Trei pericole devastatoare pentru viaţa românilor

Am fost tot timpul păcăliţi de importatorii de alimente, obligaţi să consumăm produse cancerigene, care au atentat la sănătatea noastră şi ne-au pus viaţa în pericol: carne şi mezeluri spălate cu oţet şi detergent, arahide din China, care conţin aflatoxine – responsabile de tumorile ficatului, fulgi de usturoi deshidrataţi, iradiaţi neautorizat, boia de ardei toxică, tot din China, slănină cu salmonela, din Italia, fistic cu aflatoxine, din Iran, seminţe de coriandru pentru însămânţare, improprii consumului, din Israel, aripi de pui cu salmonela, din Ungaria, pulpe de pui cu salmonela, din Polonia, stafide din Turcia cu ochratoxina A, creveţi congelaţi, cu Vibrio pathogenic, din Vietnam, măsline scăldate în sulfat de cupru, ca să arate bine, macrou din Norvegia şi Olanda, infestat cu viermele Anisackis, merluciu, din Spania, infestat cu viermele Anisackis, pateuri de porc mucegăite aduse din Franţa, carne de vită congelată de 40 de ani! Şi cîte alte produse alimentare cancerigene, neluate, încă în vizor!

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a făcut o declaraţie şocantă, dar curajoasă, pentru Z. F., care s-ar putea să-l coste scump: „România e o piaţă de desfacere la mîna a zecea! Ne batem joc consumator şi omorâm, şi mai omorâm şi producătorul autohton, asta este foarte grav! Veterinarii noştri unde sunt? De ce ne ascundem după deget şi punem pe piaţă ce se aruncă în alte state?” Aşadar, produsele alimentare care expiră în nouă state sînt încărcate în tiruri şi trimise în marketurile din România, unde primesc un nou termen de garanţie. Interpol şi Europol au confiscat din 57 de ţări peste 10.000 de tone de alimente alterate sau contrafăcute: carne, salamuri, conserve, măsline, carne de maimuţă, relatează A.F.P., care în mod sigur ar fi ajuns şi pe piaţa din România. Din marketuri nu trebuie să mai cumpărăm decît obiecte de uz casnic, cu mare atenţie şi la acestea. Adică, hîrtie igienică, rezerve pentru closet şi detergenţi! Restul produselor necesare hranei, sănătoase şi fără euri, le putem găsi la ţăranii noştri, în pieţele româneşti, în fabricile româneşti. De ce credeţi că s-a declanşat campania de îngropare a producţiei româneşti de lactate? Pentru că producătorilor străini li se alterează în cămări stocurile de lactate, făcute doar din lapte praf şi garnisite cu chimicale.

Şi ministrul Cioloş, prin politica de austeritate, pune vieţile românilor în pericol. Salariile bugetarilor au fost îngheţate pentru patru ani, salariul minim pe economie va rămîne la 1.250 de lei pînă în 2020, a declarat Cioloş pentru B1tv. Cum îşi permite un ministru de cursă scurtă, al cărui mandat expiră anul acesta, un ministru sub papucul Bruxelles-ului, mînă în mînă cu F.M.I. şi cu alte organisme financiare mondiale? Cum îşi permite să sfideze Legea salarizării votată în Parlament, cum îşi permite să lase F.M.I. să hotărască şi să ia o astfel de măsură draconică, avînd în vedere că viaţa românului se scumpeşte de la o zi la alta, iar România deţine locul I, detaşat, în topul sărăciei,  al celor mai mici salarii din Europa şi celor mai multe şi mai mari taxe şi impozite? Guvernul tehnocrat este cel mai prost Guvern din istorie, un Guvern antinaţional! Ponta a avut bani de pensii şi salarii, a dat o primă tranşă şi urma ca anul acesta să aplice cea de a doua tranşă, dar n-a mai reuşit, fiind eliminat mişeleşte. Dintr-o dată, Julien Cioloş, după ce a aprobat pensiile speciale ale aleşilor (care au conturile doldora de bani şi averi nemăsurate), a închis portofelul, adîncind sărăcia, punînd în pericol vieţile românilor, doar ca să nu fie urecheat de F.M.I. Măririle de salarii pentru profesori şi medici, prevăzute de Guvernul Ponta, promise de Cioloş la investire, au căzut din schemă,  premierul a motivat că nu există bani suficienţi pentru niciun fel majorare. Cum rămîne cu promisiunea, cu fuga de răspundere, tovarăşe Cioloş, cum rămîne cu eliminarea inechităţilor şi discriminărilor din Legea salarizării? Dar pensiile aleşilor? Nu vă stau pe conştiinţă? Nu-i aşa că tehnocraţii sînt păpuşarii palavragii, traşi de sfori de liderii Europei? O, da!, vom scăpa de îndată de ei!

În timp ce Iohannis a schimbat cîteva cuvinte pe scara de incendiu cu Obama şi a aşteptat la rînd să facă o poză cu acesta (aşa sînt tratate slugile şi supuşii), Curtea de Conturi a demarat verificări la Palatul Cotroceni, urmare a sesizării europarlamentarului Sebastian Bodu, cu privire preţul nejustificat, „opulent şi sfidător”, de peste 500.000 de euro, al unui sistem de irigaţii achiziţionat pentru Cotroceni, în condiţiile în care exista deja unul. O jumătate de milion de euro, pentru irigarea unor tufişuri în curtea palatului! Sistemul acesta de irigaţii ar fi potrivit pentru Cîmpiile Bărăganului şi Olteniei! Sfidare, sfidare, ca de obicei, din partea Preşedintelui, care prea puţin stă pe acasă şi o ţine lanţ cu excursiile, din care nu se vede nici un rezultat! Pe bună dreptate Ungaria, Cehia, Austria, Polonia, pînă şi micuţa Slovacie, sfidează măsurile impuse de Angela Merckel, adoptîndu-şi propriile planuri împotriva migranţilor.

