Iertări pentru întreg universul!

Izvodesc pamflete de cînd mă știu… scriitor. De  ceva timp le și public la rubrica “Leuca de Plumb” de pe b(îr)logul  de autor “Sinceritatea ca Sentință”. Le public să le citiți  și să vă regăsiți în eroii pamfletelor, cu și fără voie de la părintele lor.

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române pamflet însemnează: „o specie literară (în versuri sau proză) cu caracter satiric, în care  scriitorii înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. Pamfletul face parte din Stilul publicistic”.

Nu știați?

Iertați-mă, dle  Anatolie Golban! (cine e, veți afla la momentul oportun).

Pentru cine nu știe,  va trebui să repet că Andrei Holban e unul din mulții eroi, inventați de mine pentru a da culoare unui plai incolor, unde-și au patrie toți nechemații, și doar băștinașii nu-și găsesc pacea din cauza ciosvîrtelor politice, economice, clericale și alte șopîrle ce și fără coadă populează tot globul moldovenesc, după ex-președintele legislativului de pe Bîc, Dimitrie Moțpan.

Eroul meu uneori își face de cap, de, ca orice om, iar într-o zi și-a permis  chiar nepermisul și a mîngîiat cu pumnul gîndurilor sale imaginația cu contur fizic a unui ziarist de la o televiziune  foarte și foarte Publikă, răspublikă, ați înțeles.

Dacă nici acest detaliu nu contează, atunci iertați-mă, dle Anatolie  Golban.

Anticul meu erou a fost adus pe lume la 1902, pe timpul Rusiei țariste, care spulbera  din fașă orice brumă de libertate în Basarabia, proclamînd KGB-ul legea supremă în gubernie, iar una din creațiile acestei structuri odioase(poate cea mai odioasă pînă în prezent!) este așa-sisa Mitropolie a Chișinăului și a întregii Moldove, neîntregite de la 28 iunie 1940!

Tocmai de aceea și mașina eroului meu are număr unic de înmatriculare.

El este: KGB 1940 și nu K GB 410, cum a apărut dintr-o regretabilă oroare într-un pamflet despre preoții moldoveniști incisivi pînă la dezmăț, care nu mai reușesc să ne îngroape în minciună de…vii.

Și pentru această destăinuire iertați-mă, dle  Anatolie Golban!

În timpul liber, de care nu dispune niciodată, eroul meu, Andrei Holban, e un oarecare avocat din oficiul KGB al Mitropoliei, adică, pentru cei de nu  pot înțelege, scriu că la moment nu dispune de bani să-și închirieze un oficiu și își duce…morții, scuzați, activitatea în Lexus-ul său cu număr de  unic KGB, cu secretară, cu damă de companie, cu votcă și tabaciocuri cu tot…

Într-o zi, spune lumea, a pus pe jar  toți enoriașii (în număr de trei) ai Bisericii Sfintei Treimi din Călărașii visurilor sale, amenințîndu-i că vor pupa buzele siliconate ale Siberiei, dacă se rup de Mitropolia Rusiei în favoarea Mitropoliei României din semiMoldova subconștientului său.

Iertați-mă, dle Anatolie  Golban și pentru această destăinuire!

N-are oficiu eroul meu, toată ziua reprezintă interesele unor popi direct din KGB, adică din Lexus-ul său, cu numere de KGB și poate nu doar cu număr…de KGB.

Mitropolitul știe mai bine.

Și toate-ar fi fost bune și foarte bune dacă n-aș fi primit zilele trecute, în calitate de tată al eroului  meu, Andrei Holban, o Cerere prealabilă, în baza Legii nr.64 din 23.04.2010 cu privire la libertatea de expresie, semnată de …Anatolie Golban, domiciliat în mun. Chișinău, bd. Dacia, 2, ap.119, care reprezintă prin procură o biserică din or. Călărași.

Domnia Sa nu e avocat, dar e supărat foc pe mine, autorul moral al eroului meu, Andrei Holban, în care, din păcate, s-a regăsit dl Anatolie Golban, fapt pentru care nu-mi rămîne decît să-mi cer, în genunchi, la orice oră de zi și de noapte, Iertare.

Iertare veșnică, stimate dle Anatolie Golban, pentru rarisimul curaj de a recunoaște că vă regăsiți în eroul meu negativ, Andrei Holban, pe care cînd l-am conceput  n-am sperat  o clipă că va fi atît de popular, încît vor dori  să-i semene și se vor mîndri foarte mulți pămînteni că se pot regăsi ușure în chipul și caracterul său deloc impozante, dar și în lipsa lui de suflet, cuget și celelalte chichițe de prisos lumii moderne capitaliste din mileniul 3.

