„Ciocârlia… altfel” – spectacol dedicat Zilei Poliției Române la Centrul Cultural al MAI

În fiecare an, pe 25 martie, se sărbătorește Ziua Poliției Române, zi în care este prăznuită și sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri. La ceas aniversar, Centrul Cultural al M.A.I., în colaborare cu Asociația ROCOP, organizează o expoziție tematică, în holul de onoare al Ministerului Afacerilor Interne. Expoziția a fost deschisă până luni, 27 martie a.c. În afara acestui eveniment, Ansamblul Artistic „Ciocârlia” a invitat doritorii joi, pe 23 martie 2023, de la ora 18.00, la spectacolul numit „Ciocârlia… altfel”, care a avut loc la Centrul Cultural al M.A.I. din str. Mihai Vodă, nr. 17, sector 5, București, sala „Nichita Stănescu”. A fost un spectacol inedit, care a îmbinat mai multe genuri muzicale, alături de momente de divertisment. Au urcat pe scenă soliștii Ansamblului Artistic „Ciocârlia”: Cristina Gheorghiu, Maria Stroia, Rodica Anghelescu, Nicolae Datcu. Cântecele plăcute, alese cu grijă de interpreți, au fost ingredientele de succes, răsplătiți fiind cu ropote de aplauze. Au pus suflet în realizarea acestor momente artistice deosebite Dirijorul Ansamblului Cornel Turcitu și Orchestra Ansamblului Artistic „Ciocârlia”.

Un moment aparte, plin de farmec și armonie l-a constituit microrecitalul susținut de renumitul pianist Elvis Năsturică împreună cu Orchestra Ansamblului Artistic „Ciocârlia”. Autografele muzicale ale solistelor Adina Bîscoveanu și Mirela Năsturică, invitate ale Ansamblului, au fascinat publicul prin frumusețea și interpretarea impecabilă a acestora. Potpuriul folcloric susținut de Ionel Fieruță la nai ne-a încântat deopotrivă pe toți. Trilurile „Ciocârliei” au răsunat în sufletele noastre, iar emoția și bucuria s-au regăsit în aplauzele publicului. Apoi, Corpul de balet al Ansamblului prin „Suita de brâie” a întregit voia bună și magia spectacolului (coregraf: Toma Sandu Daniel). Actrițele Doina Mirea (gazdă) și Diana Radu Stan (invitată) au interpretat o scenetă plină de haz, iar atmosfera de bucurie a fost amplificată de actrița Doina Ghițescu care a susținut un moment recitativ care a încântat publicul. Apoi Bogdan Ioniță, Roxana Drăghici și Alexandra Mititelu – interpreți de muzică ușoară au creat o chimie aparte cu publicul, prin melodiile ritmate, antrenante și pline de emoție artistică. Îndrăgitul interpret Tavi Colen a fost primit cu bucurie de către publicul prezent în sală, care a fredonat melodiile sale binecunoscute.

Au captat atenția, în mod electrizant, „Sarmalele reci”, creând o atmosferă incitantă, de dans și veselie. Au câștigat admirația publicului îndrăgitele formații: „Trăsura timpului” și „Steaua di Vreari” care au creat momente de excepție, cu emoții la cote înalte. Prezent în spectacol, Ansamblul Artistic „Doina Ilfovului” din Buftea (jud. Ilofv) aflat sub coordonarea profesorului coregraf Daniela Mîndroc, a încununat succesul binemeritat al artiștilor printr-un dans tradițional grecesc. Melodia aleasă a fost atât pentru bucuria publicului, cât și pentru a aduce un omagiu Zilei Naționale a Greciei, care se aniversează în data de 25 martie. Prezentatorul evenimentului a fost regizorul artistic al Ansamblului Artistic „Ciocârlia”, Marian Ciprian. Sonorizarea a fost asigurată de Dimitrie Voicescu și Valentin Popa. Proiectul artistic a fost realizat de către directorul Ansamblului Artistic „Ciocârlia” – Mirel Bria. Partener media a fost „Metropola TV”. Organizatori spectacolului au fost Ansamblul Artistic „Ciocârlia”, Centrul Cultural al M.A.I., Ministerul Afacerilor Interne și Corpul Național al Polițiștilor. Mulțumim tuturor celor ce slujesc țara și poporul, prin instituția Poliția Română. (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*