Bucătarul din KGB şi prietena lui (II)

În aceeaşi  zi am fost unul dintre  cei… patru invitaţi ai  minuNATEI Morari. La emisiune, în direct, nu altundeva. La emisiunea  celei, care la 7-9 aprilie 2009 era megafonul tineretului anticomunist protestatar şi care s-a pus… luntre şi punte ca V. Matei, N. Dabija şi alţii să nu conducă nici în vis nou-alesul  Comitet al Salvării Naţionale, ci numai EA!

Bucătarul  în acele zile era cu tot KGB-ul lui Reşetnikov în spatele dînsei, fuma non-stop, se enerva, aplauda şi scanda numele  Natei  cu şi fără motiv, ca un papagal sadea, o fila şi-o filma din toate cele patru puncte cardinale ale ei,   fiind  la rîndu-i  filmat şi filat de alţii.

Adică de KGB!

Baghirov, prietenul  mamei revoluţiei noastre, era  în faţa Nataşei, aşa cum îi place lui s-o giugiulească oral, îi aranja părul  despletit în vînt şi-i spunea la urechea dinspre Kremlin ce şi cum s-o facă mai departe, conform scenariului şi regiei coordonate  cu  dl Vlad,  numit  şi Kant pe Acolo, de unde îşi ridică salariul bucătarul nostru de la origini pînă în prezent.

Şi, ca să ştiţi,  nu doar el!

…În prefaţa emisiunii, dîndu-şi, bineînţeles, seama că am văzut-o la braţ cu bucătarul fără nume, mi-a zis:” Nu trebuia să mă salutaţi şi aici. Noi doar ne-am mai întîlnit azi odată pe la prînz, nu?”

Puteam oare să mint, cînd ştiu că cel puţin o structură arhivigilentă  de stat din R Moldova are patru ochi?

Pot eu oare să ţin piept  tuturor celor despre care se zice c-ar fi infiltraţi în Basarabia de  KGB-ul rusesc?

…Pe parcursul emisiunii cu pricina, dar mai ales în partea a II-a a acesteia, am asistat la un adevărat  proces penal, desfăşurat  în lipsa acuzatului, care era nimeni altul decît Plahotniuc, evident.

Doi invitaţi din patru+ Nata +analistul  de zgardă verde  Boţan l-au decapitat pe „păpuşar” şi l-au proclamat pe Filat simbol unic, de netăgăduit, al luptei pentru Dreptate şi Bun-Simţ în gubernie.

Analistul, mai ales, m-a impresionat  în mod deosebit.

Părea că-şi învăţase textul de acasă pe de rost şi că era grav atins de o Patimă înnăscută pentru Filat, ca, de pildă, suptul, de care, cine l-a dobîndit sau moştenit, zice-se, nu mai scapă.

La sfîrşitul emisiunii caut live-textul.

Sunt toate opiniile la locul lor.

Doar din ce-am vorbit eu nu găsesc  barem o literă.

Scriu imediat la adresa de pe ecran.

Şi brusc mă duce gîndul la KGB, la pornograficul scriitor, contrarevoluţionar şi fugar moscovit Baghirov, autorul celebrei  deja nuvele „Nataşa”,  despre  N. Morari, plină(nuvela, evident) de  scabrozităţi, porcării verbale, înjurături ca din prezidiul  unor parlamente şi vulgarisme de soi, pe care este capabil să le ejaculeze oral doar bucătarul Moldovei.

Cel din KGB, se subînţelege!

De la expedierea mesajului referitor la acea practică nkvd-istă  de a şterge  tot ce nu trebuie să rămînă în memoria colectivă trec două zile.

Printr-un mesaj,  Nata îmi răspunde, totuşi,  că nu ştie nimic, că-i pare rău enorm, că va vedea la serviciu din vina cui s-a produs incidentul, că e sigură de faptul că „a ieşit din întîmplare” şi tot aşa.

