O țară mică, mese prea puține…

În ultima perioadă, nu e zi în care să nu se audă despre descinderi ale celor de la DNA pe la diverse instituţii publice ori domiciliile unor persoane care ocupă sau au ocupat importante funcţii. Folosindu-se de poziţia pe care o au în societate, persoanele “călcate” de către procurori sunt dovedite că au cerut şi au primit bani pentru care n-au muncit nici o secundă.

Acuzat că a luat mită, fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost arestat, în timp ce unul dintre judecătorii Curţii Constitutonale, pe numele său Toni Greblă, s-a ales şi el cu calitatea de urmărit penal. Lista celor acuzaţi de trafic de infuenta se măreşte de la o zi la alta, surpriza fiind că odată descoperită o anumită persoană se constată că aceasta făcea parte “dintr-un grup infracţional organizat”. Judecătorul Greblă de la Curtea Constituţională ar fi primit, pe lângă materiale de propagandă electorală, un autoturism de lux şi două rochii de la finul său, care, nonşalant, a declarat că are atât de mulţi bani încât nu mai ştie ce să facă, practic, cu ei! Stai si te întrebi în ce ţară trăim?

Chiar dacă afară e frig şi ne aflăm în toiul iernii, scenă politică este deosebit de fierbinte. Se pune pe foc orice, numai de foame să ţină. Nu sunt astea rosturile esenţiale ale politicii, dar la noi se obişnuiesc gustări la minut, cu ce ne pică în mâna, să nu fie pierdut momentul.

Dar sa ne aruncăm un ochi spre PSD. De acolo se aud zvonuri că s-ar produce marea schismă. Se rupe partidul, fraţilor, pe motive de orgoliu, de aroganţă, de lipsa de colaborare. Geoană vrea să scoată de la cuptor Noul PSD. De ce vrea să-l numească aşa, nu ştie nimeni. În compoziţie intră aceeaşi fasole fâsâită pe care o cunoaştem şi tot o vedem crescând aiurea prin Parlament. Aceleaşi ingrediente arse de mofturi, uscate la soarele indiferenţei, dar bine înfipte cu rădăcinile în ogorul interesului.

Victor Ponta, cu şorţul în faţă şi linguroiul de premier în mâna stânga, aşa, că sa dea bine la imagine, nu ştie ce să mai tranşeze, cui să-i mai ia gâtul, pe cine să mai pună la proţap. Peste tot miroase a trădare. A sărit capacul de pe oală.

Pe de altă parte, nici ajutorul de bucătar, Liviu Dragnea, nu mai are reţete credibile. Găteşte în locuri ascunse. A fost acuzat de unii colegi că joacă la două cazane cu aceleaşi condimente. Nu se ştie dacă îi mai prieşte supa făcută după reţeta lui Ponta sau a scornit el un altfel de borş pe care-l consideră mai sănătos. Eu prevăd că va fi scuipat curând.

De cealaltă parte, liberalii tac. Vor ei la ciolan dar aşteaptă să vadă ce fum va ieşi pe hornul bucătăriei de la Cotroceni. Să vadă ce specialităţi găteşte Iohannis. Până acum au mâncat numai covrigi. Fragezi, dar simpli. Ar vrea şi ei, liberalii, cu ceva susan, cu mai mult mac sau, de ce nu, să treacă la ciolan direct. Ar fi nevoie doar de juma’ de kil de moţiune. Piperul l-ar asigura, cică, pesediştii trădători. Vom vedea ce ciulama va ieşi. Asta-i politica românească, o ţară mică şi mese puţine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*