Sala Dalles şi sala de fitness!

Detest snobii, dar în egală măsură, detest şi fufele din show-biz-ul bucureştean care, de-a lungul săptămânii, fac turul televiziunilor pentru a povesti cu cine s-au mai cuplat, de cine s-au mai despărţit şi la ce petreceri s-au mai făcut de râs. Dorobanţi, bulevardul ăla al lumii „bune“din Bucureşti, este plin de astfel de specimene care nu au nimic în cap în afară de bârfă, sex şi fotbalişti.

Cine nu este invitat în astfel de emisiuni tabloidizate, nu există. Nu şcolile absolvite şi nici jobul pe care îl au contează în astfel de situaţii, ci ceea ce se bârfeşte despre ele şi, mai ales, miştocărerala pe care realizatorii şi moderatorii o fac pe seama lor seară de seară. Cu cât sunt mai umilite în direct la tot felul de show-uri, cu atât se simt mai valoroase. Unele din aşa ceva trăiesc, convinse că nu oricine poate fi piţipoancă cu ştaif.

Nu le-am auzit niciodată să vorbească despre o lansare de carte, o expoziţie, un concert simfonic sau un alt eveniment cultural. Ar fi un efort prea mare să înţeleagă astfel de lucruri, dar sunt mereu în temă cu sălile de fitness şi de forţă care s-au deschis în ultimul timp sau urmează să o facă. Multe dintre ele nu au nici după ce bea apă, însă nu admit să nu meargă la sală, să se întreţină. La câte au în cap, nu ar fi de mirare să pună semnul egal între Sala Dalles şi sălile de care aminteam mai sus, mai cu seamă că prima are un nume mai puţin românesc!

Cam tot la fel stau lucrurile şi cu snobii. Ăia cu bani. Vor să bea o cafea sau să vizioneze un film, fug la mall, în oraşul în care acesta există aşa ceva. Cumpărăturile şi le fac tot de acolo, dacă nu în ţara vecină sau mai ştiu eu în ce loc din Europa, deşi şi la el în oraş are supermarketuri din două în două sute de metri. Poa’ să aibă, dacă nu e acolo, în capitala regiunii, ce ar mai povesti a doua zi prietenilor care nu au şansa să facă toate astea de câte ori li se năzăreşte?

Şi fufele, şi snobii sunt o prezenţă cu care ne-am obişnuit, însă, cu toate acestea, reacţiile noastre adverse nu lipsesc. E în firea românului de a-i taxa pe cei care vor să pară altceva decât sunt în realitate. Şi bine fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*