TVR 3 – o televiziune pentru rural care se vede la… oraş

TVR 3 s-a relansat. Acum este verde, adică se adresează comunităţilor rurale. Foarte bine, putea să fie şi albastră sau galbenă dacă vroiau dar nu, s-a vrut… verde. Acum să vedem unde ajunge acest concept. TVR 3 s-a născut ca o televiziune a programelor regionale ale TVR. Aici au timpi de antena TVR-urile din ţară: Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş. Tot pe acest program mai eşuase şi Rapidul ligii a-II-a cu meciurile sale.

Să revenim la moment. TVR 3 îşi schimbă imaginea şi devine o televiziune care se va apleca asupra problemelor României rurale. La această schimbare avem doar o mică scăpare pe care strategii TVR nu au luat-o în seama şi anume cine se uită la acest post şi unde se poate recepţiona.

Ei bine dacă TVR 1 şi TVR 2 se recepţionează atât pe cablu cât şi terestru în toată România, TVR3 e recepţionat doar în zona studiourilor teritoriale, când emite pe frecvența acestora, în Bucureşti şi de către cei care au cablu tv sau antene de satelit dar nici acolo de toţi. Dacă ne uităm la datele statistice ale TVR 3 privind audienţa observăm că ele nu există practic. Atât în octombrie 2013 cât şi în noiembrie 2013 acest program nu se găseşte în primele 55 de posturi! Şi vorbim aici de ultimile poziţii de televiziuni precum PV TV, CBS Reality, TVH2.o sau Mynele TV ! Locul 55 a avut în noiembrie 3000 de spectatori în prime time iar în octombrie 2000! Tot în aceste clasamente ale audienţei TVR 1 e pe locul opt iar TVR 2 pe 17 în noiembrie şi 15 în octombrie.

Dacă TVR 3 se recepţionează în cele şase oraşe şi în împrejurimile lor cum de va fi o televiziune rurală? Cine se va uită la ea? Ţăranii care vin cu caș în pieţe cred că vor fi disperaţi să vadă ultimile emisiuni verzi ale postului. Practic TVR 3 va fi o televiziune pentru rural care se vede la oraş! Şi din datele de până acum o televiziune la care nici măcar cei 2300 de angajaţi ai TVR nu se uită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*