De la 10 octombrie  şi pînă azi n-a mai urmat nici o explicaţie cît de cît formală, dar nici la vreo emisiune a televiziunii din strada  cu nume de flori n-am mai fost invitat.

Aceasta fiind cea de-a 2-a televiziune foarte liberă şi nemaipomenit de independentă, după JurnalTV, care kgb-iceşte m-a făcut… interzis.

Eroii mei, în schimb, au fost, sunt şi sper, din tot sufletul, să fie fericiţi în vecii vecilor, fără Amin, bineînţeles.

Nataşa a lucrat la PubclikaTV un timp, apoi a plecat nu se ştie pe unde, apoi a fost rugată să încalece aceeaşi… postură şi să tot lucreze, cu sau fără voia ei doar…acolo.

Şi brusc mi-am amintit de fraza omuleanului acela, care mi s-a jurat pe lipsa de cuvînt a politicienilor noştri că face să-l cred atunci cînd afirmă că foşti kgb-işti nu există!

Cine a fost racolat odată de cine trebuie pe viaţă al lui va rămîne.

În caz contrar… … …, ştiţi şi DVS ce poate, Doamne-Fereşte, urma.

Lucru ştiut şi de bucătarul-regizor-scenarist-operator-navigator şi comentator pe net-trîmbiţaş kgb-ist pe vecie, care în 1994-1995, sub conducerea lui  Ş. Suru din Bucureşti fondează o mişcare legionar-patriotică, obţinînd şi sume frumuşele de bani din donaţiile bătrînilor şi nostalgicilor legionari români,  dar l-au deconspirat  într-o zi tot bunii lui prieteni din KGB, tandru convingîndu-l să le-o vîndă, pentru o sumă importantă de bani, evident.

Cu tot cu datele informative ale membrilor mişcării, în majoritate studenţi,  care au suferit din cauza acestui  popîndac   şi-ar putea depune mărturii  în acest sens.

KGB-ul însă, precum îi e firea, nu rămîne în pagubă şi întrebuinţează din plin acea arhivă împotriva lui M. Snegur la alegerile prezidenţiale din 1996, pe care acesta le-a pierdut, dar le-a cîştigat patronul  de atunci şi de-a pururea al bucătarului, tov.Lucinski.

Eroul meu nu mai poate de-atîta huzur şi, chiar în buzunarul  idolului său fiind, realizează  de Acolo în 1999 un film scîrbos de prost, dar foarte elogios  despre  Lucinski.

Pentru această faptă eroică adusă pe altarul patriei, a fost pedepsit cu Ordinul Repubclicii, cu un ZIL de bani  şi cu o casă de 300 metri pătraţi în centrul Chişinăului, pe care, tot cu ajutorul regizorului său pe linie de partid, într-o secundă a şi privatizat-o.

Chipurile, în baza ei trebuia să fondeze o televiziune liberă, democratică şi prosperă.

Ce, normal, cu toate milioanele  oferite de Guvernul României, s-a evaporat  chiar înainte de a se naşte.

Numai nu şi casa, numai nu şi casa bucătarului, care, precum Nataşa, prietena sa credincioasă, a rămas să-l suporte în continuare ca pe-o  creatură  veşnic neliberă, nedemocratică şi… prosperă.

Cu trecerea anilor şi de bucătărie s-a cam lăsat.

Dovada e că preferă ziua întreagă să şi-o petreacă, bînd cafele şi şpriţuri, la Cafeneaua ”Grătar” din strada 31 august, colţ M. Eminescu, să mănînce frigărui şi mici pe nesăturate, iar în calitate de musafir cu misiuni speciale trebuie  să asculte  şi să imprime  tot ce se vorbeşte Acolo, să ciugulească orice părere contradictorie , mai şi  bîrfindu-i necruţător pe toţi.

Pe toţi laolaltă.

Cu excepţia minuNATEI, prietena sa  şi-a lui Baghirov, şi-a lui N. Chirtoacă, şi-a lui Filat, şi-a lui Boţan, şi-a întregului efectiv KGB, bi-ne-în-ţe-les.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*