Un cominternist, de azi, și ziua de 1 Decembrie…

Când inima și dorința se împlinesc taman cât o „Românie dodoloață” (sintagma aparține lui Lucian Blaga, și nu altcuiva) este bine să nu fim egoiști. Să ne gândim numai la noi, românii. Ci și la cei care suferă, care se bagă singuri în bernă de bucuria și mândria noastră. Ba declară chiar zi de doliu sfântul nostru 1 Decembrie. Cineva, cândva, a urât-o imediat din toți rărunchii. Despre Bela Kun este vorba – un Vladimir Zelenski avant la lettre; și de atunci toți cei care i-au urmat dincolo de Tisa i-au călcat pe urme. Și nu s-au lăsat mai prejos nici unii dintre cei, de-același sânge, de dincoace de hotarul natural al neamului nostru, invocat cu atâta durere de Eminescu în celebra sa Doină. Dintre toți cei care își fac un titlu de o nesimțire nemăsurată față de țara care le asigură pământ sub picioare, lumină și cer deasupra capului – ca să nu mai înșirui imensele beneficii pe care le dobândesc ca „zoon politikon” în spațiul românesc – Kelemen Hunor pare să fi lăstărit direct din bula lui Bela Kun. Mă rog, nici Bela Marco nu-i prea departe… Oricum, rar mi-a fost dat să văd atâta aroganță, blasfemie și dispreț de la un personaj care trăiește, totuși, din banii românilor. Poftim ce a putut să se scurgă din adânca dânsului gândire, la un congres al „mușchiului rom-esc” – că țigănesc, nu-i voie să se spună -: Voi, romii, cu peste 10 la sută, și noi, maghiarii, cu șapte la sută, plus celelalte minorități, dacă ne unim să văd ce mai pot face PSD, PNL… (ca și cifrele, cuvintele sunt foarte aproape de cele rostite). Ei bine, la acea recentă întrulucare erau de față și țambalagiul-șef al partidului de guvernământ, și bușteanul încărcat pe umeri cu stele superioare și, probabil, toată floarea mărăcinistă a conclavului politicii noastre de astăzi.

Chiar nimeni – nici pe loc și nici până acum – să nu-l targă de barbă pe acest rătăcitor, cum că o asemenea afirmație nu înseamnă altceva decât reînvierea spiritului cominternist, un îndemn bolând la șantaj, la destructurarea „României imperialiste”, mizerie ordinară pentru care, în urmă cu 99 de ani, ministrul ieșean al Justiției a pregătit necesara lege care îi poartă numele – Mârzescu –, lege prin care partidul bolșevic de la noi, alcătuit mai cu seamă din minorități (evrei, unguri și ucraineni, în prim-plan) milita pentru dezmembrarea țării? Și au ținut-o langa și în clandestinitatea lor, până le-a reușit mârșăvia. Repet: „să sparie gândul”, pur și simplu, devreme ce nici covrigarul de Buzău și nici bușteanul oltean, de față, au tăcut și tac mâlc, pesemne șă nu deranjeze grețoasele „porți” la care se închină prostește. Mă rog, atâta minte au. Desigur, este absolut hilar să ne așteptăm ca C.N.C.D., cu conducerea „matusalemică” a unui maghiar, sau, ferească Domnul, Departamentul Relațiilor Interetnice , în esență condus și el tot de ungurii, ca să scâncească vreo vorbuliță… Apropo: UDMR-ul iredentist și revanșard la lumina zilei (nu maghiarii de rând, care au capul pe umeri) este ieșit, nu-i așa, de la guvernare!

În rest, acest personaj de-o insolență nemărginită – mă refer la Kelemen Hunor – se află, în aceste zile, pe urmele unui alt bun „prieten” al românilor, al transilvănenilor mai cu seamă – Kossuth – ca să „marcheze” cu ungurimea de acolo, de peste Ocean, cea mai scumpă sărbătoare a românilor. Adică, să le umple urechile americanilor cu nedreptățile pe care le înghit minoritățile din România, în frunte cu cea maghiară. Am nevoie de buline care se iau pe mare, din cauza valurilor. Chiar așa, o mai trăi Tom Lantos sau a luat-o înaintea lui H. Kissinger?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*