Afacerea ta online – gratuitul care nu e gratuit

De ceva vreme Romtelecom a lansat cu mare zumzet mediatic site-ul www.afacereataonline.ro unde cei care au mici afaceri le pot duce pe online. O idee bună și o inițiativă demnă de lăuda dacă nu s-ar susține pe o informare parțială și trunchiată care induce în eroare viitorul utilizator.

Conturile oferite de Romtelecom sunt gratuite doar în primul an urmând ca apoi beneficiarul să plătească lunar sume mult mai mari decât media pieței din acest moment. Mai mult , cont nu își pot face decât persoanele fizice dar atenție – doar un singur cont! Ținând cont că în reclamă tv prin care Romtelecom atrage clienți pentru acest serviciu se precizează – e adevărat că în glumă, că e gratuit pentru toată lumea și că poți face chiar nouă conturi, nu înțeleg de ce reclamă nu e oprită că fiind reclamă mincinoasă.

În primul rând serviciul e gratuit cu contul „demo” doar un an deci nu pentru totdeauna cum sugerează mesajul publicitar. Apoi, se poate face doar un cont de fiecare firmă deci nu mai multe cum iarăși se sugerează. Diferență dintre o reclamă care informează parțial și trunchiat și serviciul ofert de fapt este mare. Clienții care își fac site-uri pe această platformă a Romtelecom vor fi de fapt suprataxați. Iată cum de la o idee minunată, de a duce firmele mici în online, se ajunge la o spoliere a lor. Cine nu citește ce scrie cu litere mici din „termenii și condițiile furnizării contului demo” din site va plăti apoi. Desigur ei spun că poți renunță după anul de gratuitate dar cine renunță după un an în care și-a promovat domeniul propriu, site-ul ușor făcut etc?

Cred că astfel de metode de promovare ar trebui stopate și nu înțeleg de ce CNA nu a luat încă măsura de interzicere a reclamei TV pentru neconcordanțe flagrante între serviciul oferit și realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*