Iertare necontenită, dle  Anatolie Golban.

Stimatul meu domn, pe care nu-l cunosc, dar simt cu toate continentele sălășluind în mine că-l iubesc încă înainte de  a se naște, scrie că e foarte supărat pe ”dl Trăian Vasilcă, cel de-a publicat o informație eronată, defăimătoare în adresa Bisricii „Sfînta Treime” or. Călărași  pe care o reprezint, cît și a mea personală  Golban Anatolie”.(nu ne-am permis luxul de a interveni în ortografia impecabilă a  dlui Golban-n.a.)

Sărmanul meu erou Anatol  Holban, și pentru aceasta vă cere pînă la mitropolit și pînă la KGB chiar nețărmurită Iertare!

Remarc faptul că  legendarul meu personaj literar Andrei Holban este nelipsit în orice birou guvernamental din gubernie.

E răstignit fără milă pe orice perete, e imortalizat pe ecranul oricărui computer, e și-n paturile saunelor politice  omniprezent.

Filat a declarat ieri că fericirea sa are nume nou: Andrei Holban și domnia Sa e nebun de fericit tocmai din cauza asta.

Azi Sturza a susținut un TeDeum la Cîrciuma politicii sale externe, unde a declarat pentru toți papagalii de buzunar că Andrei Holban este numele și prenumele viitorului președinte al  semiMoldovei.

Dețin informații sigure din cea mai nesigură structură vigilentă a locului, precum că mîine, în zori, dl Voronin îl va  propune drept succesor la președinția  PCRM-ului pe nimeni altul decît eroul meu, fiul coșmarelor proprii fără sfîrșit, magnificul clipei  și defăimătorul tuturor orelor, Andrei Holban!

Și pentru asta, iertați-mă, dle Anatolie Golban!

Iertați-mă pentru că DVS, ca și sutele de milioane de oameni normali de pe pămînt vă regăsiți non-stop în  esența vieții mele, marele și temutul de omenire, vajnicul Holban Andrei!

Nu am de ales: Pentru cei  ce s-au regăsit, se regăsesc și se vor regăsi  totdeauna în eroul meu tutelar , huliganicul artist rîvnit de toate giocondele lumii și țintit cu privirea de mai-marii politicii moldovenești pentru nu se știe care șarm inexistent, îngenuncheat vă cer în veci Iertare!

Ca și Gustave Flaubert, autorul celebrei sale  Madame Bovary, sunt întotdeauna gata să exclam în orice instanță:” Holban Andrei sunt chiar eu, el e sufletul meu, l-am creat ca să am pentru cine trăi, pentru cine muri, ca să rămîn de-a pururea prin el”.

Repet pe bune: chiar îmi cer iertare de la popoarele lumii acesteia, regăsite în El, în Fiul meu iubit de săraci și bogați, de robi și de împărați, și-mi plec cu smerenie fruntea la picioarele DVS, dle Anatolie Golban, cel care, în mod firesc și aproape constituțional, v-ați regăsit, de rînd cu tot universul, în eroul meu, inegalabil și inconștient deseori.

Bietul meu erou de roman nescris, dar citit zilnic de orice suflare vie în cor, bietul meu personaj autentic, care e doar un avocat din oficiul KGB al Mitropoliei Rusiei din semiMoldova urmașilor voștri, și-a urmașilor urmașilor voștri în veacul vecilor.

Bietul meu erou bătăuș de cartier, care în una din ordinarele sale levitații l-a milostivit în bătăi, absolut  din întîmplare,  pe un jurnalist de la o publikătv, acum ferice  își pregătește dosarul de etern candidat la președinția semiMoldovei și, plîngînd de bucuria ce-l așteaptă, nerăbdătoare, la ușa dinspre Călărași, își tot cere iertare în public de la toți cei ce s-au regăsit , se regăsesc  și se vor tot regăsi de acum înainte în El, Holban Andrei, Excelența fără un pic de virtute măcar.

Își cere iertare după iertare, la nesfîrșit, și se întreabă: ” Dar dacă vreun alt Golban Anatolie se va regăsi și-n acest pamflet? Ah, da, ca să fiu liniștit și împăcat cu sine, dar și cu tot universul, în genunchi Vă Cer Iertare Tuturor An-ti-ci-pat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*