„Veșnicul”…

De când Traian Băsescu a descălecat din cea mai înalta funcţie din stat, n-am avut ocazia să-i ducem dorul. Televiziunile şi gazetele centrale au continuat să-i acorde spaţii generoase, făcându-i, poate inconştient, pe plac. Pe Traian Băsescu nu-l dor criticile şi înjurăturile la fel de mult cum l-ar devasta ignorarea. Asta îl macină pe el.

Pe lângă legăturile pe care presa se căzneşte să le stabilească între el şi nume sonore, din fostul PDL, luate la bani mărunţi, s-a trăncănit, steril, pe marginea noului domiciliu al fostului preşedinte.

După ce a refuzat mai multe locuinţe, Traian Băsescu a ales casa în care a locuit, până nu demult, Mioara Român. Ei, dar să vezi, al dracu’ minune, casa trebuie renovată, că deh, poate a pus Petrică ceva necurat acolo, poate a gândit mârşav, noi nu ştim; cert este că trebuie împrospătat locul cu trafaletul, iar asta durează. A stat Băsescu şi s-a gândit, s-a răzgândit, că doar omu’ trebuia să stea undeva, că doar nu o dormi în gară. S-a gândit la casa din Mihăileanu, dar nu poate locui acolo, că-i deranjează pe vecini. Ce ar fi gândit vecinii când SPP-iştii ar fi dat buzna în locuintă? Că au venit pentru ei? Nu, nu e naşpa! S-apoi, asta e casă, cu vreo câteva camere, acolo?

Ei, dar i-a venit ideea: există, nu departe de Bucureşti, un domeniu întins, numit Scroviştea. Phiii, vile, lacuri, spaţii de recreere, pădure numa bună să-ţi plimbi fizicul prin ea, un adevărat Rai. Aşa, până uiţi de Guantanamo şi de supărările alea pe care ţi le detonară unii pe care, până mai ieri, îi ridicai în slăvi. Aici s-a mutat fostul preşedinte, în fluierăturile şi huduielile, tot sterile, ale presei.

Întrebat de situaţia sa locativă, la bilanţul primelor o sută de zile de mandat la Cotroceni, actualul preşedinte, Klaus Iohannis a răspuns oarecum jenat, că statul nu i-a acordat, încă, o locuinţă. O anomalie de care presa a vorbit timid, fiind ocupată să-i dedice lui Băsescu nesfârşite spaţii cu sol fertil pentru culturile de bălăcăreală. Acu’ suntem tare curioşi dacă, după enunţul preşedintelui în funcţie, discuţiile despre această situaţie anormală se vor înteţi. Păi, cum, actualul preşedinte e relativ ignorat la capitolul locativ, în timp ce predecesorul său refuză locuinţe, strâmbă din nas şi se mută unde-i pofteşte inima? Nu cumva au fost alegeri în 2 şi 16 noiembrie?

Om fi visat noi că s-a schimbat preşedintele şi, de fapt, tot Băsescu e preşedinte? Nu de alta, dar constatăm că e tratat, în continuare, cu multă atenţie, chiar de cei care aşteptau, nerăbdători, să-l vadă plecat. Fără să vrea, chiar şi opozanţii lui, inclusiv cei de la Antena 3, îi fac jocul, alimentându-i nevoia de conflict. S-a spus că România trebuie să între în zodia liniştii, că e nevoie să fie trecută prin balsamul care o va face să miroasă a decenţă. Cum se va întâmplă acest lucru? Analizându-se, din zori până-n seară, hăhăieli şi mostre de mârlănie cu o rigoare didactică? Contemplând şi alimentând nefirescul? Cărând apă la moară promiscuităţii şi conflictelor întreţinute de unii care au ridicat scandalul public la rang de artă? Degeaba presa, televiziunile, societatea civilă o ţin într-una cu Roamnia normală, decentă, si curată atâta vreme cât promovează şi savurează indecenţa, mizeria şi conflictul.

One Response to „Veșnicul”…

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *