S-a stricat lumea!

Un om simplu, cu funcţie de portar, mi-a atras atenţia, ieri, că e foarte cald, mult prea cald pentru luna februarie. Omul nu este prea interesat de politică şi urmăreşte, mai ales noaptea, filme documentare. E la curent cu problemele create de încălzirea globală şi de dispariţia speciilor. Mi-a explicat că oamenii de ştiinţă au filmat gheţarii de la Polul Nord din satelit şi au observat că s-au micşorat cu mai mulţi kilometri, în vreme ce, cu ani în urmă, se micşorau cu centimetri. De aceea nu este interesat de viitorul primar al Reşiţei şi de viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, „fiindcă ăştia, oricum, nu o să facă nimic contra încălzirii globale şi nici pemtru legume şi fructe!”.

„Se topesc gheţarii, domnule, se scufundă New Yorkul, Londra,… cine ştie, poate şi Constanţa, Tulcea şi Galaţi. Noi, aici suntem mai la munte şi n-avem treabă. Totuşi, nu e bine!” De ce nu e bine? „Nu e bine pentru că legumele şi fructele nu mai au niciun gust. Sunt de plastic!

Problema e că ne plângem de vreme, dar, oricum, vremea nu mai influenţează culturile de legume şi fructe. Înainte, când era o iarnă prea blândă, bătrânii noştri se plângeau că nu mor viermii şi gândaci şi merele sunt viermănoase. Erau viermănoase, dar erau bune. Nemţii, când cumpărau mere de la noi, nici nu le cumpărau dacă măcar câteva mere nu erau cu viermi. Dacă erau, însemna că sunt naturale. Acum, oricum ar fi iarna, nu mai au viermi. Că viermii fug de otravă şi de plastic. Dar, noi le mâncăm. Să le ia naiba! Şi toate ’s  din Turcia şi din Spania.

Am luat roşii de la Oltenia. Zicea că-s roşii de grădină. Pe naiba! Erau tot ca alea din Turcia, că erau din seminţe turceşti. Nu mai e nimica bun! Degeaba alegem noi un primar ca lumea. De fapt, nici nu avem de unde alege! S-a stricat lumea şi nimeni nu mai face nimic. Numa’ politică şi bani! Asta îi interesează!”, mi-a zis portarul, care, în felul lui, e un om de ştiinţă.

Pe scurt, nici gheţarii, nici roşiile, nu mai sunt ca altă dată. S-a stricat lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*