Un „muftiu” la Cotroceni!

Nu, nu vrem moscheea aia imensă la București! Nu o vrem nicăieri în țara noastră! Desigur, le putem face niște căsuțe de rugăciune, ici-colo. Le oferim, în plus, pe lângă cele 75 de lăcașuri de cult islamice pe care le au deja. Că suntem generoși, nu ne uităm la număr! Și o să le facem precis cu mult mai mari decât capela și locul de cazare oferite nouă, „la schimb”, pe lângă Istanbul! Vorba aceea, măcar să fi cerut și Klaus al nostru, tot „la schimb”, sabia lui Ștefan cel Mare; altfel am fi discutat! Dar, nefiind săsească, pesemne nici nu a auzit de ea…

Și nu putem accepta gigantica moschee și pentru faptul că, prin dimensiunea ei, va transmite un mesaj precis. Or, nu putem pune cultul lor, ca spațiu de reprezentare, „vecin” cu al nostru. Pentru că, previzibil și firesc, vor veni și restul cultelor recunoscute oficial de Statul Român să ceară terenuri pentru lăcașuri (eventual, tot gigantice, de ce nu?!). Că s-or fi săturat să primească imobile vechi, retrocedate, care se năruie la prima ploaie mai zdravănă.

Ce, nu ar vrea și ei spații de prezență identitară?! Că stăm bine la capitolul nediscriminare! O să facem poate și o mega-sinagogă, și niște hipercatedrale catolice, câteva megaobști parohiale pentru luterani, augustini, unitarieni, baptiști și iahoviști! Așa, vreo 18 megaclădiri!

De aceea, doar și pentru faptul că apariția unui mega moschei ar putea genera tensiuni prin „discriminarea” celorlalte culte (tensiuni între acestea și Statul Român, dar și între ele, într-o concurență a prezenței prin astfel de megalomanii), nu avem nevoie de această construcție. Punct!

Din păcate, vocile noastre sunt iarăși ignorate… Par să nu conteze… Nici petițiile și nici acțiunile concrete ale tinerilor care stau de strajă pământului pentru a nu fi încrustat cu semiluni! Nimeni nu ține cont de ce vrem noi, POPORUL ROMÂN. Iar dacă „statul” ne ignoră, președintele se face la rându-i frate de o bragă la poarta viitoarei moschei, și de „rahat” definitiv față de încrederea pe care i-am acordat-o, de ce nu ar face-o și reprezentanții muftiatului?

E adevărat, încă suntem în preliminariile calme ale impunerii moscheii… Suntem în faza unei manipulări pe coarda sensibilă, prin precizarea reprezentanților cultului musulman că proiectul megamosheii va fi copy-paste după „Moscheea Regală Carol I din Constanţa”. Căreia acum, că interesul poartă festul, muftiul îi poate spune așa, și nu după cum a fost redenumită drept „Moscheea Mahmud al II-lea”! Ba, tot așa, poate și mega moscheea de la București va fi botezată chiar „Erdogan I”…

Se umblă la coarda sensibilă pentru că românii au votat un președinte sas doar prin analogia cu un rege neamț! Or, de ce nu ar lăsa de la ei și pentru o moschee, nu?! Așa cred unii. Și ar trebui să le dovedim că se înșeală! Sau, dacă tot se va construi o mega moschee peste capul nostru (care, ironic ori nu, ar putea fi gata înaintea Catedralei Neamului, spre „bucuria” celor care țipau din gură de șarpe: „Nu vrem catedrale”!), măcar să le punem și noi în față, la intrare, să nu uite generațiile ce vor veni, statuia lui Constantin Brâncoveanu cu fiii!

One Response to Un „muftiu” la Cotroceni!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *