Noi credem!

Noi credem într-o Românie creştină şi în continuitatea neamului românesc în spaţiul dintre Nistru şi Tisa în ciuda presiunilor de a renunţa la credinţa şi la identitatea noastră. Noi credem într-un Stat Român Naţional, Unitar şi Indivizibil şi în visul milenar al poporului nostru ca fraţii de acelaşi sânge, credinţă şi limbă să facă parte din aceeaşi ţară. Noi credem că un popor care îşi uită istoria şi care îşi pierde identitatea este un popor uşor de corupt şi deci uşor de subjugat, demnitatea naţională fiind singurul principiu universal-valabil după care se poate conduce orice demers diplomatic.

Într-o epocă în care sentimentul religios este blamat ca fiind retrograd noi credem că o societate în care lipseşte etica creştină este o societate decadentă şi lipsită de aportul spiritual al celui mai vast izvor de moralitate, şi anume creştinismul. Într-un secol în care atitudinea naţionalist-patriotică este catalogată drept “extremism”, noi credem că doar naţionalismul de sorginte creştină (naţional-creştinismul) poate să pună capăt crizei morale, economice şi politice care afectează societatea umană din zilele noastre.

Într-o Românie post-decembristă sistemul politic este atât de viciat încât oricine încearcă să intre în politică şi doreşte să-şi păstreze verticalitatea este pus la zid şi înlăturat de casta noastră politică. Oricine îşi poate da seama că momentan ţara noastră duce lipsa unei elite politice, guvernanţii de azi nefiind decât nişte indivizi viciaţi aleşi în Parlament prin diverse fraude politico-economice. A venit timpul ca noi tinerii să spunem “DA” justiţierii tuturor elementelor compromise politic şi să combatem toate falsele modele. Noi credem că în vreme de “pace” tinerii trebuie să înveţe de la “bătrâni”; în vreme de “criză” tinerii trebuie să devină exemple pentru restul comunităţii!

În ultimii ani, tot mai mulţi tineri din Europa au început să nu mai fie de acord cu mentalitatea şi principiile propuse de sistemul politco-economic de după cel de-al Doilea Război Mondial. La fel ca şi în restul Europei şi în România câţiva “teribilişti” şi-au dat seama că societatea umană nu înseamnă doar mercantilism sau consumism, şi că bunăstarea oamenilor nu stă doar în termeni de PIB (Produs Intern Brut) sau în cantitatea de tranzacţii financiare.

Orice iniţiativă civică sau politică ce intenţionează să apere credinţa strămoşească, identitatea naţională şi demnitatea umană în faţa materialismului specific societăţii moderne este văzută ca o luptă împotriva morilor de vânt. Ideea de a încerca să schimbăm mersul societăţii româneşti este considerată utopică, irealizabială şi chiar depăşită. “Aveţi intenţii bune însă nu veţi reuşi niciodată, plus că vă puneţi şi împotriva celor puternici!”. Cam asta este opinia dominantă despre noi, cei care dorim o Românie creştină, demnă şi puternică. Aceeaşi opinie a aveau toţi şi despre efortul Marii Britaniei de a se opune Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea conflict Mondial. Winston Churchill, prim-ministrul britanic din acea perioadă s-a ghidat însă după principiul conform căruia “important nu este să câştigi ci să încerci!”.

Datoria noastră este să încercăm să facem să dăinuie în continuare spiritul românismului prin apărarea credinţei şi a specificului autohton. A înnota împotriva curentului este un lucru dificil ce implică sacrificii, tărie de caracter şi mult efort. Gânditorul Ezra Pound era de părere că acela care nu este dispus să lupte pentru ideile sale, ori ideile ori persoana respectivă nu valorează nimic!

NOI CREDEM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*