Un dar nesfârșit pentru sufletul maramureșenilor

În dinamica culorilor, a foșnetelor, dar și a recoltelor tomnatice, distinsa colaboratoare a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Mihaela CD – redactor fondator al revistei „Poezii pentru sufletul meu”, membru al Ligii Scriitorilor Români, membru al Uniunii Scriitorilor din Canada, Președinte al World Poets Association Canada, oferă cititorilor maramureșeni un nou dar de suflet, nr. 12/2023 al Revistei de literatură, artă și cultură, Poezii pentru sufletul meu, apărută prin colaborarea dintre Editura Celestium și Globart Universum. Definită de o stare a melancoliei, îmbibată de o visare spre Absolut, cuprinsul revistei marchează, din nou, capacitatea revelatoare a cuvântului care transformă, zidește, înfrumusețează. De acest fapt se îngrijesc, bineînțeles, și autorii, printre care îi regăsim și pe maramureșenii: Vasile Dan Marchiș (Ființând mult și bine murind, Doar o parte din mine, Suspin vegetal); Gelu Dragoș (Iisus, Amintirile păcatului primordial, Vis, Zidul, Pentru tine, Eminescu); Radu Botiș (La ceasuri de taină…); Vasile Bele (Rămâi clipă de bucurie); Aurelia Oancă (Să transformăm, Prin versul tău, Ascultă pământul, Din armonia vieții); Valentin Lupea (Trilogia punților lui Ioan Romeo Roșiianu. Vremuri, ani și pagini) și Ioan Romeo Roșiianu (Pe strada mea a trecut un demon cu aripi).

Despre această garanție a cuvântului, ca factor constant în edificarea axiologică și cognitivă a omului, ne asigură și Johnny Ciatloș-Deak – senior editor Globart Universum și promotor al Programului de promovare a scriitorilor și artiștilor români contemporani de pretutindeni.

Odată cu cel de-al cincilea proiect, numit sugestiv – Împreună, apare și trilogia de antologii intitulate: Împreună să dăruim prin vers – antologie de versuri nemuritoare; Împreună să păstrăm credința – antologie de creații literare creștine; Împreună să facem o lume mai bună – antologie de texte literare. Scopul acestor volume este să adune în lumina reflectoarelor creații literare ale autorilor români contemporani din întreaga lume. Și de această dată, nelipsiți sunt și autorii maramureșeni: Aurelia Oancă (Poți alege, Mireasă de cântec, Mușcata din fereastră, Din franjurii vremii, De ziua ta iubire, Din zbor de fluturi, Ascultă pământul, E darul sfânt, Din armonia vieții, Celor care scriu poezia vieții, Prin versul tău, A merge înainte…, Să transformăm, Parfum nespus, Cu brațele de mamă, Al cincilea anotimp, Închide zăvorul, Cu zâmbetul, cu lacrima, cu dorul); Ioan Romeo Roșiianu (Scrisoare despre dorul adânc și mama mea Maria, Scrisoare despre mama mea frumoasă, Scrisoare despre atunci când îmi este dor de tine și de mama mea Maria, Îngerul păzitor, Scrisoare despre Dumnezeu și mama mea frumoasă, Nevoia de Divinitate și refugiul în tine însuți, Despre SUFLET în timpul vieții omului și după moartea acestuia, Despre CREDINȚĂ la… timpul ei, Mișu Pălămidă); Radu Botiș (Roadele mântuirii, La ceasuri de taină, Murmură scribul iar pantonima, De taină voci…, Bate vremea-n clopote de taină, Premoniție).

Recunoaștem că acest dar este, de fapt, un rod provenit din nemărginitul univers al literaturii, care ne va încălzi inima și ne va satura sufletul cu bucurie în zilele de toamnă târzie și rece, ce se așează încet peste cetate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*