Traian Băsescu și patrihoții…

Pe Traian Băsescu îl poate întoarce din ambiția sa patologică doar vuietul străzii, vuietul poporului, așa cum s-a întâmplat în cazul Raed Arafat.  Pentru restul nu contează ce se spune, nu contează ce se întâmplă, deoarece și pe domnia sa îl caracterizează același comportament precum comportamentul ciracilor care l-au înconjurat și îl înconjoară și cu care și-a propus să ne transforme din popor într-o neînsemnată populație. Cum altfel să-ți explici faptul că, deși din toate părtile au venit comentarii despre prestația antiromânească a unuia dintre cei mai mari antiromâni din istoria modernă, numit Horia Patapievici, dar Băsescu nu a dat doi bani, a pus totul la fund, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic?

Se alimentează lumea cu lozinca falsă ca așa a fost ordinul!  Ordinul cui?  Cine dădea ordine peste președintele ales al tuturor românilor? Păi, înseamnă că suntem conduși de mafiile internaționale, nu-i asa? E dureros ce se întâmplă!

Și totuși, au început să se înmulțească vocile împotriva patibularului Patapievici… Căci, în clipa în care este vorba de Adevăr, de Demnitate și de Onoare, jos cu clopul, vorba maramureșeanului, mă înclin cu toată stima și cel mai profund respect în fața acestora.

Îmi vine în minte un mare exemplu de bataie de joc exercitată de aceste haimanale politice și anume, cazul Ion Ungureanu. Nu cred că este nevoie de nici un fel de prezentare când vorbim de cultura noastră și amintim numele Ion Ungureanu de la Chișinău.  Ei, bine, odată cu instalarea haitei Băsescu la ICR, tot ce a însemnat picior de român basarabean, care lucra în respectivul institut, a fost maturat pur și simplu, domnul Ion Ungureanu nefăcând la acea vreme excepție. Ca și cum Basarabia ar aparține culturii malgașe, și nu române!

Nu este clar, au zis pezevenchii, că domnul Ungureanu este prea din cale afară de naționalist?  Serios, măi fete de bidon turtit? Veniți, măi pușlamalelor, în SUA și observați câte steaguri americane sunt, în medie, la kilometrul patrat! Vă spun eu, trăitor pe aceste meleaguri din 5 august 1989:  foarte, foarte, foarte multe!

Motivul real este cu totul și cu totul altul: domnul Ungureanu nu se introducea în mizeriile și netrebniciile voastre, devenind, astfel, un personaj incomod, nu-i așa? Voi sunteți „patrioții” de carton, pseudopatrioții, ori, mai la obiect, patrihoții! Nu mai dați vina pe locul de naștere, cum încearcă s-o facă Tolomacul Eugen:  „Ce vină am eu că m-am născut în satul Babele?„. N-ai, măi băiețaș, nici o vină, dar esti vinovat pentru ce se întâmplă cu tine, indiferent unde te-ai afla si pe ce poziție te-ai situa! „Cioaca” asta cu Babele, servește-o lui Neculai Smekerilovici Popa, de la Los Angeles, că el vă învață cum să manevrați banul public. Doar, zice el, a stat în temniță vreo 15 ani, tocmai pentru a învăța lecția bine, ca voi, tu ți teologul-terfelog Cosma, să puteți manevra bine vagoanele financiare ale Neamului.

Mă înclin în fața celor ce înțeleg să joace cinstit în scurta, dar importanta noastra existență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*