Aceiași actori, alt scenariu…

Cum să uităm ceea ce s-a întâmplat în pandemie? Apoi au început războaiele. Undeva a apărut ideea să declarăm război dioxidului de carbon, energiei, suinelor, puilor de găină, vacilor. Ușor, ușor, am trecut prin toate scenele din acest teatru ieftin impuse de aceiași actori de duzină. Acum ce ne mai lipsea? Maestrul Cristoiu a dat o definiție a ceea ce ne lipsea: „Demonstrație de asasinate cu sânge rece, pentru ai speria pe ruși”. Am revăzut la televizor filmul Rambo și mă gândeam: Ce bine au primit americanii eroii de război, așa cum a fost primită și doamna Ashil Babbit, erou de război asasinată la „Capitoliu”. Acum dacă sunt eroi, pot fi până la capăt… Cam asta spun mai marii, care stau prin birouri și concep strategiile de război. Dar în teatru sau în lumea cinematografică, actorii joacă un rol veridic prin interpretarea și aducerea la viață a personajelor din diverse scenarii. Dar cum ar fi să ne imaginăm situația în care aceiași actori ar juca în alt scenariu, unul complet diferit de ceea ce le este obișnuit? Schimbarea scenariului ar putea oferi actorilor oportunitatea de a-și demonstra versatilitatea și talentul într-un mod nou și provocator. De exemplu, un actor cunoscut pentru interpretarea unor personaje de acțiune ar putea juca acum rolul unui personaj delicat și sensibil într-o dramă romantică. Acest proces ar oferi publicului o perspectivă diferită asupra capacităților actorului și ar demonstra natura sa artistică într-un mod inedit.

Pe de altă parte, există și provocări asociate cu această idee. Actorii ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a se adapta la un nou scenariu și pentru a-și construi un nou personaj într-un mod credibil și convingător. De asemenea, fanii ar trebui să fie deschiși la schimbare și să accepte posibilitatea ca actorii lor preferați să își asume roluri total diferite decât cele la care sunt obișnuiți. Ideea de „aceiași actori, dar alt scenariu” este una fascinantă și provocatoare în lumea cinematografiei. Prin explorarea teritoriilor noi și prin îndrăzneala de a încerca ceva complet diferit, actorii pot consolida legăturile lor cu publicul și pot demonstra că talentul lor artistic este mai vast și mai profund decât s-ar fi putut crede.

Așa e în teatru sau cinematografie, dar ce facem cu aceiași actori în politică? În jocul politic, liderii sunt asemănați adesea cu actori care își interpretează rolurile în fața publicului larg. Dar cum ar fi să ne imaginăm scenariul politic văzut prin ochii acestor „actori politici”, într-un context diferit de cel obișnuit? Transferând conceptul de interpretare actoricească în sfera politică, putem să ne gândim la modul în care liderii ar putea aborda politica dacă ar fi privită ca un scenariu nou și provocator. Pentru un politician care a fost mereu asociat cu o anumită doctrină sau orientare politică, interpretarea unui rol diferit ar putea oferi oportunitatea de a-i surprinde pe cetățeni și de a oferi o perspectivă neașteptată asupra viziunii lor politice. Prin imaginația și creativitatea asociate cu actorii politici, scenariul diferit ar putea oferi posibilitatea de a explora soluții alternative pentru provocările politice sau sociale curente. Liderii politici ar putea fi provocați să-și extindă orizonturile și să încerce abordări noi și inovatoare în gestionarea problemelor publice, oferind astfel un cadru fresh și inspirațional pentru dezbaterea politică. Totuși, există și provocările și riscurile asociate cu această idee. Un politician care ar încerca să-și joace un rol politic complet diferit ar putea fi acuzat de incoerență sau lipsă de credibilitate, iar schimbarea bruscă a direcției politice ar putea fi percepută ca o manevră care nu este oportună de către adversarii politici sau de către electorat. De asemenea, publicul ar trebui să fie deschis la acceptarea unor idei noi și la explorarea unor abordări politice neconvenționale.

Acum vedeți de ce cei mai mari președinți au fost actori? Și mă gândesc la Ronald Reagan care chiar a fost un mare președinte. Voi la cine vă gândeați?

Maria Vladimirovna Zakharova este un politician rus care ocupă funcția de director al departamentului de informații și presă al Ministerului Afacerilor Externe a Federației Ruse. Doamna a spus în legătură cu actul de terorism de la Moscova: „Reprezentantul oficial al Consiliului de Securitate Națională al SUA, Adrienne Watson- Ucraina nu este implicată în atacul terorist de la Krasnogorsk, de vină este ISIS interzis. Dacă ar putea rezolva așa repede asasinarea propriului președinte Kennedy. Dar nu, de mai bine de 60 de ani nu au reușit să afle cine l-a ucis. Sau poate și ISIS? Sau vor mai amâna încă 60 de ani cu specificul, jucându-se cu orice „incertitudine constructivă”? Sau să luăm atacul terorist de pe Nord Stream? Acolo, potrivit Statelor Unite (și The New York Times a citat comentarii de la oficiali), ucrainenii au fost implicați. Adevărat, atunci autoritățile americane au mers în jos. Așa că încă caută acolo în identificarea scafandrilor de la Kiev sau ISIS. Nu s-a rostit nici măcar un cuvânt de la Washington care să ceară Danemarcei și Suediei să nu înceteze căutarea celor responsabili, iar propunerea Rusiei de anchetă sub auspiciile ONU a fost blocată de anglo-saxoni în Consiliul de Securitate. Toate acestea sugerează că elitele politice americane au devenit pricepute de-a lungul deceniilor în a distrage atent atenția de la crimele de mare profil și de la tot felul de montări. Prin urmare, până la finalizarea anchetei asupra atacului terorist de la Primăria Crocus, orice frază de la Washington care justifică Kievul ar trebui considerată drept probă. La urma urmei, finanțarea activităților teroriste ale grupului criminal organizat de la Kiev de către liberal-democrații americani și participarea la schemele de corupție ale familiei Biden au loc de mulți ani.”

Nu vreau să închei articolul fără să pomenesc despre episodul 83 al lui Carlson Tucker: „Administrația Biden încearcă să trimită un veteran de 82 de ani la închisoare pe viață pentru infracțiunea de repetare a „dezinformării rusești”. Cel mai înfricoșător, cel mai important caz penal despre care probabil nu ai auzit niciodată”.

Mulți actori, dar scenele se răresc. La fel și scenariile, toate sunt trase la indigo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*