S-a dus și bufonul țarului Vova…

Jirinovskii a murit pe 6 aprilie, după o suferință grea și îndelungată. De covide. „Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a încetat din viață”, titrează agenția „deloUA” din Ucraina. Frații ucraineni nu suferă după Jirinovskii. Mai ales că, pe 25 martie, agenția rusă de stat RIA Novosti, care transmite numai adevăruri fundamentale, anunța că a murit încă de-atunci președintele Partidului Liberal Democrat din Federația Rusă. RIA l-a citat pe senatorul rus Alexander Proniușkin, membru în Consiliul Federației Ruse. N-a fost să fie și și-a revenit ca „trențărosul de Lazăr, care tot moare și tot învie”, cum spunea părintele Oșlobanu din „Amintirile…” lui Ion Creangă. Asta mi-aduce aminte de o întâmplare dramatică, petrecută la Național TV, unde eram „editor de știri”, cea mai zănatică zonă din orice televiziune. Aveam în față un perete cu toate televiziunile care contau și urmăream tot ce dădeau „ceilalți”. La un moment dat, Antena 3 pune pe ecran cu litere galbene și roșii de-o șchioapă titlul de șoc și groază: „A murit Silviu Brucan”. „Ceilalți” nu dădeau nimic și nu am dat nici eu. Vine directoarea Airabedian. „Domnu Patrichi, a murit Brucan. De ce nu dați?” „Nu am suficiente elemente. Verificăm…” „Antena 3 a dat…” „Să fie sănătoși. Eu nu dau dacă nu verific sursele. Dați-o dumneavoastră…” Și m-am ridicat, iar directoarea s-a așezat, a scris „știrea” și a plecat. Peste două ore, sună un cetățean mânios. „Bă, sunteți nebuni? Domnu Brucan este sănătos bine mersi. Scoateți porcăria aia de-acolo!” Și marele revoluționar de profesie chiar a murit, dar peste o lună…

În locul lui Vladimir Wolfovici Jirinovskii, vine la conducerea Partidului Liberal Democrat din Federația Rusă Leonid Sluțkii, președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat. Vorba vine fiindcă nimeni nu-i poate lua locul lui Jirinovskii. L-a înlocuit cineva pe Lenin?

Unii conaționali veseli de-ai noștri l-au comparat cu Vadim. Fals! Vadim nu se manifesta contra NATO și a Uniunii Europene, nu îndemna la expansiune teritorială și avea cultură enciclopedică. Pe de altă parte, Vadim era un pamfletar afurisit și era vai și-amar să intri în călimara lui. Eu cred că se cuvine să facem un priveghi ca la cartea sfântă pentru Vladimir Wolfovici, să-i prețuim curajul și acuratețea gândurilor, pe care le stropea în toate părțile, odată cu covidele pârdalnic. „Un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe”, scrie Volodin. „Personalitatea lui este atât de mare, încât, fără el, este greu de imaginat istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne”. Și uite unde a ajuns sistemu! Mare om, mare caracter!

Vladimir Wolfovici Jirinovskii, despre Rusia: „Restabiliți imnul (Uniunii Sovietice) și țara va spune: „Nu e nevoie de salarii!; „Poporul rus nu este obișnuit cu asta. Comunitate, sobor de preoți – acestea sunt eternele arhetipuri rusești.”; „Visez că soldații ruși își vor spăla picioarele în apa caldă a Oceanului Indian. Ca să avem acolo centre de recreere, tabere de tineret, sanatorii, dispensare”; „Lăsați oamenii noștri să fumeze! Fumatul și băutura în fiecare zi reprezintă singura salvare pentru toată lumea, astfel încât să fie mai puține sinucideri. Dacă se oprește din fumat, toată lumea se va spânzura.”; „De ce nu râzi? Nu e amuzant? Nu înțelegi, nu? Aceasta este Rusia!”

Vladimir Wolfovici Jirinovskii, despre el însuși: „Sunt cel mai sărac deputat din Rusia”; „Care militar din armată nu a spălat șosete pentru ceceni?! Eu am făcut-o!”; „Saddam Hussein nu mi-a dat nici măcar un dinar. Dacă mi-ar fi dat, l-aș fi luat.”; „Și la următoarele [alegeri], și până la moartea mea, voi participa la alegeri, chiar de la cimitir voi participa și de acolo vă voi da semnale că zac acolo”.

(…)

Vladimir Jirinovski: Moldovenii sunt români. „O declarație neașteptată a lui Vladimir Wolfovici Jirinovskii”, titrau publicațiile rusești. Într-un interviu acordat unui post TV, președintele Partidului Liberal Democrat din Rusia a spus că moldovenii sunt români. „Noi le interzicem să fie ce sunt. Noi i-am numit moldoveni. Nu există un astfel de popor. Aceștia sunt români, lăsați-i să trăiască așa, ca români, dar să plece acolo – în România”, a spus el. Ce mai, era mai tare ca Snegur și Lucinski, ca Dodon, Sangheli, Muravski și alți netoți, care visează state moldovenești.

Și armata lui Putin asta face în Ucraina: purificare etnică pentru expansiunea „lumii ruse”. E foarte adâncă gândirea acestui profet post-bolșevic. Poporul rus ar trebui să-i ridice un monument la Magadan, ca să se vadă de la Bruxelles.

One Response to S-a dus și bufonul țarului Vova…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *