La vremuri noi, tot noi…

De la buni la foarte buni, dar ei sunt buni la toate… S-a făcut rotația cadrelor pe echipe și au ajuns recompensați cu câte un post, dar tot foștii…! Ce lucru important este să te pricepi: de la ministerul muncii, la cultură. Toată această recompensă, care nu are legătură cu ochii ei minunați, (nimeni nu m-a privit în ochi, spunea unui cetățean care-și cerea drepturile) iar după spusele lui Ludovic Or-ban, astăzi „fără ban”, toți o priveau prin ochii de la ciorap, poate? Orban știe… În rest rămâne cum au stabilit ei. Cum care ei…? Mai marii acestei lumi! Dar se întâmplă atâtea lucruri „minunate” în lume, iar noi suntem simplii spectatori. Și această „rotativă” cum o numesc ei, rotația cadrelor cum îi spunem noi, a avut loc așa între ei doar după ce greva profesorilor a luat sfârșit. De exemplu, șeful NATO a cuvântat ce au decis: Stoltenberg: „Am decis în unanimitate ca doar Ucraina și membrii organizației să decidă când va veni momentul să invităm oficial Ucraina să devină membră a NATO. Și asta nu depinde de Moscova și Putin. Nu are drept de veto asupra extinderii NATO. Există un acord cu privire la o altă problemă importantă – victoria în acest război al Ucrainei, nu Putin. Pentru că dacă Ucraina încetează să mai existe ca stat european suveran, independent, democratic, atunci discuția despre apartenența sa la NATO va deveni în general lipsită de sens”. Domnul șef a decis singur și aruncă de la înălțimea funcției, unanimitatea. Dar Turcia ce spune, Ungaria ce spune…? Ai noștri spun toți într-un cor: Să trăiți…!

Apoi, tot cei buni se luptă cu încălzirea globală, galopantă pe panta populației, dar și cu lighioanele pământului modificate. Vă dați seama ce ar însemna țânțarii modificați cu un virus preparat bine, tocmai bun pentru omenire după o pandemie? Aceasta o spune viitorul președinte american (eu sper din toată inima) A mai fost cineva cu același nume care a vrut să doboare hidra, dar a fost dânsul doborât) Robert F. Kennedy Jr, spune: „Bill Gates vrea să elibereze 30 de milioane de țânțari modificați genetic în sălbăticie? O parte din mentalitatea pământului ca obiect ingineresc. Ce ar putea merge prost?”. Da, ce merge prost în acestă lume? Adevărul este că unchiul dânsului, John F. Kennedy, a fost asasinat la data de 22 noiembrie 1963 în Dallas, Texas. Cauza exactă a asasinatului nu a fost încă stabilită definitiv, însă cel mai plauzibil motiv al asasinării a fost ura față de președintele Kennedy din partea unor indivizi sau grupuri politice discreditate care l-au perceput ca o persoană care a încălcat interesele lor. O altă teorie populară este că a fost o conspirație guvernamentală pusă la cale de agenții acoperiți din CIA sau din FBI pentru a-l elimina pe Kennedy din cauza pozițiilor sale politice care erau contrare intereselor acestor organizații. În general, nu este încă clar cine a comandat asasinarea și ce motiv a avut, deși există numeroase speculații și investigații în derulare.

Ei vedeți, și în acele vremuri a fost greu, tot în aceiași perioadă a existat și criza rachetelor din Cuba. Când Rusia a vrut să-și monteze rachete nucleare în Cuba a fost același circ, dar atunci acel conflict a fost aplanat prin inteligența celor care conduceau lumea. Astăzi este mai greu cu inteligența, poate doar inteligența artificială să ne mai salveze. Inteligența umană parcă vrea să ne îndrume spre un nou conflict mondial. Fostul președinte francez Francois Hollande, spune: „Conflictul din Ucraina depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA. Dacă Trump va fi ales, va spune, ne oprim aici; orice au rușii, ei pot păstra. Războiul costă prea mult”. Declară Francois Hollande într-un interviu pentru „Financial Times. Potrivit acestuia: „ceea ce s-a schimbat față de când era la putere este că forma noii ordini geopolitice a devenit mai clară, axa Rusia-China consolidând și provocând Occidentul”.

Mă tot gândesc cum doar mințile rătăcite pot gândi spre război, dar multe minți rătăcite întâlnim astăzi. Mi-am adus aminte de spaima părinților noștri și de numărul victimelor din al doilea război mondial prin bombardarea rafinăriilor din Ploiești. Mulți oameni au rămas traumatizați pe viață de ce s-a întâmplat atunci. Da, așa este. Operațiunea Tidal Wave a fost o încercare a Aliaților de a distruge rafinăriile de petrol de la Ploiești, una dintre cele mai importante surse de petrol ale Germaniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, atacul a fost costisitor pentru Aliați, aproximativ jumătate din avioanele participante fiind distruse în timpul atacului, iar numărul de victime fiind destul de mare. Cu toate acestea, atentatul a privit ca un succes militar, deoarece a întrerupt producția de petrol în România pentru o perioadă scurtă de timp, cauzând astfel probleme serioase pentru eforturile războiului Germaniei. Atacul Tidal Wave a cauzat și un număr semnificativ de victime civile, cu estimări variind între 1.000 și 1.500 de victime. Deși nu a fost un obiectiv direct, bombardamentul a afectat, de asemenea, zona rezidențială din apropierea rafinăriilor, ceea ce a dus la perturbarea vieții zilnice a populației civile. Mai mult, bombardamentul a dus la distrugerea a numeroase obiective civile precum case, biserici, școli, spitale, care au făcut parte dintr-un țesut urban dens și care nu erau direct legate de producția de petrol. În concluzie, atacul a cauzat pierderi importante și pentru populația civilă din Ploiești, în afara pierderilor materiale și militare.

Cel care a dezvăluit primul ce urmează, Julian Assange, fondatorul Wikileaks, rămâne arestat. El a fost reținut în aprilie 2019 de către autoritățile britanice din ambasada Ecuadorului din Londra. unde se afla în exil din 2012. Adevărul supără, adevărul nu trebuie cunoscut. La vremuri noi, tot ei. Elon Musk are o intervenție pe internet care spune totul despre „noua lume”: „Steagul curcubeu flutură mai sus decât steagul nostru american în această lună. Ce facem? Aici se află prioritățile noastre? Unde a dispărut bunul nostru simț? Și dacă aș spune asta pe orice altă platformă de socializare… Aș fi interzis definitiv. Din fericire, dețin Twitter”.

Dar să fie pace! Eventual să mai punem un rând de steaguri pentru siguranța noastră, poate doar atunci putem spune că ni se fâlfâie de această lume „curcubee”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*