BNR, filiala Jilava!

Nu este departe ziua în care mascații vor descinde și la mausoleul dinozaurilor! Ziua în care în curtea Băncii Naționale nu vor intra dubele blindate ale „arvunisiților” instituției, ci dubele jandarmilor. Căci lațul e tot mai aproape! Iar dacă procedura se va realiza simultan descălecării procurorilor prin câteva loje masonice rămâne de văzut! Dar, în mod cert, „Antipa” bancherilor își va trage curând obloanele peste generația exclusivistă a făptașilor din clica Băncii Naționale.

Și este timpul ca antipaticii dinozauri ai antipei BNR să răspundă! Pentru dezagregarea sistemului bancar autohton, pentru eliminarea capitalului pur românesc, pentru favorizarea, dincolo de limitele unui lobby supralicitat, a anumitor interese financiar-bancare, pentru crearea fluxurilor financiare de trasare a unor enclave, pentru scurgerile de valută spre băncile „mamă” (mamă-vitregă pentru noi, mumă-caldă pentru sferele de interese de aiurea). Este momentul ca dinozaurii tari în dinții corupției să răspundă pentru bancrutarea speranței a milioane de români, pentru zădărnicirea planurilor pentru o viață mai bună a românilor.

Căci, de un sfert de veac, argații din mausoleul BNR au lucrat doar împotriva țării, matusalemicul guvernator „Isar Ițic” având de răspuns la multe întrebări.

Și va fi o lungă listă în procesul de expunere a jocurilor de interese făcute în BNR. Făcute în numele autonomiei de guvernanță peste și cu banii noștri. Jocuri murdare care vor face să pară că modelele primitiv-piramidale ale spolierii românilor prin angrenajele de tip „caritas” au fost simple joculețe „tetris” pe lângă uriașele manevre ale unor capi din BNR.

Bănci românești devalizate din interior, după infiltrarea în acționariat a fel și fel de personaje, urmate de șantajarea acționarilor principali pentru a pleca, ori – în situația rămânerii acestora pe baricade, pentru a-și apăra propriile adevăruri-, croșetarea unor scenarii de devalizare și aruncarea în spatele lor pentru a-i scoate din joc.

Modelul a fost același… Devalizare, fraudare, șantaj…

Și este de ajuns să apară o singură dovadă a faptului că BNR a știut, informat fiind chiar din interiorul băncilor devalizate, prin departamentele antifraudă, de tentativele și acțiunile concrete de devalizare, dar le-a mascat prin felurite personaje din restrânsul cerc de încredere al guvernanței BNR, pentru a fi repuse pe tapet toate dosarele de fraudare ale băncilor.

„Omerta” care poate duce la prăbușirea turnului de fildeș aurit al BNR-ului a fost ruptă din interiorul Băncii Carpatica. Și apar dovezile care pot produce propriul nostru „wikileaks”! poate cu ramificații chiar în dosarele Panama-offshore! Dovezi că BNR știa și era solicitat de fiecare dată să intervină când devalizarea expanda din interiorul unei bănci, dar nu a făcut-o…

Sigur, e de așteptat ca mulți dintre șobolanii BNR să încerce să o șteargă din instituție. Nume importante care vor afișa un brusc interes de îndreptare, sau reîntoarcere, spre politică. Pentru că apropierea alegerilor le poate asigura biletul de „ieșire”. Prin cotizarea și aranjamentul intrării pe anumite liste să schimbe perspectiva peretelui rece al temniței cu locul călduț al „alesului”. Dar asta nu înseamnă că momentul răspunderii nu-i va ajunge din urmă! Iar singura „necunoscută” va rămâne, și funcție de cât vor sifona în delațiunile către procurori!, doar durata timpului de „civilie” de dinaintea hainelor vărgate…

5 răspunsuri la “BNR, filiala Jilava!”

 1. Zota spune:

  Aceste presupuneri fac parte din folclorul roman modern …

 2. Saracu mihail spune:

  Bun articolul, ma intrebam ca om simplu unde se duc banii imprumutati cu atata ususinta de la fmi si alte banci, de ce isarescu nu da socoteala natiunii care plateste ca proasta, si eucred ca la bnr e o MAFI E , abia asteptam sa se faca lumina ca prea ne-au prostit toti, doamne-ajuta

 3. 3treid spune:

  DNA aduna, aduna si iar aduna dovezi. Dovezi despre devalizarea bancilor, despre lobby-ul bnr facut de sefi pentru acordarea de credite preferentiale, despre falimentarea unor banci gen Carpatica, fapte penale ce au denumiri de coruptie si trafic de influienta. Deci DNA aduna probe. Trebuie insa si acel click primit: acum ne focusam pe bancheri. Cand si de la cine vine acel OK, v-om vedea. Sper sa vina cat mai repede. Populatia indatorata peste masura nu mai poate, doreste sa-si priveasca in ochi dusmanul ce l-a mintit cu zambetul pe buze.

 4. Dreptate si Fratie spune:

  Excelent articolul. Sa speram ca nu va intarzia sa se implineasca profetia.

 5. Adrian Vasile spune:

  Am vazut in ultimii ani, oameni din toate domeniile anchetati de DNA, politicieini, ministiri, prim-ministri, oameni de afaceri, magistrati, etc. Cum se face ca nu am vazut nici un bancher anchetat de DNA? Sa intelegem ca bancherii au fost si sunt cele mai nevinovate si gingase fiinte din Romania de azi, ca bancherii nu au absolut nici o vina pentru situatia dezastruoasa a debitorilor impovarati de rate imposibil de platit? Unde esti tu, Tepes, Doamne….?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*