încă nu a demisionat. „Regele Ciocolatei” în timp ce își trimitea soldații și civilii la război să moară în luptele cu prorușii din Donețk, el își deschidea o firmă offshore în Panama. Cinism mai mare nu există să faci ilegalități când țara ta e în război. În timp ce batalioanele de voluntari și soldații din armata regulată mureau în estul Ucrainei, președintele Petro Poroșenko a înființat o companie offshore în Insulele Virgine, arată documentele firmei Mossack Fonseca scurse în presă. Poroșenko a înregistrat compania Prime Asset Partners Ltd. pe 21 august 2014. Documentele arată că Poroșenko este singurul acționar al firmei. Poroșenko făcea aceste lucruri la ceva mai mult de două luni după ce a fost ales președinte și după ce promisese că va renunța la afaceri. A înregistrat firma respectivă cu doar patru zile înainte ca pe frontul din Donbas să înceapă cea mai mare contraofensiva a rebelilor proruși, când armata ucraineană era slăbită. Poroșenko își punea bani negri pentru zile negre, când nu ar mai fi fost președintele Ucrainei?

Nu cred că scandalul „Panama Papers” va rămâne fără urmări pe termen lung. Săracii lumii, printre care și românii, se vor gândi dacă merită să mai plătească la zi taxele și impozitele în timp ce bogații și politicienii își ascund averile în firme offshore. Se adeverește că fiscul e doar o sperietoare pentru cei săraci și cinstiți, iar veniturile salariale sunt menținute intenționat mici de guvernele lumii pentru a se asigura lăcomia nemăsurată a clase politice, care se dovedește globală în grobianismul ei. 1% din oameni dețin averea celorlalți 99 la sută pe Terra. Cei care au declanșat scandalul ”Panama Papers”, cred că se gândesc la o nouă strategie de împărțire a resurselor mondiale, astfel nu-mi pot explica apariția documentelor compromițătoare. Problema e că în beneficiul cui? Pentru un viitor guvern mondial controlat de SUA? Între timp să nu uitați să treceți pe la ghișeu să vă plătiți la zi taxele și impozitele precum Poroșenko, Cameron sau Gunnlaugsson!!!

One Response to Bogații și politicienii își sporesc averile în Panama, săracii lumii plătesc taxe și impozite!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *