O „domnişoară” la poarta lui Isărescu!

Ce i-a adus de Sfîntul Paşti iepuraşul lui Isărescu? Cum era de aşteptat, pe domnişoara A.N.I., la poarta buncărului din dealul viilor Drăgăşaniului. La poarta cramei, am vrut să spun. Buncărul e la subsolul clădirii. Probabil îi va lua ceva timp să-i numere banii, butucii de vie şi sticlele din cramă, şi sperăm că nu se va îmbăta pînă la sfîrşit. Cu cîţiva ani în urmă, trăgeam un semnal prelung de alarmă cu privire la Guvernator, în serialele „Afară cu băncile din ţară” şi „Bancherii şi recuperatorii sfidează naţiunea”. Cam tîrziu a ajuns A.N.I. la poarta balaurului! Totuşi, e bine şi acum, dar să nu facem iluzii! Un om al Comisiei Trilaterale, bine ancorat şi cu atribuţiuni precise în structura globalistă financiară, nu va fi scotocit atît de simplu nici la saltea, nici în paradisurile fiscale. De ce credeţi că a fost primit în „Trilaterală”? Pentru că a dat dovadă de abnegaţie în jupuirea pieii românilor şi a bugetului de stat. Teritoriile sale financiare nu vor putea fi cartografiate cu una cu două. Isărescu este inexpugnabil ca un extraterestru.

S-au schimbat atîtea guverne în România de-a lungul sfertului de veac de capitalism devastator, Mugurel, însă, a rămas neclintit, schimbîndu-şi doar greutatea de pe un picior pe altul, întreţinut şi periat la comandă de jurnalişti jalnici, ofiţeri sub acoperire, care printr-o propagandă mincinoasă au reuşit să ne anihileze protestele, rezistenţa critică, servind-ne la schimb sclavia financiară, trimisă la pachetul de sarcini şi obligaţiuni de „Bilderbergi”, Consiliul pentru Relaţii Externe (C.F.R.), F.M.I., B.M., B.C.E. şi restul clanului globalist. Trebuie verificat cu lupa şi Consiliul de administraţie al B.N.R., căci vom fi sideraţi de fraudele şi abuzurile ce se ascund pe acolo. De un sfert de veac avem aceeaşi semnătură pe bancnotele româneşti, pe care Mugurel le-a băgat la apă după poftele bancherilor globalişti, prin speculaţii ale cursurilor valutare, iar apoi le-a uscat la soarele inflaţiei. Nimeni nu l-a luat pînă acum la întrebări pe Guvernator. Nimeni nu s-a atins de el nici atunci cînd au fost dărîmate/furate controlat sub ochii lui, Bancorex, Banca Religiilor, Credit Bank, Bankcoop, Banca Albina, Banca Agricolă, Banca Dacia Felix, Banca Turco-Română, Banca Columna. Sume fantasmagorice s-au evaporat în paradisurile fiscale sub ochii aceluiaşi guvernator de bună credinţă!

B.N.R. şi Isărescu au ştiut tot timpul de abuzurile bancherilor asupra românilor împrumutaţi la bănci, dar le-a permis, i-a încurajat şi susţinut în intervenţiile publice, deşi legislaţia spune că nu trebuie să tolereze abuzurile bancherilor şi să supravegheze corectitudinea relaţiei dintre bănci şi clienţi. Nu demult, Isărescu afirma că dacă băncile ar trebui să ramburseze comisioanele încasate ilegal de la milioanele de români, sistemul bancar din România s-ar prăbuşi. Asta înseamnă că sistemul bancar din ţara noastră este ţinut în viaţă din comisioanele şi clauzele abuzive încasate ilegal. Aşa că, să ne mai scutească domnul Isărescu cu turma lui de bănci străine, peste 41 la număr, care au ocupat teritoriul ţării, cu miile de filiale, care tot fură şi nu se mai satură! Rolul Băncii Naţionale este de a reglementa aceste clauze abuzive şi de a fi paznicul clienţilor împotriva acestor lupi flămînzi, numite instituţii bancare.

Ticăloşia bancherilor şi a executorilor judecătoreşti, lăudată în mod public de către Guvernator, a demantelat leul românesc, astfel ca valutele străine să se umfle în pene în bătătura noastră, în urma manevrelor şi speculaţiilor, iar „Leul” românesc a ajuns o biată pisică de maidan. Guvernatorul B.N.R. a recunoscut că în sistemul bancar din Ţară se practică manipularea şi fraudarea clientului. Cu toate acestea, a făcut în permanenţă lobby în favoarea bancherilor-cămătari, încurajînd practicile lor frauduloase. Guvernatorul a permis creditul cu buletinul, susţinînd cele peste patruzeci de bănci cămătăreşti de pe teritoriul Ţării, cu miile lor de filiale, cărora, acum, nu le mai trec pragul decît muştele, pentru că românii au învăţat că bancherii capitalişti sînt ţepari licenţiaţi, ştampilaţi de B.N.R..

