Realitatea simulată și politica…

Am spus de mai multe ori că urmăresc opiniile scriitorului David Icke, într-un articol domnia sa ne spune că trăim într-o realitate simulată. Ce poate să însemne asta? Suntem ființe vii și trăim printre holograme, sau suntem holograme ce urmăresc ființele vii. Însă, ipoteza conform căreia trăim într-o realitate simulată este una interesantă și a fost explorată de mai mulți cercetători și filosofi. Unele argumente pentru această ipoteză se bazează pe ideea că tehnologia noastră este tot mai avansată în simularea lumi virtuale și că, în viitor, am putea crea astfel de simulări inaccesibile pentru noi. Dar până astăzi nu există dovezi concrete care să susțină sau să infirme această teorie, așa că rămâne în sfera de speculații și dezbateri filosofice. Dar în politică nu există cumva o realitate simulată? Vorba domnului Noam Chomsky în „Decalogul”: „Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii. Pentru aceasta inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează opinia publică, iar apoi oferă soluții.” Uneori aceste soluții devin paradoxale. Ce bine se leagă cu paradoxul Fermi: Paradoxul lui Fermi este un conflict între argumentul că scara spațială și probabilitate par să favorizeze faptul că viața inteligentă este obișnuită în univers și lipsa totală a dovezilor apariției vieții inteligente oriunde în altă parte în afară de planeta Pământ.

Ne complicăm, lumea politică poate fi doar simulare, niciodată paradox. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii și atât, apoi vedem noi ce facem cu el, cu poporul…!

Vă mai aduceți aminte de asasinarea președintelui John F. Kennedy din 22 noiembrie 1963 în Dallas, Texas, care a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației și investigații guvernamentale? Versiunea oficială a evenimentelor este că Lee Harvey Oswald l-a împușcat mortal pe președinte dintr-o clădire de pe rută. Oswald a fost, la rândul său, ucis câteva zile mai târziu de Jack Ruby, un proprietar de club de noapte, în timpul transferului său către închisoare. Comisia Warren, o comisie guvernamentală creată pentru a investiga asasinatul, a conchis că Oswald a acționat singur. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au existat multiple teorii ale conspirației care aduc în discuție și alte posibile motive, dar și infractori implicați. Aceste teorii variază în complexitate și credibilitate și continuă să fie subiect de cercetare și studiu. Apoi vă aduceți aminte de Robert F. Kennedy, fratele mai mic al președintelui John F. Kennedy, a fost, de asemenea, asasinat în data de 5 iunie 1968 în timpul campaniei sale pentru președinția Statelor Unite ale Americii. El a fost împușcat mortal în Hotelul Ambassador din Los Angeles de către Sirhan Sirhan, un cetățean palestinian de origine iordaniană. S-au făcut multe speculații despre adevăratul motiv al asasinatelor, dar un singur motiv este înaintat pentru amândouă asasinatele. Există o teorie a conspirației care speculează că asasinarea lui Robert F. Kennedy ar fi avut loc din motive politice. Potrivit acestei teorii, Robert F. Kennedy ar fi fost asasinat pentru că era un politician puternic și a promovat drepturilor civile. S-a opus războiului din Vietnam și a fost considerat o amenințare pentru unele cercuri de putere și interese la acel moment.
Aceleași probabil cercuri de putere simulează (în holograma noastră) alte conflicte, omul împotriva omului, pandemia și spectrul mumiilor libere, războaiele pentru a mai ușura greutatea care apasă pe bietul pământ. O să mă întrebați, unde este paradoxul? Toate aceste „minuni” ale tehnicii sunt „ecologice” și fără emisii de bioxid de carbon. Serbia dă în judecată NATO pentru că au aruncat peste 15 tone de bombe cu uraniu asupra Iugoslaviei în anul 1999, anunță Natali Milenkovic într-un articol apărut în Global Research. Asta mă îndeamnă să strig: Doar ecologia salvează democrația și nu e lumea mai voioasă decât când e închisă-n casă!

Citeam cum viitorul candidat democrat de la Casa Albă, Robert F. Kennedy Jr. Spune: „Este necesar să fiu atent să nu mă asasineze CIA.” El a mai subliniat că unchiul său înainte de a fi asasinat, a spus cum este necesar: „Să spargă CIA într-o mie de bucăți și să fie împrăștiate în toate cele patru vânturi”. Știți de ce simt nevoia să vorbesc despre acest mare președinte (apropo, sper ca și nepotul să ajungă președinte, dar să aibă un viitor fericit) pentru că JFK este cel care a avut curajul să rostească: „Nu este treaba Statelor Unite să dicteze ce fel de guverne este cazul să aibă alte țări”.

Trăim într-o realitate simulată aici pe pământ, nu avem nevoie de holograme, de mituri elaborate, de teoria conspirației. Noi simulăm o altă față nevăzută a lumii. Nu a Lunii… și poate ieșim din „Paradoxul Fermi” dar nu prin conflictul dintre scara naturală și probabilitatea unui nou cataclism nuclear. Să fie pace și să închei acest articol pe un ton optimist. Știți cum schimbă un politician un bec? În primul rând, organizează o conferință de presă și promite să aducă lumină mai bună în casele oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*