Putin a pus punct în mod public prieteniei cu Erdoğan, ştiutorul de aproape al ISIS, deci nici vorbă de construirea unei megamoschei în Rusia! Numai Klaus Iohannis s-a întors din Turcia înhămat la condiţiile unui acord cu riscuri uriaşe pentru naţiunea română: construirea mega moscheii, acord care îi depăşeşte nu doar lungul nasului, ci şi înălţimea, pierzînd exponenţial încrederea, simpatia şi popularitatea, aflate şi aşa în cădere liberă. În virtutea unei tradiţionale prietenii dintre România şi Turcia, Erdoğan îşi impune, în mod machiavelic, planurile sale cu privire la România, iar Johannis acceptă ca primarul să le dea „pămînt şi apă”, neştiind că, în istoria noastră, cum „veniră se făcură toţi o apă şi-un pămînt”. Probabil, în curtea moscheii se va amenaja o cantină socială, unde se va servi „halal” de pomană, şi atunci să vedeţi românii sărăciţi de guvernele corupte cum vor frecventa, mai întîi cantina, apoi, cine ştie, Doamne, fereşte, să treacă la Islam!? Erdoğan susţine că moscheea va fi în subordinea Muftiatului din România, însă vestea construirii în Bucureşti a fost respinsă din start, prin manifestaţii de stradă. Românii nu se lasă înşelaţi de aparenţele acestui acord, ale cărui clauze, ascund, probabil, forme „paşnice” de islamizare a Europei creştine, care vor trimite unde de şoc, implicit, asupra României.

Cu toate că ştia reacţia poporului român, Iohannis a semnat acordul privind construirea mega moscheii, cum a procedat şi cu migranţii, fără consultarea poporului, printr-un referendum. Ne-a vîndut cît ai clipi! Greşeala preşedintelui este cu atît mai mare, cu cît acceptul său vine în momente critice şi de maximă nesiguranţă, cînd Europa este însîngerată şi îndoliată, atacată din toate părţile de terorişti islamişti, cînd invazia migranţilor pare fără sfîrşit. Ce ar mai urma după construirea moscheii? Urmează ca Ministrul Învăţămîntului să introducă, cu mult curaj, limba arabă în şcoli, că şi aşa a rărit de tot limba română. Nu cred că Iohhanis nu ştie că musulmanii turci din Bucureşti nu întrunesc numărul necesar construirii unei noi moschei. Nu cred că Iohannis nu ştie că majoritatea musulmanilor din Bucureşti sînt arabi veniţi din diferite părţi ale Orientului Mijlociu, că aceştia au aproape 40 de moschei, unele dintre ele cu regim privat în Capitală, despre care autorităţile prinse în hora corupţiei se prefac a nu şti. Omul Înalt în stat şi la statură nu-i nevoie să se vîndă pe arginţi! E atît de neînsemnat strategic pentru Erdoğan, Obama sau Merkel, atît de manipulabil, încît nici nu e cazul să fie răsplătit! Se mulţumeşte cu turismul prezidenţial, cu nişte uşi deschise, dineuri şi covoare la aeroport. Teoretic, preşedintele nostru şi-a cam încheiat mandatul, prin comportamentul care a dezamăgit milioane de alegători. În locul moscheii, de ce nu ar construi prietenul nostru, „turcul care plăteşte”, un spital, ca semn al prieteniei şi solidarităţii dintre România şi Turcia, dacă există cu adevărat şi dau pe dinafară!

După devastatorul cutremur din 1977, Polonia a construit la Bucureşti din fondurile lor, în semn de compasiune şi solidaritate cu poporul român, spitalul „Budimex”, astăzi, spitalul de pediatrie „Marie Curie, care multă vreme a avut la intrarea o pancartă pe care scria: „Darul poporului polonez pentru poporul român”. Moscheea nu se va construi pentru musulmanii turci din Bucureşti, care sînt oameni la locul lor şi s-au adaptat de minune locului, ci pentru islamiştii care vor invada viitorul nu prea îndepărtat al Europei, o invazie dirijată de marile puteri ale lumii, încurajată şi de Merkel, de care Erdogan şi Obama nu sînt străini. Johannis, un mic şurub în acest joc extrem de periculos, pare lipsit de responsabilitate faţă de ţară, de popor, faţă de siguranţa României! Mulţi dintre cei care l-au votat regretă, convinşi fiind că au fost amarnic înşelaţi. Atîta timp cît statele europene nu sînt consultate, anumite măsuri draconice fiind impuse de către liderii îmbătaţi de putere ai Uniunii, uniunea însăşi, culpabilizînd şi penalizînd statele componente pentru dreaptă nesupunere, riscă să-şi cutremure zidurile. Dacă nu cumva, chiar asta se întîmplă acum!

Un răspuns la “Trei pericole devastatoare pentru viaţa românilor”

  1. Sa aplicam legea din Singapore, este sigura si singura oportunitate care ne-a mai ramas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*