Fără semnătura guvernatorului, România nu se putea îndatora în acest hal. Guvernatorul B.N.R. avea obligaţia să vegheze ca băncile să respecte legea, iar clienţii să nu fie înşelaţi. S-a întîmplat invers. Clienţii sînt trataţi ca nişte oi din a căror lînă de aur tunde fiecare bancher şi executor atîta cît poteşte. Pe lîngă ei, la fel de fraudulos, recuperatorii-cămătari şi şacalii imobiliari. Fraudele băncilor trebuie pedepsite, iar clienţii să fie despăgubiţi, la fel cum s-a procedat în Ungaria şi Islanda, unde bancherii au fost arestaţi. Pentru că băncile n-au lucrat cinstit, românii nu vor să mai audă de sistemul bancar. Aşadar, reiterez mai vechea mea invitaţie, domnule Isărescu, domnule Iohannis: „Afară cu băncile din Ţară!” „Bancherii şi recuperatorii sfidează naţiunea!” „Bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români! Guvernele româneşti n-au căzut din naivitate în capcana băncilor, ci au bătut palma cu acestea, în detrimentul cetăţenilor români. Parafînd împrumuturi în monede străine s-a creat criza datoriei în valută. Băncile internaţionale au venit ca vulturii în Ţară în numele fals al salvării financiare, astfel România, dar şi alte sate au devenit „naţiuni debitoare” sub controlul F.M.I. şi B.I.S.

„În sistemul capitalist s-au creat guverne zombie şi bănci zombie. Dacă s-ar interzice camăta practicată de bănci şi specula de la bursă, aproape toate problemele lumii ar dispărea”, afirma Nouriel Roubini, laureatul Nobel pentru economie. Graţie unicului conducător capitalist al B.N.R., România se mîndreşte cu mai multe filiale de bănci decît unităţi de producţie, cu mai mulţi bancheri-cămătari, hoţi de stat încătuşaţi sau cu dosare penale, decît, angajaţi. Semne clare că, activitatea B.N.R. n-a fost canalizată în favoarea naţiunii, n-a avut ca scop resuscitarea României, ci jefuirea ei. Deşi guvernatorul ar fi trebuit să impună băncilor condiţii severe de funcţionare în favoarea României, să verifice periodic respectarea legilor de către bancheri, guvernatorul, Statul şi Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorului le-au dat undă verde în procesul de cămătărire a populaţiei. De unde au bancherii salarii aşa de mari? Jefuind şi fraudînd clienţii prin legi care protejează înşelătoria, legi parafate de unii penali din Parlament, mulţi dintre ei acţionari la bănci sau indirect, patroni ai unor firme de recuperări şi executări silite. În astfel de servicii eşti bine plătit ca să nu deschizi gura şi să rămîi de partea lor. Lăcomia bancherilor şi ajutorul constant dat acestora de guvernator au expediat Ţara în mizerie şi umilinţă.

Sub forma multor comisioane şi penalizări frauduloase, unele mai mari decît altele, băncile îţi înşfacă tot mai mulţi bani din cont. Există de pildă, ca nicăieri în Europa şi în lume, cinci taxe pentru un simplu cont şi tot atîtea comisioane. Băncile profită de lipsă de informare sau de neatenţia clienţilor şi cîştigă hoţeşte extrem de mult şi de repede din comisioane şi taxe. Cel mai absurd comision este „comisionul pentru reparare cont”. M-am întrebat în sinea mea dacă nu cumva bancherii duc contul stricat la un servis pentru reparare sau cheamă mecanicii cu cheia de şase după ghişeu. Pentru orice interacţiune cu banca, fie şi de la telefon sau de la bancomat, clientul plăteşte cu vîrf şi îndesat. Băncile ademenesc clienţii cu tot felul de oferte pentru credite şi carduri de cumpărături, dar foarte puţini citesc atent lista de taxe şi comisioane. Pentru că, într-adevăr, este vorba despre o listă de taxe şi comisioane frauduloase. Funcţionarii bancari pun în braţele clienţilor teancul cu hîrtii, scris cu Times New Roman 8, adică, greu invizibil, nu le dă timp să se uite atent pe contract, totul se derulează cu rapiditate – „vă rog, haideţi, mai repede”, de aşa natură că să nu vadă ce semnează şi îi îndeamnă, arătîndu-le pixul legat cu sîrmă frumos colorată: bine-aţi căzut în plasa noastră, da-ţi cu subsemnatul pentru călătoria spre sărăcire şi executare silită!

În cazul unui card de salariu, băncile aplică cinci comisioane grase: de emitere, administrare, retragere de numerar, verificare sold şi de virament în cont, cărora mai adaugă alte comisioane aberante, cum ar fi comisionul de risc, alte dobînzi abuzive, cum ar fi dobînda de referinţă variabilă şi altele penalizări ştiute şi neştiute. Legislaţia românească nu vine în sprijinul cetăţenilor păgubiţi de bănci. S-au luptat singuri cu sistemul bancar mafiot şi unii chiar au cîştigat. Veniturile băncilor din contracte frauduloase se ridică la 30-40% din totalul veniturilor. Daţi-le o lecţie dragi români! Nu le mai treceţi pragul! Foamea lor de bani le va ucide! Evitaţi băncile pe cît posibil! Aceste instituţii de cămătărie fură angro, nu en gross, doar sîntem români şi n-o să permitem la nesfîrşit să ni se fure limba română şi farfuria de pe masă. Băncile îi fură de atîta amar de vreme pe români, iar moşierul Mugurel le ţine de şase. Aşadar, cine ne apără de Mugur Isărescu şi de bancherii cămătari, care de un sfet de veac se ocupă cu spălatul banilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*