Cei doi prieteni buni merg pe aceeaşi mînă…

După atîta război politic intern şi atîtea declaraţii false ale premierului Ciolacu şi ale ministresei muncii, aflată pe fotoliu de pamplezir, pensiile, salariile şi nivelul de trai ale românului tot nu vor fi la fel ca în statele din Uniune. Demnitatea românului e înscrisă doar în Constituţia încălcată zilnic, de la preşedinte la politicianul de baltă. Cu alte cuvinte, din 2024, trîmbiţata mărire a pensiilor nu va fi decît o aliniere, o indexare cu rata inflaţiei, iar poporul va fi hrănit gratuit cu răbdări prăjite, adică mîrlănia şi şarlatania oficială vor rămîne stăpîne pe ceea ce a mai rămas din trupul schingiuit al economiei ţării. Guvernul Ciolacu transpiră de faţadă ca să nu mai plătim taxe ca în Europa, ci să avem salarii şi pensii ca în U.E. Premierul ne asigură că fiecare român va consuma lapte şi miere din heleşteul propriu, ba chiar, politicienii, extaziaţi de propriile realizări, vor deveni brusc cointeresaţi de nivelul de trai al cetăţenilor şi vor transfera legal zerourile din coada conturilor lor, în cele ale românilor. Da, de unde, atîta generozitate! Pînă una-alta, ocupăm un jalnic loc de frunte la capitolul sărăcie, în topul ţărilor unde mii de copii adorm seara nemîncaţi. Sigur, nu poporul e de vină, deşi are şi el cota lui de contribuţie prin lipsa de reacţie. „Preamăriţii” politicieni, doar prin obiectivele lor eşuate s-au făcut „utili” ţării.

Puterile Europei Unite afirmă că România şi Bulgaria pun la grea încercare viitorul Europei. Probabil au vrut să spună că integrarea în politicile lor de escrocherie fiscală au condamnat cele două ţări la vitregie pe scripetele politicilor barbare, aşa-zis europene. Atunci cum să nu constat că, „flacăra demagogică a uniunii” e doar o hîrtie de maculator mototolită şi aruncată pe marginea unui drum fără indicatoare spre un viitor mai bun. Pînă vom putea vorbi de redresare economică şi socială, hai, „să trăiţi bine” (vorba lui Băsescu, preşedintele securist) cu sintagma „creştere economică” a lui Ciolacu, o gogoriţă pentru neiniţiaţii uşor de păcălit cu lozincile activiştilor politici. În realitate, creşterea economică reprezintă o creştere nejustificată a consumului de bunuri din import, plătite cu bani falşi electronici, tipăriţi din tastatură, bunuri susţinute de un sistem de subvenţii mincinoase şi discreţionare, care încurajează consumul produselor din import, în detrimentul producţiei interne.

Nu-i normal să aibă de lucru şi firmele de transporturi ale acoliţilor şi să-i dea la o parte pe fermierii români? Ei nu-şi permit să cumpere tiruri, iar producţia internă nu poate fi finanţată cu una cu două de băncile occidentale. Pentru a promova exportul de cereale din Ucraina în detrimentul celor româneşti, pe furiş, ca hoţii, guvernul Ciolacu a aplicat interdicţii tractoriştilor, vînaţi de Poliţia statului, sabotînd, totodată, campania de însămînţări de toamnă din România. În plus, să zicem, porcii din producţia internă nu consumă petrol, aşa că nu pot fi forţaţi să fie dependenţi, precum drogații, la modă… Mai clar, „creşterea economică” cu care Ciolacu se laudă e ca şi cum mi-aş tăia porcul din ogradă şi l-aş vinde ca să am bani pentru existenţă, iar după aceea aş constata că banii nu pot fi mîncaţi şi nici nu mai sînt de ajuns ca să cumpăr alt porc, pentru că tocmai a crescut inflaţia. Deh!, învîrtelile de pe monitorul Băncii Naţionale nu mai au sustenabilitate cînd ţin de interese străine, de cele ale guvernatorului (care a exportat pînă şi tezaurul României), şi ale clanurilor. Sau, la fel, cum aş tăia copacul din curte şi l-aş vinde toamna, iar iarna aş sta în frig, fără să mai am de unde cumpăra, pentru că toţi vecinii şi-au vîndut copacii, încurajaţi de „creşterea economică” made în Ciolacu, entuziasmaţi de serialul promisiunilor marca PSD, de proiecţiile false ale Guvernului său, de cifrele umflate şi de peregrinările lui Ciolacu prin metrou şi marcheturi cu plasa de cumpărături şi punga de pufuleţi în mînă. Ca să fim drepţi, programul său de guvernare are şi un plan real: creşterea taxelor. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Guvernul Ciolacu şi-a asumat răspunderea privind creşterile de taxe şi introducerea altora noi. Cei doi prieteni buni merg pe aceeaşi mînă, scotocind, unde credeţi?, prin buzunarul cu mărunţiş al românului. Urmează ca legea să apară în Monitorul oficial. Unele dintre măsuri intră în vigoare la 1 noiembrie, iar altele de la 1 ianuarie 2024. De unde să mai scoţi bani pentru Ucraina, mai nou, pentru Israel, dacă nu din buzunarul românului.

Ciolacu mai merită votat atunci cînd în loc de falsa „creştere economică” va vorbi despre creşterea nivelului de trai, de crearea de locuri de muncă, de aducerea salariilor românilor la nivel european, cînd va vorbi despre conservarea resurselor şi valorilor naţionale, de programe de asigurare a viitorului pentru copiii noştri. Pînă atunci, îl avem pe Dumnezeu, de unde bate ora exactă a credinţei şi culturii neamului românesc, pînă nu o vînd ăştia de la putere cu biserici şi mînăstiri cu tot. Şi acest guvern, extrem de incompetent, oferă românului cu mîna tremurîndă şi cu linguriţa, întotdeauna, de la anul, atîta cît să nu moară. Ciolacu, una spune, alta face. Împiedicîndu-se în creaţiile gogoşeriei guvernamentale, cu miniştri slabi la minte şi acţiune, acest Guvern va dispărea în curînd ca o fantomă printre crucile ţintirimului. Fie-i ţărîna uşoară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*