Deputatul Horia Grama i-a TRĂDAT, din nou, pe românii din Covasna!

Ca de obicei, în plină desfășurare a manifestărilor xenofobe a liderilor politici maghiari și a presei de limbă maghiară, cu exceptia Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș nimeni nu a sărit în apărare dreptului românilor de a avea în denumirea unui spital național și o personalitate românească.

Un spital care, așa cum reiese din documentare, este construit pe suprafete de teren din inima Voineștiului românesc, teren naționalizat de la românii voineșteni, spital construit in jurul unei cladiri construite de o asociatie a românilor voineșteni și naționalizată pentru ”casa de odihnă” Covasna în jurul căreia avea sa se dezvolte actualul spital. Casă de odihnă ce a vut ca prim director un român voineștean, pe Zaharia Ungureanu, în fapt spital construit de statul român, conform planificarilor specifice perioadei comuniste (astfel că meritul de fondator al spitalului acordat de UDMR doctorului Benedek Geza este un mare neadevăr). Merite are mai degrabă directorul economic al spitalului de atunci care, conform indicațiilor date de partid și de stat, a urmarit realizarea construcțiilor și nu directorul medical care se ocupa de medicină, fiind de altfel un doctor foarte bun.

Se întreabă extremiștii maghiari ce cauta Dr. Teculescu in denumirea spitalului pentru ca nu a lucrat acolo? Nu, a lucrat la Spitalul Orășănesc Covasna, parte a actualului spital, deci a lucrat într-o unitate sanitară componentă a spitalului. Pe această logică românii din Întorsura Buzăului se pot întreba ce caută Benedek Geza în denumirea spitalului care are ca extensie spitalul din Întorsura Buzăului, cu o populație românească, că doar Dr. Benedek Geza nu a lucrat la Întorusura Buzăului. Și-au pus extremiștii maghiari probleme atunci când au desființat spitalul din comuna Vâlcele, spital unicat, și au desființat denumirea Spitalul Dr. Radu Horia? Evident că nu! Și nici nu i-au întrebat pe români dacă sunt de acord. Schimbarea denumirii spitalului in Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza și desființarea Spitalului Dr. Radu Horia înglobat în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza s-a facut peste noapte de către ministrul UDMR Cseke Attila.

Unde au fost în tot acest scandal politicienii români, consilierii locali, consilierii județeni, parlamentarii? Ale cui interese le reprezintă? De ce au lăsat această presiune facută de acțiunea xenofobă a extremiștilor maghiari fără replică, lăsându-i pe români sa suporte aceasta umilință și presiune antiromânească? Aici nu mai este vorba de apărarea unei denumiri, pe care ar trebui să o apere necondiționat. Aici este vorba de o acțiune de amploare antiromânească orchestrată de UDMR și de președinte UDMR Covasna, Tamas Sandor, de negare a drepturilor românilor la identitate manifestată prin dreptul a de a avea denumiri cu personalități române în instituții publice (ale statului român în acest caz, pentru că cele din subordinea consilliilor locale și județene din Covasna și Harghita sunt demult maghiarizate fără niciun drept al românilor de a avea denumiri românesti in componența lor). Aici se joacă o carte a drepturilor românilor, nu împotriva drepturilor maghiarilor, pentru ca românii nu au cerut o denumire pur românească ci o denumire mixtă, o carte a dreptului la identitate natională în care românii recunosc dreptul la identitate al maghiarilor acceptând în denumire numele doctorului Benedek, dar maghiarii, în intoleranța lor șovină, nu recunoesc reciproc dreptul la identitate al românilor. Nimic nou de fapt.

Nici măcar faptul că aleșii români care ar trebui să-i reprezinte pe românii din Covasna nu se lupta pentru aceste drepturi identitare si aplica politica struțului. Adică tac complice cu extremștii maghiari. Și tăcerea este un raspuns. Un răspuns al lasității.

Nu am pretenții de la senatorul PNL Marius Obreja. Mandatul sau este un accident al unei legi electorale stupide. Nu stiu pe cine reprezintă, pentru că pe cei care l-au votat este clar că nu-i reprezintă. Nici nu si-a asumat vreodata că îi reprezinta pe români, deci nu am pretentii. Nu pot însă să nu am pretentenții de la deputatul PSD Horia Grama, care a fost votat de românii covasneni cărora le-a promis sa ii reprezinte si sa ii apere. Și-a câștigat mandatul și voturile cu promisiuni pe care acum le încalcă. Mandatul lui nu este un accident precum cel al lui Marius Obreja. Grama are o datorie față de cei care l-au ales doua mandate să-i reprezinte în Parlamentul României. Unde a fost Horia Grama? Unde este acum Horia Grama? Unde a fost deputatul Horia Grama cand, peste noapte, Spitalul de Cardiologie din Covasna și deopotriva Spitalul Orășenesc din Întorsura Buzăului au fost botezate de ministrul UDMR Cseke Attila cu numele doctorului Benedek? Unde a fost deputatul Horia Grama atunci când Spitalul din Vâlcele a fost desființat, adică atunci cand denumirea românească a fost ștearsă în procesul de maghiarizare. UDMR a șters o denumire româneasca a unui savant, fondator de disciplină medicală și de spital, și au pus o denumire maghiară a unui medic, director o perioada a unui spital construit de Statul Român.

Unde este deputatul Horia Grama? A fugit cu deputatul Marko Attila la Budapesta? Este la București sau la domiciliul din județul Brașov? Mai are vreo legatură cu românii din Covasna ale căror drepturi sunt permanent încălcate de reprezentanții UDMR? Unde a fost Horia Grama atunci când trei prefecți au fost schimbați pentru că au apărat legea? Unde este deputatul Horia Grama? Nu știu. Și sper ca nici românii din Covasna să nu mai știe de el la viitoarele alegeri.

Un răspuns la “Deputatul Horia Grama i-a TRĂDAT, din nou, pe românii din Covasna!”

  1. mosu spune:

    Cereti prea mult.De luat aminte ca acest Sparlament este unul dintre cei mai nocivi factori care au dus pana la disolutia statului roman.Am inteles ca pana la 90 la suta dintre ei au participat,sub diferite forme ,la vandalizare si jaf.Nu poti considera ca patriot un hot care participa la furtul si amanetarea tarii lui.Ce reprezinta pentru ei o lezare a sentimentelor unei mici colectivitati-atunci cand ei participa la beneficii fara numar din partea grofilor udemeristi.Ii pupa si in cur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*