Românii și Războaiele din Crimeia

Vladimir V. Putin, urmaşul împăraţilor romani, bizantini, şeful Federaţiei şi al Bisericii pravoslavnice, protectorul tuturor ortodocşilor, răspunde chemării majorităţii populaţiei şi ocupă Crimeia. Că în Kosovo, după dezmembrarea religioasă a Iugoslaviei în ortodocsie, româno-catolicism şi islam. Se dezmembrează şi Ucraina, va continua apoi eliberarea tuturor ortodocşilor de influenţă occidentală? Români din Crimeia, Ucraina sunt afectaţi, că toţi moldo-valahii, care din totdeauna sunt ostaticii Chestiunii (religioase) Orientale: Rusia, protectoarea ortodocşilor de la Pacea de la Kuciuc Kainargi (1774), aspiră pe această cale la tronul de la Constantinopol al Imperiului Român de Răsărit, Bizantin, Otoman, ceea ce nu pot accepta în nici un caz creştinii occidentali şi musulmanii.

Primul război al Crimeii (1853-1856) a început cu o ceartă a călugărilor greci şi latini la Ierusalim. Sultanul e de partea catolicilor, ţarul de cea a ortodocşilor, aşa că ruşii ocupă imediat Moldova şi Ţară Românească. Englezii, francezii, italienii şi turcii opresc avântul spre sud al Rusiei şi îi scot pe moldo-valahi de sub protectoratul rus şi le permit unirea sub Cuza. Mai mult chiar, românii îl aduc pe tron pe prinţul Carol, un catolic, inacceptabil pentru pravoslavnici. Anglia Franţa şi Rusia sleite de puteri după război nu pot opri ascensiunea rapidă a Imperiului German, care n-ar fi fost posibilă altfel, situaţie care a generat apoi două războaie mondiale pentru a readuce Germania la un nivel tolerabil şi reface şi în Europa supremaţia anglo-americană în vest şi cea ruso-pravoslavnică în est.

Al doilea război, sau bătălia pentru Crimeia (1943-1944) a sovieticilor cu trupele germano-române a fost o catastrofă pentru ultimii (dintre românii: 25.000 morţi şi 5.000 răniţi) şi începutul sfârşitului orientării spre vest. Regele Mihai încerca să se salveze prin arestarea lui Antonescu, conducătorul armatei, şi predarea lui inamicului, care-l ucide. Ex-regele este încă în viaţă şi consideră trădarea drept ceva firesc că şi guvernanţii de la Bucureşti care-i dau despăgubiri. După război, România este dezmembrată în două state conduse din nou de oamenii Moscovei, care lichidează elită provestică şi Biserica unită cu Roma, 2.000 de biserici sunt orientate cu baionetă spre a treia Roma. În Lagărul ortodoxo-comunist, în spatele Cortinei de Fier, panortodoxia şi panslavismul domină până în 1989.

Al treilea război al Crimeii (2014) este postmodern, nu se respectă dreptul internaţional şi nu se mai trage nici un foc de armă, dar, după reușitele ruşilor din Siria şi Crimeia, Chestiunea (religioasă) Orientală e pe ordinea de zi. La Istambul s-au întâlnit întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe pentru a pregăti un Sinod Pan-Ortodox – ultimul a avut loc în 787 – în care Putin va da tonul şi românii din Crimeia, Bucovina, Hertza, Transnistria, Moldova sunt în primejdie de a ajunge din nou sub ruşi. România e în UE/NATO, aşa c㠄Izolaţionismul naţionalist al Patriarhiei Române“ este criticat în Vocea Rusiei, pe bună dreptate. Între Roma şi Moscova, moldo-valahii trebuie să se decidă, pentru că proiectul a patra Roma la Bucureşti a sucombat odată cu Ceauşescu, la ordinul Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*